Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

"Μπάχαλο" στο Δήμο Ιθάκης, αναβλήθηκε το Δ.Σ.


ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ ΓΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ !!!
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ: «ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΥΣΑ» ΚΑΙ
ΛΥΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
Κωμικοτραγικά συνέβησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Ιθάκης. Πράγματα και θάματα που προσβάλλουν τον ίδιο το θεσμό αλλά και καταξιώνουν όλους αυτούς που μας κυβερνούν. Σήμερα ανήμερα των Θεοφανείων συνέρχονται όπως προβλέπει ο νόμος τα Δημοτικά Συμβούλια προκειμένου να εκλέξουν νέα μέλη στα προεδρεία του καθώς και στις Επιτροπές Οικονομικών Ποιότητας Ζωής.
Εδώ στην Ιθάκη πρωτοτυπήσαμε ως συνήθως μιας και η πλειοψηφούσα Σύμβουλος κ, Ελένη  Ραυτοπούλου εξέδωσε μεν πρόσκληση για τη σύγκλιση ΔΣ, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, για τις καθιερωμένες αρχαιρεσίες αλλά τη πρόσκληση αυτή δεν τη έστειλε πουθενά ακόμα και στους ίδιους τους Συμβούλους της πλειοψηφίας. Κι αυτό γιατί αρκετοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας απουσιάζουν εκτός Ιθάκης και έτσι δεν θα είχε την πλειοψηφία σε ότι αφορά τις εκλογές των νέων μελών στο προεδρείο του ΔΣ, καθώς και στις Επιτροπές Οικονομικών και..............
Ποιότητας Ζωής
Μετά την έκταση που πήρε όμως το θέμα οι σύμβουλοι τη Αντιπολίτευσης καθώς και κάποιοι της πλειοψηφίας προσήλθαν στην συνεδρίαση του ΔΣ. Από την πλειοψηφία προσήλθαν οι Σαρδελής , Βερώνης και η Αντιδήμαρχος Παναγιωτοπούλου, οι Καρτάνος και Γρίβας απουσίαζαν στην Αθήνα, ο Δήμαρχος στην έδρα του στη Ρουμανία και παρευρέθησαν οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης Λιβιτσάνης, Μαρμάρης, Σκληρός, Ταφλαμπάς, Μαυροκέφαλος και η ανεξάρτητη σύμβουλος Ταφλαμπά. Σύνολο εννέα (9) άρα υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία που προβλέπει ο νόμος για να συνεδριάσουν και εξέλεξαν πρόεδρο της Συνεδρίασης το κ. Σαρδελή. Απουσίαζαν επίσης από την πλειοψηφία Λιβάνης, Βλασσόπουλος (υποψήφιος πρόεδρος ο οποίος έκοβε βόλτες στη πλατεία), Ραυτοπούλου και Κωστόπουλος ενώ από τη αντιπολίτευση οι Στανίτσας και Κανδηλιώτης που έλειπαν στη Πάτρα.
Μόλις ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης για τις καθιερωμένες αρχαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείου του ΔΣ, η κ. Αντιδήμαρχος Παναγιωτοπούλου, αδελφή του Δημάρχου, που εκείνη τη στιγμή μιλούσε στο τηλέφωνο αναφώνησε «είμαι απούσα» και έτσι το Συμβούλιο μη έχοντας την απαιτούμενη απαρτία διαλύθηκε!!! Όπως εξάλλου είχαμε προβλέψει από χθες ο σκοπός της πλειοψηφίας του ΔΣ ήταν να επικαλεστούν ότι δεν υπήρχε απαρτία λόγω μη συμμετοχής και οι αρχαιρεσίες να γίνουν την άλλη Κυριακή 13 Ιανουαρίου.
Μην μου πείτε λοιπόν πως και εδώ δεν έχουμε κι άλλη μία παρατυπία-παρανομία της παρούσας Δημοτικής Αρχής τι πρόκειται να κάνει και σε αυτή την περίπτωση ο Γραμματέας της Περιφερειακής Διοίκησης , διότι όπως πάμε οι παραβάσεις καθήκοντος του Δημάρχου Ιθάκης στα δύο χρόνια της θητείας του έχουν ξεπεράσει  κάθε όριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.