Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Στο έλεος της κακοκαιρίας- Θυελλώδεις άνεμοι στον Πατραϊκό και το Ιόνιο – Κλειστά τα Πορθμεία του Ρίου και της Κυλλήνης

Με σφοδρότητα επιτίθεται εδώ και αρκετές ώρες ο χειμώνας στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα. Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που αναμένεται να έχουν την ίδια ισχύ μέχρι τις 10 το βράδυ. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο Βόρειο Ιόνιο πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 9 μποφόρ, στο Νότιο Ιόνιο, τη Θάλασσα των Κυθήρων αλλά και το Αιγαίο, θυελλώδεις 8 τοπικά πολύ...... θυελλώδεις έως 9 μποφορ.

Στον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ανεμοι σχεδόν θυελλώδεις 7, τοπικά θυελλώδεις έως 8 μποφορ.

Κλειστή από τις 2 το μεσημέρι παραμένει η γραμμή των φέρι μποτ Ρίου -Αντιρρίου

Κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη- Ζάκυνθος, ενώ, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με πλοία ανοιχτού τύπου στις γραμμές Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα- Λευκίμμη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει πρόβλημα στα δρομολόγια των πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας.

Οι δυνατοί άνεμοι και η έντονη βροχόπτωση έχουν μετατρέψει σε λίμνες κεντρικούς δόρμους της Πάτρας ενώ ένα μεγάλο δέντρο στην οδό Λαέρτου (πρόκειται για την οδό που οδηγεί προς το ξενοδοχείο «Τζάκι» έπεσε στο οδόστρωμα και κλήθηκε η Πυροσβεστική.

Στην υπόλοιπη χώρα, κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό, καθώς και από Ραφήνα και Λαύριο.

Το μεσημέρι δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων, «Πρέβελη» για Σύρο, Ανάφη, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο και «Αδαμάντιος Κοραής» για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο και Μήλο. Επίσης, δεν θα αποπλεύσει το «Βιτζέντζος Κορνάρος» για Μήλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο και Σαντορίνη.

Στις 9 το βράδυ δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του «Ελευθέριος Βενιζέλος για Χανιά.

Πηγή:thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.