Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΜΕ-ΚΙ: ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: 6 ΜΑΡΤΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ‏


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τον κλάδο σε επαγρύπνηση. Τα σχέδια κυβέρνησης – τρόικας για χιλιάδες απολύσεις μέσα στο 2012, αφορούν και τους εκπαιδευτικούς. Να μην επιτρέψουμε να περάσουν!!! Οι περικοπές για αμοιβές αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατά 24 εκατομμύρια ευρώ, που ήδη ψηφίστηκαν στον πρώτο εφαρμοστικό νόμο του νέου μνημονίου, και η δέσμευση για μηδενικούς διορισμούς σημαίνουν πρακτικά μαζικές απολύσεις αναπληρωτών. Επιπλέον, η διαδικασία της αξιολόγησης υπηρεσιών και προσωπικού, στο πλαίσιο της συρρίκνωσης των δομών του κράτους κατά, τουλάχιστον, 30% σημαίνει νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων και απολύσεις. Άλλωστε δηλώνουν ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να εξαιρεθεί ούτε το μόνιμο προσωπικό σε Υγεία - Παιδεία.
Οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων / εποπτευόμενων νομικών προσώπων και αυτοτελών υπηρεσιών, η αύξηση των μαθητών στα τμήματα, η περαιτέρω ....
κατάργηση σε ότι έχει απομείνει από πρόσθετη – ενισχυτική – βιβλιοθήκες, το πρόγραμμα του «νέου λυκείου» και οι αλλαγές στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση που θα ιδιωτικοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα, η αλλαγή του ωραρίου, θα οδηγήσουν εξ αντικειμένου στη δημιουργία πλεονάζοντος προσωπικού, μέρος του οποίου θα οδηγηθεί στην απόλυση. Αυτή θα είναι η «συνεισφορά» της παιδείας στη συνολική καπιταλιστική ανασυγκρότηση του δημοσίου. Όπως άλλωστε προβλέπεται στο νέο μνημόνιο, μέσα στο τρέχον έτος πρέπει υποχρεωτικά να αποχωρήσουν από το δημόσιο 15.000 υπάλληλοι, ενώ η υποχρέωση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές είναι να μειωθεί το δημόσιο κατά 150.000 εργαζόμενους έως το 2015.
-                 Να παρεμποδίσουμε την υλοποίηση των απολύσεων.
-                Καμία αξιολόγηση – καμία κατάργηση / συγχώνευση σχολείου.
-                 Καμία μείωση μισθού – καμία απόλυση αναπληρωτών συναδέλφων μας.
-                 Τώρα μαζικοί διορισμοί με βάσει τις ανάγκες για 20 μαθητές ανά τμήμα, για ένα ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο ολόπλευρη μόρφωσης για όλους.
-                 Όλοι και όλες στους δρόμους!!!

Τρίτη 6 Μάρτη,
11 το πρωί, στάση εργασίας και δυναμικό «παρών
στο παλλαϊκό συλλαλητήριο για την παιδεία στο Αργοστόλι!!!

Αργοστόλι 27/02/2012
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Τουλάτος Παύλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.