Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Σχετικά με την επίσκεψη του νέου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΛΜΕ-ΚΙ προς Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων:
Καμία συναίνεση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική – καμία υποταγή
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η επίσκεψη του νέου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Καραβασίλη στην Κεφαλονιά σηματοδοτεί την προσπάθεια επιτάχυνσης των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων, όπως προβλέπεται από τη συνολική πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου - ΕΕ. Αναζητούνται κοινωνικοί εταίροι, ώστε η πολιτική αυτή να εφαρμοστεί με όρους κοινωνικής συναίνεσης. Ο κ. Περιφερειακός επέλεξε να πραγματοποιήσει σεμινάριο προς τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο «από τον εμπειρισμό στη διοίκηση ολικής ποιότητας». Με τον τρόπο αυτό προσανατόλισε.......
στο μάνατζμεντ, ως το κυρίαρχο ζητούμενο από τα στελέχη της εκπαίδευσης. Μιας εκπαίδευσης που, παρά τα «προκαλύμματα καπνού» και τις στρογγυλεμένες διατυπώσεις, αντικειμενικά, σπρώχνεται να αναζητήσει σπόνσορες και να ορθώσει νέους ταξικούς φραγμούς για τη νέα γενιά. Ο κ. Περιφερειακός συντονίζει τους μηχανισμούς αξιολόγησης και προετοιμάζει για την εφαρμογή του νέου σχολείου, δηλαδή για την προσαρμογή της εκπαιδευτικής πραγματικότητας στις απαιτήσεις ΕΕ – κεφαλαίου.
Κυβέρνηση και Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αναβαθμίζουν μια επιμόρφωση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να εμπεδωθούν οι βασικές προτεραιότητες σε όλο το φάσμα της σχολικής ζωής (διαφοροποίηση προγράμματος, καινοτομία, αναζήτηση ταλέντων κ.ο.κ.). Μια τέτοια «επιμόρφωση» είναι όρος και προϋπόθεση για την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση, που καμία σχέση δεν έχουν με τη βελτίωση του σχολείου και του εκπαιδευτικού. Αντίθετα, είναι εργαλεία για το σχολείο της αγοράς, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τις απολύσεις εκπαιδευτικών. Επισείουν το φόβητρο του νέου πειθαρχικού, για να σπείρουν τον τρόμο στους εκπαιδευτικούς και να καταστείλουν τις αντιδράσεις. Προσπαθούν να κινητοποιήσουν το σύνολο των δυνάμεων που μπορούν να έχουν ρόλο στην αντιεκπαιδευτική συμμαχία (τοπική διοίκηση, υποταγμένος συνδικαλισμός κ.ά.). Θέλουν συνεργούς στο έγκλημα.
Κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ-ΚΙ από κοινού με Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και κατά τη διάρκεια συνάντησης με το νέο Περιφερειακό Διευθυντή:
·         Καταγγέλθηκε ο θεσμικός ρόλος που παίζουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης για την υλοποίηση της βαρβαρότητας.
·         Ανεδείχθησαν τα οξυμένα προβλήματα (κενά, υποδομές, συγχωνεύσεις – καταργήσεις, λειτουργικά, μεταφορές, διώξεις κ.λ.π.) και απαιτήθηκαν λύσεις.
·         Αναπτυχτήκαν οι θέσεις της συμμαχίας εκπαιδευτικών – γονέων και ξεκαθαρίστηκε ότι θα δοθεί σκληρή μάχη, σε σύγκρουση με το φόβο και τη μοιρολατρία, ενάντια στην πολιτική που αντικειμενικά θα υπηρετήσει και ο εν λόγω Διευθυντής.
Αργοστόλι 09/03/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.