Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΕΛΜΕ-ΚΙ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μπλόκο στα μέτρα που κλείνουν τα ΤΕΙ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αλληλεγγύη του στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των σπουδαστών των ΤΕΙ. Μπλόκο στα μέτρα που κλείνουν τα ΤΕΙ! Απαιτούμε:
·         Τώρα επαρκής χρηματοδότηση των ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών.
·         Επιστροφή των αποθεματικών που «κουρεύτηκαν». Ούτε σκέψη για ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων!
·         ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ!
·         Ούτε ευρώ για σίτιση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα! Τώρα να δοθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης! Να δημοσιευτεί και να αξιοποιηθεί η περιουσία των ιδρυμάτων, δημόσια κτίρια για τη δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς επιχειρήσεις, ιδιώτες, νοίκια. Για τους σπουδαστές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να .....
νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
·         Όχι στις λίστες αναμονής στα εργαστήρια και τις θεωρίες. Πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, που να καλύπτει όλο το πρόγραμμα σπουδών.
·         Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις και οι manager από τα ΤΕΙ.
·         Καμιά αναγνώριση κολεγίων και ιδιωτικών μαγαζιών της Παιδείας.
·         Κατάργηση του νόμου - πλαίσιο, καμιά εφαρμογή του. Κανείς φοιτητής στα συμβούλια διοίκησης.
·         Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Μέτρα στήριξης των ανέργων.
·         Πρακτική άσκηση με ευθύνη των ιδρυμάτων, στο αντικείμενο σπουδών με επιβλέπων καθηγητή στην πράξη. Αμοιβή των σπουδαστών με βάση τις συμβάσεις των κλάδων. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι.
·         Καμιά απόλυση προσωπικού. Να παρθούν πίσω οι απολύσεις - εφεδρεία των διοικητικών υπαλλήλων. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων και των καθηγητών.
·         Κανείς σπουδαστής, εργαζόμενος, καθηγητής να μην πεταχτεί στο δρόμο με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολών και τμημάτων. Οι σπουδαστές να βοηθηθούν να τελειώσουν τη σχολή στην οποία μπήκαν, στην πόλη στην οποία μπήκαν.

Αργοστόλι 14 Δεκέμβρη 2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.