Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ ΤΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ!


Συμπαθάτε με συμπατριώτες αλλά, μεγαλύτερο ρεζιλίκι από τούτο δω, δεν μπορεί να υπάρχει!

Πήγανε στην Αθήνα όλοι τους! Και οι «τσαμπουκάδες» που με τη…γροθιά τους στο γραφείο του Υπουργού θα.. σπάγανε έπιπλα και έπιπλα, και όλοι οι άλλοι οι «αγριεμένοι»!
Και τελικά, τη «δουλειά» απ’ ότι φαίνεται (;) την έκανε ένας κεφαλονίτης μεν, εν αποστρατεία δε, πολιτικός!
Δηλαδή, θέλουνε να μας πούνε πως αν δεν «έμπαινε» στη.. φάση ο Γεράσιμος Αρσένης, δεν θα γινότανε τίποτα;
Μάλλον…

Και ήτανε τέτοιος ο ενθουσιασμός τους για την.. πλήρη απαξίωση του κύρους τους, που έσπευσαν να «δοξάσουν» το Γεράσιμο Αρσένη, με ύμνους και… παιάνες, σε μια αστεία προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους! Και πήγανε μάλιστα και πιο μακριά: Έρχονται, λέει, στο Δημοτικό Συμβούλιο για να κάνουνε τον Αρσένη … δρόμο, κτίριο, πλατεία η κάτι- τις τέλος πάντων, να τόχουμε και να τον θυμόμαστε! Λες και ο Γεράσιμος Αρσένης δεν είναι πια στη ζωή! (Χτύπα ξύλο και πάλι χτύπα ξύλο, όχι με.. μπουνιά γιατί εμείς δεν θέλουμε να...σπάσουμε τίποτα)! Αφού, τα ονόματα στους δρόμους, τις Πλατείες και τα κτίρια, τα δίνουμε, κατά κανόνα, μετά θάνατον, για να θυμόμαστε την ζωή, το έργο και την προσφορά επιφανών συμπατριωτών..
Αλλά, αυτά είναι..ψιλά γράμματα για τους «εγκεφάλους» και τον περίγυρό τους Όποιος πετάξει την «ιδέα» , οι άλλοι την βουτάνε στον αέρα και την κάνουνε σημαία, περήφανοι για το… κατόρθωμά τους!
Και κάτι άλλο που δεν ειπώθηκε ούτε γράφτηκε όσο έπρεπε τις τελευταίες μέρες:
Το ότι τα ΤΕΙ Κεφαλονιάς πηγαίνανε φουλ για κλείσιμο, αυτό, το ξέραμε και το ξέρανε όλοι τους, εδώ και ένα χρόνο.. Είχε βγει με «μισόλογα», με ‘υποψίες» και φόβους»!
Και όμως, Κανένας δεν σκέφτηκε (;) να κάνει τίποτα! Ούτε να πεταχτεί μέχρι την Αθήνα να δει τον Υπουργό την ώρα που έπρεπε, ούτε να απειλήσει για ‘μπουνιές στα γραφεία» ούτε βέβαια να καλέσει το κεφαλονίτικο λαό σε συλλαλητήριο!  Όλοι τους, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, περιμένανε νάρθει πρώτα το «κακό» για να βγούνε να κάνουνε τον «αγώνα» τους εκ των υστέρων!
Οι μεν για να φανεί πως έχουνε.. κότσια και να «επενδύσουν» στις επόμενες εκλογές, και οι δε, επειδή μόνο μέσα από καταστροφή, ελπίζουν να αναστρέψουν τα κλίμα και να κυβερνήσουν!
Και ήρθαν χθες το μεσημέρι, όλοι ετούτοι, με θράσος περίσσιο, να ζητάνε να .. μιλήσουν στο κόσμο, να απευθυνθούν στα… πλήθη, κηρύσσοντας , και οι μεν και οι…δεν, το λόγο της ξεφτισμένης και ξεθωριασμένης πολιτικής που εκπροσωπούν!
Μωρέ καλά τους κάνανε τα παιδιά και τους ξαπόστειλαν! Πολύ καλά τους κάνανε! Και δεν ήταν μόνο τα παιδιά! Όλοι οι παρόντες, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και προέλευση (κομματική) , έλεγαν και ξανάλεγαν , ο ένας στον άλλο «δεν πιστεύω να θέλουνε να βγούνε να μιλήσουνε και τα κόμματα»!
Αυτό δεν το άκουσαν; Δεν το κατάλαβαν; Δεν το συνειδητοποίησαν όλοι εκείνοι πως περίμεναν πως και πώς να ..βουτήξουν το μικρόφωνο και να ρίξουν τον δικό τους. .δεκάρικο;
Σ.Σ Μα φυσικά, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και ακόμα ένα μεγαλύτερο, από καρδιάς, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, στον Μάκη τον Αρσένη! Κρίμα που η Κεφαλονιά, τούτες τις κρίσιμες ώρες, δεν διαθέτει έναν δεύτερο σαν κι’ αυτόν!
Φώτης Χαλιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.