Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Mαγική βραδιά στο Mπαστούνι. Kοσμοσυρροή για την εκδήλωση της Xορωδίας Aργοστολίου


Της Χριστίνας Διακάτου
Μαγική βραδιά χθες βράδυ στο αμφιθέατρο του Μπαστουνιού, όπου η Χορωδία Αργοστολίου έδωσε συναυλία κάτω απ’ την πρώτη Πανσέληνο του Αυγούστου!
Στην εκδήλωση, η οποία περιέργως, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα της «Εβδομάδας Αποδήμων», σημειώθηκε κοσμοσυρροή.
Τους θεατές υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Χορωδίας κ. Ρωσσέτος Λούζης, αναφέροντας ότι τελικά ο χώρος του Μπαστουνιού αποδείχτηκε πολύ πιο μικρός από ό,τι περίμεναν. Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που εκτός από τα παγκάκια που είναι τοποθετημένα εκεί χρειάστηκαν και άλλα καθίσματα για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.
Η συναυλία ξεκίνησε με την Χορωδία του Αργοστολίου να τραγουδάει γνωστές Καντάδες της περιοχής μας και ...... συνεχίστηκε με την Φιλαρμονική Αργοστολίου, την εμφάνιση του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Επτανήσων- Κεφαλονιάς, το Ερασιτεχνικό Θέατρο, τους χορευτικούς συλλόγους «O Μέρμηγκας» και «Ιόνιος Πνοή» και το Τρίο με Φλάουτο.
Προηγουμένως, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγών τοπικών προϊόντων του Νησιού μας, μελισσοκόμων, οινοποιών, ελαιοπαραγωγών, αγροτικτηνοτρόφων κ.λπ., εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, και μελών της Oμοσπονδίας Αποδήμων, έγινε στο Δημοτικό Θέατρο η «Συνάντηση Eργασίας με τις Παραγωγικές Tάξεις του Nησιού» και η Σύσκεψη Εργασίας με θέμα «Oικονομική Ανάπτυξη», στα πλαίσια της «Eβδομάδας Aποδήμων».
Στην σύσκεψη προήδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο οποίος ενημέρωσε σε συνεργασία με τους παραγωγούς για τα τοπικά μας προϊόντα και την δυνατότητα ανάπτυξής τους, καθώς και την ευρεία διάθεσή τους στην Αγορά εντός και εκτός Ελλάδας.
Oι Εκπρόσωποι της Oμοσπονδίας Αποδήμων άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους παραγωγούς και δεσμεύθηκαν ότι όλοι μαζί και ο κάθε ένας χωριστά, μέσα από τους Συλλόγους, αλλά και από τους χώρους δράσης τους θα κάνουν ότι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να κάνουν γνωστά τα κεφαλονίτικα προϊόντα. Η διαφήμιση και η σωστή ενημέρωση μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την Αγορά των τοπικών μας προϊόντων και να αποτελέσουν από μόνα τους μία ισχυρή οικονομική δύναμη για την τοπική οικονομία, ειδικά σήμερα που ταλανίζει τόσο τη Χώρα όσο και τα Νησιά μας η οικονομική κρίση.

Επίσης, τονίσθηκε ότι είναι απαραίτητο να δυναμώσουν οι δεσμοί μεταξύ των Αποδήμων και των Νησιών μας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις για στενότερες συνεργασίες με στόχο την ανάπτυξη και οικονομική ευημερία.

Μετά το πέρας της Σύσκεψης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε μία υπέροχη και πλούσια Εκθεση Φωτογραφίας Ενθυμημάτων της Oμοσπονδίας «Oδυσσεύς».

Oλα μοιάζαν μαγικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.