Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ», ΟΙ «ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ» ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ


Διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δημάρχου Ιθάκης  Ιωάννη Κασσιανού με το τίτλο «Δημοσιογραφίσκοι – εκβιαστές» οι οποία αναφέρεται σε προσπάθεια που έγινε να του ζητήσουν χρήματα για να μην γράψουν κάτι (αυτό βγαίνει από τα συμφραζόμενα) γι αυτόν. Επίσης μας ενημερώνει ότι υπάρχουν τέσσερεις κατηγορίες δημοσιογράφων.
Στην πρώτη ανήκουν αυτοί «που πληρώνονται από την εφημερίδα τους, για να δημοσιογραφούν αντικειμενικά».

Ερώτημα αυτή δηλαδή που πληρώνονται από τους εργοδότες τους μεγαλοεπιχειρηματίες, γράφουν αντικειμενικά η κατευθύνονται από αυτούς ανάλογα με τις προθέσεις τους (Ανάθεση μεγάλων έργων, διαφημίσεις, χρηματοδοτήσεις προεκλογικού αγώνα και  άλλα).

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν «αυτοί που ψάχνουν τη ζωή.......
 δημοσίων προσώπων και αν βρουν οτιδήποτε, από γκομενοδουλειές μέχρι χρέος στην εφορία, τον εκβιάζουν να πληρώσει για να μη το δημοσιεύσουν. Εάν ο εκβιασμός δεν πιάσει, πωλούν την πληροφορία στον πολιτικό αντίπαλο».
Εδώ κ. Δήμαρχε θέλουμε φώς – άπλετο φώς – θέλουμε εξηγήσεις και ονόματα.

Εγώ στη θέση σας θα τα «έδινα», θα εξαγόραζα τις πληροφορίες με προσημειωμένα χρήματα η με όποιο άλλο τρόπο μου επεδείκνυαν οι αρμόδιοι.

Στην τρίτη κατηγορία μας λέτε ότι ανήκουν «αυτοί που σε προσεγγίζουν και ζητάνε χρήματα ή δήθεν διαφήμιση, για να γράφουν επαίνους για σένα. Αν αρνηθείς μεταπηδάνε στην κατηγορία 2».
Εδώ υποψιάζομαι κάποιους, σας έχει συμβεί και κάποιο γεγονός προεκλογικά, σύμφωνα με δηλώσεις συγγενικού σας προσώπου και που σας στοίχησε 600 -700€.

Εδώ να συμπληρώσω και κάποιους που δεν γράφουν για εσάς σχεδόν τίποτε, ελάχιστοι είναι,  μιας και τους «πληρώνεται» με ανακοινώσεις - διαφημίσεις - προκηρύξεις του Δήμου. Και τέλος μας λέτε ότι είναι κι «αυτοί που παίζουν εναλλάξ και τις τρεις κατηγορίες στα δάχτυλα κι ενεργούν ανάλογα την περίπτωση». Ναι υπάρχουν κι αυτοί, εσείς τι κάνετε τι είναι εκείνο που σας κάνει να τους ξεμπροστιάσετε δημόσια. Να βγάλετε στη φόρα τα ονόματα τους , να τους καταγγείλετε, να έρθουμε και εμείς μάρτυρες υπεράσπισης σας.

Δεν αρκεί απλά να δηλώνεται προς όλους τους δημοσιογράφους όλων των κατηγοριών, και μέσα θα βάζετε και εμάς των τοπικών ΜΜΕ να μη σας «ξαναπλησιάσουν για χρήματα, διότι πιστεύω πως η δημοσιογραφία πρέπει να είναι αντικειμενική και ουδέποτε έδωσα, ούτε πρόκειται να δώσω, ούτε ένα ευρώ σε δημοσιογράφο».
Και επειδή  υποστηρίζεται  -«πιστεύω πως η δημοσιογραφία πρέπει να είναι αντικειμενική», στη πράξη άλλα τυρβάζετε, ας κάνετε καμιά σύσταση στην  «δημοσιογραφική» σας αυλής να σταματήσει να προσβάλλει με το πιο χειρότερο και κατάπτυστο τρόπο συμπατριώτες μας βγάζοντας τα προσωπικά τους στο διαδίκτυο.
Ζημιά σε σας κάνουν, αλλά που να το καταλάβετε μες τη αλλοφροσύνη και την ελαφρότητα που διοικείτε το Δήμο Ιθάκης.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ τα ονόματα των εκβιαστών, διαφορετικά θα αρχίσουμε πιστεύουμε ότι η ανακοίνωση σας αυτή, έγινε για να προβοκάρεται και να βάλλεται στο στόχαστρο της τοπικής κοινωνίας ότι σας εκβιάζουν αυτοί που σας κάνουν κριτική που δεν είναι άλλοι από αυτούς που δεν σας αφήνουν να προχωρήσετε το θεάρεστο έργο σας. Εξάλλου σε ότι σαλεύει γύρω σας ο «Καραβιάς» βρίσκεται από πίσω.!!!

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
ΥΓ. Σας ευχαριστώ, που για πρώτη φορά, στέλνεται ανακοίνωση σας στο ithacanews μετά στον ένα χρόνο που ασχολείσθε με τα κοινά και περιμένω την δημοσιοποίηση των ονομάτων των εκβιαστών..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.