Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΜΕ-ΚΙ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: elme_ki@yahoo.gr  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ & Η ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΟΥΛΟΚΤΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την επιχείρηση «εργασιακή εφεδρεία» που προωθεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ στις μόνιμες (ιδιωτικού δικαίου – αορίστου χρόνου) καθαρίστριες των σχολείων. Ο εκβιασμός να πάνε εθελούσια να δηλώσουν την προϋπηρεσία τους για να βγουν στην εφεδρεία γίνεται διότι, λέει, αν δεν το κάνουν η προϋπηρεσία, δε θα υπολογιστεί μελλοντικά στη σύνταξη!!!
Με τις επιλογές της αυτές, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου προσδοκά να υποτάξει τις εργαζόμενες στους σχεδιασμούς του ......
 κεφαλαίου.
Είναι υπόθεση όλων μας το να μην υπακούσει κανένας, να μην παραδοθεί κανένας, το να εμποδιστεί η εφεδρεία. Η εφαρμογή της στις καθαρίστριες θα είναι γενική δοκιμή για όλους τους υπόλοιπους.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου, τους γονείς και τους μαθητές να σταθούν στο πλευρό των καθαριστών και των καθαριστριών που δεν θα κάνουν καμία δήλωση η οποία θα αξιοποιηθεί για να βγουν στην εφεδρεία.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι η κίνηση αυτή της κυβέρνησης δένεται άμεσα με την προσπάθεια διεύρυνσης και βαθέματος των δουλοκτητικών όρων εργασίας μέσα στο σχολείο. Γι΄ αυτό σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται η ένταση της αλληλεγγύης στις διεκδικήσεις των συμβασιούχων καθαριστών / καθαριστριών.
Στηρίζουμε τα αιτήματα της Σωματειακής Επιτροπής Αγώνα τους για:
1. Μόνιμη και σταθερή εργασία.
2. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων καθαριστών & καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
3. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και σταθερή ανά μήνα καταβολή της μισθοδοσίας.
4. Τροποποίηση των συμβάσεων ώστε να καλύπτουν το σύνολο του έτους και να υπηρετούν τη σταθερή εργασία με ουσιαστική αμοιβή. Να δοθούν όλα τα αντίγραφα των συμβάσεων εργασίας που έχουμε υπογράψει.
5. Όχι στις δουλοκτητικές συμβάσεις εργασίας, δικαίωμα στο πρόβλημα ασθενείας του εργαζόμενου. Δεν νομιμοποιούμε – δεν αναγνωρίζουμε τις αντεργατικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν.
6. Όχι στη μεταφορά και μετακίνηση των καθαριστών και καθαριστριών των Δημοσίων Σχολείων και στην επιβολή πρόσθετων καθηκόντων σε υπηρεσίες και τομείς εκτός σχολείου.
7. Όχι στην ανασφάλιστη εργασία - κατοχύρωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
8. Καμία μείωση προσωπικού καθαριότητας που δουλεύουν ως συμβασιούχοι.
9. Καμία διακοπή ρεύματος και νερού στις οικογένειές τους.
10. Άρνηση πληρωμής των χαρατσιών που επιβάλλουν οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.
11. Καταγγέλλουμε κάθε σκέψη και υλοποίηση για εργολάβους της καθαριότητας μέσα στα σχολεία. Να μη δεχτούν οι γονείς να γίνουν εργοδότες και υποκαταστήσουν την ευθύνη του κράτους.
12. Αποκλειστικά δημόσια-δωρεάν παιδεία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να συμπαρασταθούν με ψηφίσματα στον αγώνα των καθαριστών και καθαριστριών, με όποια μορφή κι αν αυτός εκφραστεί (απεργία, επίσχεση κ.λ.π.).

Αργοστόλι 28/11/2011

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης             Γερασιμόπουλος Παύλος










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.