Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

«Η Υγεία χωρίς χρηματοδότηση πεθαίνει» ...και στη Ζάκυνθο


Με το σύνθημα αυτό, λίγους μήνες πριν οι γιατροί του νοσοκομείου Ζακύνθου παλεύαμε ενάντια στην απαξίωση της δουλειάς μας και την υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και των νοσοκομείων. Το ίδιο σύνθημα φαίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ για το Νοσοκομείο Ζακύνθου, του οποίου το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο.
 
ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ!!
 
Η κυβέρνηση, με αυτή την πολιτική που υπηρετεί το ΔΝΤ ,την Τρόικα, καθώς και έλληνες και ευρωπαίους τραπεζίτες, εφοπλιστές και βιομήχανους ξεκάθαρα επενδύει στη εξόντωση όλων μας!
Δεν τους έφτασαν οι απάνθρωπες περικοπές, τα χαράτσια, η ανεργία, οι απολύσεις. δεν τους έφτασε η μετανάστευση , η καταστροφή της Παιδείας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού μας πλούτου. δεν τους έφτασαν οι ολοένα αυξανόμενες αυτοκτονίες..
Καταστρέφουν ολοκληρωτικά πια την Υγεία!
Η εξυπηρέτηση και η περίθαλψη των ασθενών είναι μια καθημερινή μάχη εν μέσω τεράστιων ελλείψεων σε βασικά υλικά, φάρμακα και προσωπικό. Η.......... απλήρωτη υπερεργασία έχει γίνει καθεστώς για όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Και φυσικά μέσα στη γενική «λιτότητα» και την πτώχευση του λαού, ο ασθενής καλείται συνεχώς να πληρώνει για να έχει το αυτονόητο : πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας! Και η λίστα της κατάρρευσης του ΕΣΥ δεν τελειώνει εδώ. Τη στιγμή που ο κόσμος περισσότερο από ποτέ στρέφεται προς το δημόσιο σύστημα υγείας (αύξηση της προσέλευσης στο ΕΣΥ κατά 20%), νοσοκομεία κλείνουν στα πλαίσια των «συγχωνεύσεων» και άλλα μετατρέπονται σε κέντρα υγείας επίσημα ή και.ανεπίσημα (!). Το Γ.Ν. Ζακύνθου είναι ένα από αυτά!
Μετά το κλείσιμο των ΤΕΙ στο νησί μας σειρά έχει και το Νοσοκομείο μας, με τη διαφορά ότι οι συνέπειες θα είναι τραγικές για την ζωή όλων μας.
Πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε την προγραμματισμένη κατάρρευση του συστήματος Υγείας στο όνομα της πληρωμής ενός χρέους που δε μας ανήκει;
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να καταλάβουν επιτέλους την κρισιμότητα της κατάστασης αρνούμενοι να χάσουν το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στο νησί τους που είναι η τελευταία τους ελπίδα για την ζωή τη δική τους και των παιδιών τους .Καλούμε τους Ζακυνθινούς να ξεσηκωθούν, να αγανακτήσουν να διαδηλώσουν και να αγωνιστούν μαζί μας.
Απαιτούμε επαρκή και αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση του νοσοκομείου και κάλυψη των αναγκών στελέχωσης
Καλούμε όλα τα σωματεία και πολίτες σε προσυγκέντρωση και πορεία- κλείσιμο λιμανιού την Τετάρτη 13/03/2013 και ώρα 17:00 στη Νομαρχία.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα περίθαλψης με δυνατότητα ισότιμης, καθολικής και έγκαιρης πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας για όλους τους κατοίκους της χώρας.
 
Καμία θυσία της Υγείας του λαού στο βωμό των τραπεζών, του χρέους και του ευρώ
 
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΓΝΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.