Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ»
Μπορεί να εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή 8/2, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης σκηνές υστερίας, τρόμου και αηδίας από το Δήμαρχο Ιθάκης Γιάννη Κασσιανό και την αδελφή του Αντιδήμαρχο Νίκη Παναγιωτοπούλου, η βούληση, η επιμονή και ο αγώνας των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης όμως μετά από εννιά μήνες δικαιώθηκε! Ως γνωστόν οχτώ δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, φέρανε  θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, τη κατάσχεση του μισθού του δημάρχου που έχει επιβάλλει στο Δήμο Ιθάκης το Υπουργείο Οικονομικών, για χρέη του Ιωάννη Κασσιανού προς το δημόσιο, περίπου 9.000.000 ευρώ και τη παραπομπή του Δήμου Ιθάκης στα δικαστήρια, από το Δημόσιο! Η κατάσχεση έχει γίνει από τον περασμένο Ιούλιο και είχε κρατηθεί μυστική από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά το ότι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζητούσανε τα έγγραφα  8 μήνες.
Την εξαφάνιση των στοιχείων της κατάσχεσης η αντιδήμαρχος Νίκη Παναγιωτοπούλου, την ονόμασε «κακοδιαχείριση εγγράφων»! Αυτούς τους 8 μήνες, ο δήμαρχος Ιωάννης Κασσιανός έκαμε μόνος του ενέργειες, σε βάρος του
Δήμου, για να προστατέψει το προσωπικό του συμφέρον.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Το καλοκαίρι του 2012 η αντιπολίτευση ζήτησε από τον Δήμαρχο Ιθάκης και την νυν Αντιδήμαρχο, να καταθέσουν στο Δ.Σ έγγραφα της Δ.Ο.Υ Αγ. Δημητρίου, με τα οποία επιβάλλεται κατάσχεση του μισθού του Δήμαρχου για χρέη του προς το Δημόσιο, ύψους  9 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ. Όπως έχουμε  εξηγήσει σε άλλες αναρτήσεις μας, και οι δύο αρνήθηκαν την ύπαρξη αυτών των εγγράφων........
και βέβαια ουδέποτε τα έθεσαν υπόψη του Δ.Σ.
Στις 29-11-2012 οι Σκληρός και Λιβιτσάνης ως επικεφαλής δημοτικών συνδυασμών, επανήλθαν με νέο αίτημά τους για να τους χορηγηθούν τα συγκεκριμένα έγγραφα που αφορούν το Δήμο Ιθάκης και είχαν περάσει 70 περίπου ημέρες και ακόμη τα έγγραφα δεν τους είχαν χορηγηθεί! Γιατί άραγε; Τι ήθελε να κρύψει ο Δήμαρχος και όσοι άλλοι συνηγορούν σε αυτήν την παραβίαση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης; Η απάντηση είναι πλέον απλή: Ήθελαν να κρύψουν ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ που έχει παιχτεί ποτέ από οποιονδήποτε αιρετό ή μη, σε βάρος του Δήμου Ιθάκης!
Ας ξετυλίξουμε αυτό το παιγνίδι για να καταλάβουν και οι αναγνώστες πώς έμπλεξε ο Δήμος Ιθάκης με τα χρέη του Κασσιανού και ποιος τον έμπλεξε. Θα χρησιμοποιήσουμε τους δικούς του ισχυρισμούς, όπως τους προβάλλει στο απολογητικό του υπόμνημα.
1.  Η Δ.Ο.Υ  ΑΓ. Δημητρίου τον Ιούλιο του 2012, προέβη σε κατάσχεση εις χείρας του Δήμου, της μισθοδοσίας του Δήμαρχου, λόγω οφειλών του στο Δημόσιο ύψους κοντά 10 εκατομμύρια ευρώ!
2.  Στις 09-07-2012 ο ίδιος ο Κασσιανός προβαίνει σε ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ κατά της απόφασης κατάσχεσης. Η δήλωση του ίδιου δεν γίνεται αποδεκτή από το Ν.Σ.Κ και το Υπουργείο Οικονομικών και στις 03-09-2012 ο Κασσιανός προβαίνει σε ΝΕΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ. Αυτή τη φορά, την δήλωση την υποβάλλει Ο ΔΗΜΟΣ, ως μη όφειλε  και την υπογράφει ο δήμαρχος, προβαίνοντας σε ωμή παράβαση καθήκοντος!
3. Το Υπουργείο Οικονομικών  στις 10-10-2012, προχώρησε σε ΑΝΑΚΟΠΗ  κατά της Αρνητικής Δήλωσης του Δήμου, η οποία και εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κεφαλληνίας  στις 12-02-2013.
4. Στις 29-11-2012 ο Κασσιανός, καταγγέλλει την Δ.Ο.Υ  Αγ. Δημητρίου ότι, δεν του χορηγεί στοιχεία για την υπόθεσή του, αυτή δηλαδή των χρεών του, ύψους σχεδόν 10 εκατομμυρίων ευρώ. Την καταγγελία δεν την υπογράφει ως Ιωάννης Κασσιανός, αλλά ως ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ! Από πού ως πού άραγε ο Δήμος Ιθάκης οφείλει να καταγγέλλει το Δημόσιο, πώς δήθεν δεν χορηγεί στοιχεία σε έναν χρεοφειλέτη του Δημοσίου;
Και έτσι φτάσαμε στην 8η Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Παρασκευή όπου σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από αίτημα των οκτώ συμβούλων της αντιπολίτευσης  ορίστηκε δικηγόρος που θα εκπροσωπήσει το Δήμο Ιθάκης, ο Θανάσης Αυγερινός για να παραστεί στο πολυμελές Πρωτοδικείο Κεφαλληνίας την Τρίτη 12-02-2013 σχετικά με τα χρέη του Δημάρχου Ιθάκης στο Δημόσιο, Τα χρέη αυτά που δεν παραδέχεται και που προσπαθεί καιρό τώρα να τα φορτώσει στο Δήμο Ιθάκης με τυχοδιωκτικό τρόπο όπως εξάλλου ο ίδιος πολύ καλά ξέρει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.