Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ
Οι δύο αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κ. Κοντορλή και κ. Παπαδόπουλος, όπως είναι γνωστό πραγματοποιούν έρευνες στο χώρο του Αη Θανάση ή "Σχολή Ομήρου", κατά τα προηγούμενα 16 χρόνια. Πριν από 10 ημέρες περίπου βρίσκονται στον αρχαιολογικό χώρο και συνεχίζουν τις ανασκαφές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται για τις επόμενες δέκα ημέρες.

Ο Δήμαρχος ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία των ανασκαφών. Σήμερα 17 - 05 - 2011, είχε ευρεία συζήτηση με τους αρχαιολόγους, όπου και ενημερώθηκε για τα τελευταία ευρήματα στον αρχαιολογικό χώρο. Στην συζήτηση παρευρέθει και ο Πρόεδρος του Σταυρού κ. Γεράσιμος Βαρβαρήγος. Οι αρχαιολόγοι ξενάγησαν τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο, στην αίθουσα Ομίλου του Σταυρού, όπου έχει πραγματικά μετατραπεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον αρχαιολογικό εργαστήριο.


Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος υποσχέθηκαν στους δύο επιστήμονες την πλήρη και αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά τους στο έργο τους, έργο το οποίο είναι μεγάλης σημασίας και σπουδαιότητας για τον τόπο μας. Καθήκον όλων των Ιθακησίων είναι να στηρίζουν την προσπάθεια των δύο αρχαιολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.