Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ - Φύλλο #5320

Εκρηκτικό κλίμα δημιουργήθηκε στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο όταν ο δ.σ. κ. Γιάννης Κουρούκλης αποκάλεσε …«ξεφτίλες» τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού της πλειοψηφίας!
O κ. Κουρούκλης, κατά το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, να συζητηθεί εκτός Ημερησίας Διάταξης το θέμα του μπλοκαρίσματος του λογαρισμού του Δήμου στην Εθνικής Τράπεζα, ύψους 700.000 Ε, από προμηθευτές των πρώην Δήμων της Κεφαλονιάς, έχασε την ψυχραιμία του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έκρυθμο κλίμα στη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε στο Δ.Σ. ο κ. Κουρούκλης, έχουν επιδικασθεί τελεσίδικα 27 υποθέσεις από προμηθευτές του Δήμου, απαιτήσεων από 1.300 Ε έως και 342.000 Ε, υποχρεώσεις που ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο Καλλικράτειος Δήμος Κεφαλονιάς, και έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωμών από το Δικαστήριο.
Για τις παραπάνω αποφάσεις, οι δικαιούχοι έχουν κάνει κατάσχεση στο λογαριασμό των 700.000 Ε του Δήμου στην Εθνική Τράπεζα.
O κ. Παρίσης, σε μιά προσπάθεια να ενημερώσει το Σώμα σχετικά με την υπόθεση, ανέφερε ότι για τις οφειλές αυτές των πρώην Δήμων ενημερώθηκε από την νομική σύμβουλο του Δήμου προ 20ημέρου, και έχει δώσει εντολή, αν ....
οι κωλυσιεργίες και τυχόν παρατυπίες στις καθυστερήσεις πληρωμής των δικαιούχων έχουν ευθύνη  Υπηρεσίες του Δήμου, να διεξεχθεί ακόμη και ΕΔΕ. Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει σε επαφή με τους δικαιούχους και ζήτησε διακανονισμό αποληρωμής τους σε διάστημα ενός έτους. Επίσης, ο κ. Παρίσης ενημέρωσε ότι μέχρι τώρα, απ’ ό,τι έχει ενημερωθεί, εκκρεμούν 864 τέτοιες υποθέσεις, ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου σε διάφορους προμηθευτές.
Στην κόντρα που εξελίχθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος, ο κ. Κουρούκλης απεκάλεσε τους συμβούλους της Δημοτικής Αρχής “ξεφτίλες” και παρά την παράκληση του προέδρου του Σώματος κ. Νίκου Ανουσάκη να μην χρησιμοποιούνται τέτοιου τύπου εκφράσεις, ο κ. Κουρούκλης επέμενε στην συμπεριφορά αυτή.
Η αντίδραση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας ήταν έντονη, ενώ ο δ.σ. κ. Αγγελος Μαρκέτος ζήτησε από τον κ. Γιάννη Κουρούκλη να ανακαλέσει πάραυτα, πράγμα που αρνήθηκε πεισματικά να πράξει ο κ. Κουρούκλης. «Δεν θα συνεχιστεί το Δημοτικό Συμβούλιο αν δεν ανακαλέσει», φώναζε σε έξαλλη κατάσταση ο κ. Μαρκέτος, ενώ ο κ. Ανουσάκης, διαβλέποντας τον κίνδυνο τα πράγματα να οδηγηθούν στα άκρα, διέκοψε την συνεδρίαση για σήμερα στις 12.00.
Στην απόφαση αυτή του κ. Ανουσάκη, ο οποίος εν τω μεταξύ αποχωρούσε από την αίθουσα της συνεδρίασης, αντέδρασαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ενώ ο δ.σ. κ. Παναγής Ρασσιάς ακούστηκε να λέει:  «Γιατί διακόπτετε τη συνεδρίαση ρε παιδιά; Εχετε πανικοβληθεί; Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί διακόπτεται η συνεδρίαση»! και απευθυνόμενος στον κ. Ανουσάκη του είπε: «Δεν θα έρθει κανείς δημοτικός σύμβουλος αύριο (σήμερα) στις 12 κ. πρόεδρε»!
Εξ’ άλλου, κατά την έναρξη του χθεσινοβραδινού Δ.Σ., η Λαική Συσπείρωση (Στ. Γρηγορόπουλος) ζήτησε από το Προεδρείο να συζητηθούν δύο καυτά θέματα: Της Πυροπροστασίας της Κεφαλονιάς, εν όψει της νέας θερινής περιόδου και θέματα Υγείας, όπως είναι η υποβάθμιοη του Νομαρχιακού Νοσοκομείου. Και για τα δύο θέματα, το Σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία την μη συζήτησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.