Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Δείτε τι απαντά ο Περ. Διευντής Εκπ/σης Ιονίων Νήσων για το Νηπιαγωγείου Νυδρίου Λευκάδας.



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ 
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΘΕΜΑ: «Δημοσιεύματα που αφορούν διοικητικές διαδικασίες σε νηπιαγωγείο του Νυδρίου Λευκάδας» 
Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 
Η εκπαίδευση την οποία υπηρετούμε και η οποία προάγει τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας, δεν επιτρέπει παρερμηνείες και ανησυχία στα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, κυρίως δε, όταν αφορά στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, μίας ημέρας-συμβόλου για την επικράτηση των παραπάνω ιδανικών απέναντι στο φασισμό. 

Το όποιο πρόβλημα ανακύπτει και το οποίο επισημαίνεται εξετάζεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών και κατά........
συνέπεια η αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με υπευθυνότητα και σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία δρομολογεί και βάσει των στοιχείων που διαθέτει, διερεύνηση του θέματος και ασφαλώς η εξέταση μέσω Ε.Δ.Ε., σε καμία περίπτωση δεν προεξοφλεί ποινική δίωξη. Η επιφανειακή προσέγγιση σχετικών θεμάτων ή επικοινωνιακή εκμετάλλευσή τους δεν συντελούν στην εκπαιδευτική λειτουργία. Συσχετισμοί χωρίς υπόσταση είναι επιζήμιοι για τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας, στον οποίο δεν χωρούν «εποπτείες» και ο οποίος διακατέχεται από την ελευθερία που παρέχει η γνώση και προστατεύεται από τα θεσμοθετημένα όργανα που τον υπηρετούν.
Ο Περιφερειακός Δ/ντής
Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης
Ιονίων Νήσων


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ  ΓΑΒΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.