Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΜΕ-ΚΙ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΕΙ


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Με δεδομένο ότι η Δημοτική Αρχή (ΝΔ – Ανεξ. Έλληνες), που ηγείται της κινητοποίησης για τα ΤΕΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ, το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ προκηρύσσει δίωρη στάση εργασίας 12 με 2 το μεσημέρι. Καλεί σε μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών – γονέων - μαθητών στο παγκεφαλληνιακό συλλαλητήριο ενάντια στις εξελίξεις στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην .......
Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Όλοι και όλες
Τετάρτη 6 Φλεβάρη
1 το μεσημέρι
Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου
Ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ για παραγωγή φθηνού και μερικώς καταρτισμένου επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού, για επιχειρηματικά ΤΕΙ και ΑΕΙ, για αποσύνδεση πτυχίου - επιστημονικού αντικειμένου, αλλά και για την ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης,
απαιτούμε:
·         Να μην εφαρμοστεί το σχέδιο «Αθηνά». Κανένας φοιτητής και σπουδαστής να μην πεταχτεί εκτός σπουδών – να εξασφαλιστεί ότι θα ολοκληρώσει τις σπουδές του απερίσπαστος και εντελώς δωρεάν.
·         Καμιά απόλυση προσωπικού.
·         Προσλήψεις καθηγητών με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
·         Επαρκής χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών. Επιστροφή των αποθεματικών που «κουρεύτηκαν». Όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων!
·         Ούτε ευρώ για σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – βιβλία – αναλώσιμα!
·         Κατάργηση του νόμου πλαισίου, καμιά εφαρμογή του.
·         Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις και οι manager.
·         Καμιά αναγνώριση κολεγίων και ιδιωτικών μαγαζιών της παιδείας.
·         Επιστημονικός σχεδιασμός και κεντρικός προγραμματισμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης που θα στηρίζει την οικονομική, κοινωνική, επιστημονική, μορφωτική ανάπτυξη της χώρας και θα στοχεύει στην κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών του ελληνικού λαού.

Αργοστόλι 4/2/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.