Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο Μανώλης με τα λόγια, χτίζει ανώγια και κατώγια


Εντύπωση κάνει η άγνοια του βουλευτή Σπύρου Μοσχόπουλου για το γεγονός της ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έξι μεγάλων έργων για την Κεφαλλονιά.
Σεμνότης, άγνοια ή τα έργα με υπογραφή Μωραίτη είναι σαν τo «λεφτά υπάρχουν» του Γιωργάκη;;;
Και αν αυτά τα έργα έχουν δρομολογηθεί για υλοποίηση όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κεφαλλονιάς, γιατί δεν υπερηφανεύεται και ο βουλευτής μας που είναι και ΠΑΣΟΚ;;;
Ο Υφυπουργός υπογράφει για τη χρηματοδότηση έξι έργων συνολικού προϋπολογισμού 5.400.000 ευρώ, αλλά αν αθροίσει κανείς τα λεφτά από ......
την έγκριση του Π.Δ.Τ. λείπουν 4.400.000 ευρώ.
Ο Υφυπουργός ακόμη τονίζει ότι για να ισχύσει η απόφαση του, πρέπει να γίνει τροποποίηση της ΣΑΕΕΠ (συλλογική απόφαση έργων ένταξης έργων περιφέρειας).
Η αίρεση που θέτει ο Υφυπουργός δε διασφαλίζει σε καμία περίπτωση τη άμεση υλοποίηση και χρηματοδότηση των έργων, αφού ως γνωστών δεν υπάρχουν χρήματα στο ΠΔΕ & δεν έχει οριστεί ημερομηνία συζήτησης για την τροποποίηση της ΣΑΕΕΠ. Αυτό καταστεί την συγκεκριμένη απόφαση αίολη.
Πρέπει να διευκρινιστεί πως το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ δεν έχει χρήματα ούτε καν για να καλύψει το ποσοστό συγχρηματοδότησης 15% για τις ανάγκες των έργων του ΕΣΠΑ που διακατέχονται προτεραιότητας και ωριμότητας, πόσο μάλλον να διαθέσει από το δημόσιο ταμείο ολόκληρο το ποσό, για έργα που κανείς δε γνωρίζει εάν είναι ώριμα.
Πως θα υλοποιήσουν τα συγκεκριμένα έργα, με 4.400.000€ λιγότερα; Αυτά είναι τα θαύματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ μάλλον.
Τελικά οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνούν την παλιά τακτική τους, χρησιμοποιώντας μεγάλα λόγια & υποσχέσεις προσπαθώντας να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να παραπλανήσουν για άλλη μια φορά από τον πιο απλό πολίτη μέχρι και υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη.
Δυστυχώς για αυτούς τα ψέματα τελείωσαν.

Σοφία Λουκέρη
Υποψήφια βουλευτής Κεφαλλονιάς-Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.