Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Και η Δημοτική φιλαρμονική Αργοστολίου θυσία στο 4ο Ράιχ;


Οι Φιλαρμονικές στον τόπο μας είναι μια παράδοση που χαρακτηρίζει τα πολιτιστικά μας δρώμενα Η Επιτροπή στήριξης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αργοστολίου, θέλει να συγχαρεί τα παιδιά - μουσικούς της και το Μαέστρο κ. Περλικίδη, για την όμορφη παρουσία τους σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου και τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους, ιδιαίτερα δε για τις δύο Αυγουστιάτικες Συναυλίες που μας χάρισαν, στο Αργοστόλι.

Σαν επιτροπή και μέσα στη γενικότερη καταχνιά των ημερών μας, προσπαθούμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας και τον δάσκαλό τους σε αυτή την ωραία προσπάθεια, η οποία όμως περνάει μέσα από πολλές ......
 αντίξοες συνθήκες, τις οποίες γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος, ο κ. Κωσταντάκης και ο κ. Αποστολάτος.
Αυτή τη στιγμή η Φιλαρμονική υπολειτουργεί και οι λόγοι είναι οι παρακάτω:
Δεν υπάρχει μόνιμος κατάλληλος χώρος στέγασής της, χώρος που είναι απαραίτητος κατ΄αρχάς για τα μαθήματα και τη διδασκαλία τους. Από το Ξενία όπου οι συνθήκες ιδιαίτερα το χειμώνα ήταν προβληματικές, τώρα βρίσκεται προσωρινά στεγασμένη στο φουαγιέ και τα καμαρίνια του Δημοτικού Θεάτρου και θα πρέπει σε λίγο να φύγει και από εκεί.

Ο επόμενος προορισμός, πού;

Τα όργανα είναι πεπαλαιωμένα, τα περισσότερα ακατάλληλα για χρήση, αλλά με αυτά γίνεται η εκμάθησή τους και οι εμφανίσεις της Φιλαρμονικής. Οι στολές παλιές και σε μικρό αριθμό, ώστε και να συμμετάσχουν σε μια εμφάνιση όλα τα μέλη της, αυτές δεν επαρκούν.
Εξ αιτίας όλων αυτών, είναι πολύ δύσκολο στον κ. Περλικίδη να προγραμματίσει για τη Φιλαρμονική αλλά και να προσεγγίσει νέα μέλη για την πλαισίωσή της, κάτι που είναι απαραίτητο για τη συνέχειά της.
Σημειωτέον ότι ο κ. Περλικίδης προσφέρει ανελλιπώς τις υπηρεσίες του, παρ΄ ότι είναι απλήρωτος έντεκα μήνες και η νέα του σύμβαση είναι ακόμη στον αέρα.
Είναι σημαντικό και θα πρέπει να τονιστεί, ότι η πλειοψηφία των μελών της Φιλαρμονικής είναι παιδιά από 7 έως 17 χρονών, σημάδι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Θα πουν κάποιοι. Εδώ πτωχεύσαμε, για Φιλαρμονικές θα μιλάμε;

Ακριβώς για αυτό εμείς μιλάμε για πολιτισμό και μάλιστα με πολύ μικρό κόστος, αν γίνουν εκείνες οι ενέργειες (πχ. ΕΣΠΑ) από τους έχοντες την ευθύνη στο Δήμο, ώστε να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα.
Οι Φιλαρμονικές στον τόπο μας είναι μια παράδοση που χαρακτηρίζει τα πολιτιστικά μας δρώμενα, την οποία πρέπει να διατηρήσουμε και να ενδυναμώσουμε ως στοιχείο ταυτότητας.
Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε αναμμένο αυτό το μικρό φως, στο σκοτάδι των ημερών μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ
Δαναλάτος Γερ., Κοκκόσης Γερ., Μεσσάρης Αλεξ., Ταβιανάτος Γερ., Φωής Γιάνν










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.