Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

O γεν. γραμματέας Aποκεντρωμένης Διοίκησης Tάσος Aποστολόπουλος ακύρωσε απόφαση του Δ. Συμβουλίου.


O γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς (131/2011) που επικύρωνε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (19/2011) για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Κοινωφελούς κατά 720.000,00 Ευρώ, με σκοπό την επίτευξη των αναμορφωμένων αντικειμένων που προκύπτουν από την συστατική της πράξη καθώς και την επίτευξη της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού της.
Η ακύρωση από τον κ. Αποστολόπουλο έγινε, γιατί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αύξηση κεφαλαίου Κοινωφελούς Επιχείρησης δεν επιτρέπεται πριν την πάροδο τετραετίας από τη σύστασή
της ή από την ημερομηνία προσαρμογής του καταστατικού της και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς αποτελεί νέο ΝΠΙΔ το οποίο προέκυψε από την.... συγχώνευση 9 Κοινωφελών Επιχειρήσεων των πρώην Δήμων του Νομού μας.

Επίσης, ο κ. Αποστολόπουλος έλαβε υπ’ όψιν του, ότι και αν ακόμη δεν αποτελούσε νέο Ν.Π.Ι.Δ. η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, για τις 9 Επιχειρήσεις των πρώην Δήμων του Νομού μας -που συγχωνεύθηκαν και αποτελούν το νέο ΝΠΙΔ του Δήμου Κεφαλονιάς- δεν έχει παρέλθει ακόμα τετραετία και γι’ αυτές από τις ημερομηνίες προσαρμογής του καταστατικού τους στις διατάξεις του Ν.3463/2006 όπως προκύπτει και από τα σχετικά ΦΕΚ.
Τέλος, η ακυρωτική απόφαση αναφέρει ότι, σε καμία περίπτωση η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μιας Κοινωφελούς Επιχείρησης δεν χρησιμοποιείται για την επίτευξη ισοσκέλισης του προϋπολογισμού της.
Κατά της ακυρωτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Δήμος Κεφαλονιάς μπορεί να κάνει ένσταση εντός ενός μηνός από την έκδοσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.