Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Σύσκεψη του Υφ. Πολ. και Τουρ. κ. Π. Αλιβιζάτου αναφορικά με την ανασκαφή στη θέση Αγ. Αθανάσιος Σταυρού Ιθάκης


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
07/03/2012
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Αλιβιζάτος προήδρευσε σήμερα συσκέψεως αναφορικά με το ζήτημα της συστηματικής ανασκαφής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην θέση Άγιος Αθανάσιος Σταυρού Ιθάκης. Στην συνάντηση παρέστησαν με την υπηρεσιακή τους ιδιότητα η Γενική Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Τ. κα Λίνα Μενδώνη, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠ.ΠΟ.Τ. κα Νικολέτα Βαλάκου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλομήρων Ιθάκης «Ευχήν Οδυσσεί» κ. Σπύρος Αρσένης και ο ομότιμος καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος της πανεπιστημιακής ανασκαφής. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της ......
άμεσης ενεργοποίησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προκειμένου να εκταμιευθούν οι απαραίτητες πιστώσεις για την περίφραξη του χώρου και την συνέχιση των ανασκαφικών εργασιών, καθώς και η καλύτερη συνεργασία μεταξύ των ανασκαφέων και των υπηρεσιών του ΥΠ.ΠΟ.Τ. Αφού ακούστηκαν οι απόψεις των εμπλεκομένων μερών και κατέστη σαφές ότι, με δεδομένη την σημαντική μείωση του προϋπολογισμού του υπουργείου, δεν υπάρχει δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης, ο Υφυπουργός πρότεινε την διαμεσολάβηση του προς την Περιφέρεια για την εξεύρεση άμεσης λύσης και δεσμεύτηκε για την βελτιστοποίηση της συνεργασίας της τοπικής Εφορείας με την ανασκαφική ομάδα του Πανεπιστημίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.