Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Έκτακτο: Επεισόδιο πριν από λίγο στον Άγιο για τους μικροπωλητές. Δείτε το σχόλιό του infokefalonia


Επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στον Άγιο Γεράσιμο στα Ομαλά με τους υπαίθριους μικροπωλητές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ομαλών και νυν αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Ματιάτος μαζί με μικροπωλητές, προσπάθησαν να μπουν στο χώρο για να στηθούν οι πάγκοι εν όψει της γιορτής του Αγίου Γερασίμου, ωστόσο η κίνησή τους αυτή μπλοκαρίστηκε από την Hγουμένη της Ιεράς Μονής. Μάλιστα, η Hγουμένη κατέθεσε και μηνύσεις στην αστυνομία.
Να θυμίσουμε ότι το μοναστήρι έχει ζητήσει από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να γίνει έλεγχος στην πρώην κοινότητα Ομαλών για το ...
αν τα χρήματα των μικροπωλητών έχουν μπει στα ταμεία της κοινότητας ή του δήμου.
Το μοναστήρι διεκδικεί τα χρήματα από την παραμονή των μικροπωλητών στο χώρο της Μονής, ώστε να τα δώσει υπέρ των σχολείων της Κεφαλονιάς.


ΣΧΟΛΙΟ INFOKEFALONIA: 
Το παγκάρι του Αγίου είναι το επίδικο και ας αφήσουν τις μεγάλες προσευχές και προστασίες ποιμαντικοί και λαϊκοί! 
Την ευλογία του Αγ. Γερασίμου φέτος θα την πάρουμε με την προστασία των εθνικαράδων; Με το πρόσχημα μάλιστα του κινδύνου των ΡΟΜΑ, δηλαδή της ...
"κατώτερης" φυλής. Ανοίγουν νέο μέτωπο στην Κεφαλονιά μετά την Αιτωλ/νία; 

Κάπως έτσι ξεκίνησε ο εθνικός διχασμός παλιότερα, ας το προσέξουν αυτό οι ευέξαπτοι Ελληναράδες-παλικαράδες γιατί θα γίνει... του Αγίου προβλέπουμε μεθαύριο στα Ομαλά! Ας προσέξει και η Ηγουμένη με τις άστοχες και προκλητικές ενέργειές της, διότι πολύ φόρα πήρε, λες και ο Άγιος είναι ιδιοκτησία της.... 
Τι ήταν και αυτή η πρόσκληση της Ηγουμένης προς τους λεβέντες του Μιχαλολιάκου (βέβαια ο Χουρμούζης έξυπνα την άδειασε προτείνοντας βέβαια ιδιωτική φύλαξη για να τα έχει καλά και με την ιδιεολογία του!), για να φυλάξουν λέει το χώρο του παζαριού τα μέλη αυτής της οργάνωσης; Έναντι εκείνων που θα πληρώσουν στο Δήμο και όχι στην Ι.Μ.!!!

Δηλαδή εάν οι μικροπωλητές καλέσουν π.χ. το ΠΑΜΕ για συμπαράσταση τι θα γίνει κ. διοικητά της αστυνομικής διεύθυνσης Κεφαλονιάς; 
Επίσης και οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος οφείλουν να εξασφαλίσουν την ομαλή εξέλιξη της εορτής και ας δώσουν ένα τέλος σε λογικές Βατικανού στην Κεφαλονιά.
Η περιοχή των Ομαλών και συγκεκριμένα ο περιβάλλον χώρος πρέπει να δοθεί στην κοινωνία για διάφορες καλλιέργειες και ήπιες δραστηριότητες με εξέχουσα θέση την ύπαρξη θρησκευτικού συνεδριακού τουρισμού κ.α. μορφές.

Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους και πρέπει να καταλάβουν όσοι έχουν αφοσιωθεί στην εκκλησία, ιδιαίτερα του μοναχισμού, εκτός ότι δεν πρέπει να σκανδαλίζουν τους πιστούς με τις πράξεις τους, ότι τα υλικά αγαθά ανήκουν σε εκείνους που τα παράγουν και η διαχείρισή τους ανήκει σε εκείνους που ορίζονται από της συνελεύσεις των λαϊκών δηλαδή της εκκλησίας τον δήμο δηλαδή και με δημοκρατικές εκλογές και όχι από την ενθρόνιση και την εσαεί άσκηση ποιμαντικού έργου, πολλές φορές ερήμην των Πιστών. 

Δεν την ενδιαφέρει την αγία ηγουμένη η φτώχεια του κοσμάκη παρά το πως θα γεμίσει το παγκάρι του αγίου, δηλαδή έμμεσα το ταμείο της Μητρόπολης.... Θέλαμε να γνωρίζουμε όλα αυτά τα ξέρει ο κ. Σπυρίδων και εαν ναι τι έχει κάνει;

Τέλος οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι όπως εξελίσσεται το θέμα του Αγίου (για τα όβολα γίνεται ο τσακωμός), προκύπτει εξ αντικειμένου το ζήτημα του διαχωρισμού της εκκλησίας από το κράτος! 
Η Ηγουμένη με όλα αυτά που κάνει με ποια άποψη συντάσσεται;

Η Συντακτική ομάδα του INFOKEFALONIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.