Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Σε Κάλαμο και Καστό η Αντιπεριφερειάρχης Νησιωτικής Πολιτικής και Μικρών Νησιών, Σμαράγδα Σαρδελή


Τα μικρά νησιά του Ιονίου, Κάλαμο και Καστό, θα επισκεφτεί την προσεχή Κυριακή, η Σμαράγδα Σαρδελή, Αντιπεριφερειάρχης Νησιωτικής Πολιτικής και Μικρών Νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Σκοπός της επίσκεψης της κ. Σαρδελή, σε αυτά τα δυο μικρά νησιά, είναι η καταγραφή των προβλημάτων, έτσι όπως θα παρουσιαστούν από φορείς και κατοίκους αλλά και από διαπιστώσεις που θα κάνει η ίδια κατά την παραμονή της στα νησιά.

Αειφόρος ανάπτυξη σε Κάλαμο και Καστό – Παρουσίαση Προγράμματος

Την ίδια ημέρα ο Αντιπεριφερειάρχης για την Ανάπτυξη και το Περιβάλλον, Γιάννης Μαλακάσης, θα παρουσιάσει στον Κάλαμο, το Πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης των μικρών νησιών, με γνώμονα τη συμμετοχή του σε ημερίδα για το θέμα, που έγινε πρόσφατα στη Σύρο.

Στόχος είναι η αξιοποίηση της εμπειρίας των Κυκλάδων στον αειφόρο ενεργειακό σχεδιασμό, εφαρμογή γνώσεων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, δημιουργία συνεργειών κλπ. και σε νησιά του Ιονίου.

Στην Ελλάδα προβλέπεται η ανάπτυξη πιλοτικού σχεδίου δράσης για την αειφόρο ενέργεια και τη μείωση των εκπομπών CO2, για την περιοχή των Κυκλάδων, καθώς και τη δικτύωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.