Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

O ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Η απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για κατάργηση της «Κυριακής-αργίας» ωφελεί για μια ακόμα φορά μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες. 
Ζημιώνει όχι μόνο τους εμποροϋπάλληλους, που τους αναστατώνει την οικογενειακή και προσωπική ζωή και τους διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο και οδηγούνται σε μαζικά νέα λουκέτα, αυξάνοντας έτσι και την ανεργία. Η ανακοίνωση εκ μέρους του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη του προσχέδιου νέου Αγορανομικού Κώδικα αποκαλύπτει την πλήρη άγνοια των πραγματικών συνθηκών εντός των ..... οποίων δραστηριοποιείται η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. 

Το κύμα λουκέτων που σαρώνει τον εμπορικό κόσμο της χώρας δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο με το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Αντιθέτως, οφείλεται απολύτως στη πλήρη απουσία ρευστότητας στην αγορά, την πληθώρα δυσβάσταχτων και κοινωνικά άνισων φορολογικών μέτρων και πάνω από όλα στις χιλιάδες απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και στην διογκούμενη σε πρωτοφανή επίπεδα ανεργία που συρρικνώνει την τελική κατανάλωση. 

Η υποτιθέμενη ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσα από την «άδεια» να λειτουργούν οι εμπορικές επιχειρήσεις τις Κυριακές αγνοεί το προφανές γεγονός ότι από την εξαγγελλόμενη ρύθμιση του ωραρίου δεν επωφελούνται παρά μόνο οι επιχειρήσεις που έχουν την ρευστότητα στην παρούσα φάση να πράξουν κάτι τέτοιο και άρα αποκλείεται ο μεγαλύτερος όγκος των ΜμΕ της χώρας. Αυτά που λείπουν από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους για να ψωνίσουν, δεν είναι οι πρόσθετες ώρες και ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά τα χρήματα λόγω της πρωτοφανούς αύξησης της ανεργίας και του σφαγιασμού των μισθών και των συντάξεών τους, που επέφερε και συνεχίζει να τους επιφέρει η εφαρμογή των συνεχιζόμενων μνημονίων της καταστροφής 

ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.