Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΠΥΡΟ...

Και πάλι μέσω του Kefaloniapress πήραμε μια δεύτερη θλιβερή είδηση για τον
πολιτισμό και ταυτόχρονα είδηση ντροπής, που δημοσιεύτηκε στο No Budget blog και σχετίζεται τόσο με την διακομματική συμπαιγνία να χαριστούν τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής και του Λαμπράκη,όσο και με την Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες...

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τη ΝΔ χαρίζει τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής, με την πρόφαση ότι παράγει πολιτισμό, την ίδια στιγμή το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, ένα από τα ιστορικότερα θεατρικά σχήματα της χώρας, γίνεται το πρώτο θύμα της νέας, “μνημονιακής”, πολιτικής του υπουργείου Πολιτισμού: Έπειτα από 36 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, χειμώνα και καλοκαίρι, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ένα θέατρο που υπήρξε πραγματικό “σχολείο” για θεατές και ηθοποιούς, αναστέλλει τη λειτουργία του, όπως δήλωσε ο ίδιος ο ιδρυτής του Σπύρος Ευαγγελάτος.
Οι λόγοι που οδήγησαν τον Σπ. Ευαγγελάτο σε αυτήν την απόφαση, όπως τους εκθέτει ο ίδιος, δεν έχουν να κάνουν μόνο με την οικονομική κρίση “που υφιστάμεθα όλοι μας”, αλλά και με τη “διακοπή της κρατικής επιχορήγησης και το γεγονός ότι ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου να συναντηθούμε, αίτημα που έχω διατυπώσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες”, διακοπή που επιβαρύνει αβάσταχτα το θέατρο, αφού μόνο το ενοίκιο του οικήματός του στην Πλάκα αγγίζει τα 9.000 ευρώ μηνιαίως.
Αν ο κύριος Σπύρος Ευαγγελάτος ήταν ιδιοκτήτης εφημερίδας ή τηλεοπτικού καναλιού, τότε θα είχε σώσει το θέατρό του..

KEFALONIA PRESS : Να υπενθυμίσουμε ότι η πάνω αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «ΚΕΦΑΛΟΣ» ονομάζεται αίθουσα «Αντίοχου Ευαγγελάτου» ο οποίος είναι ο πατέρας του Σπύρου. Εξάλλου το «Αμφι-θέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου έχει δώσει πολλές παραστάσεις στο Αργοστόλι στο Θέατρο ΚΕΦΑΛΟΣ.
Εμείς σαν Κεφαλλονίτες τι να προσθέσουμε;
Ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ στο μεγάλο άνθρωπο του Θεάτρου και του Ελληνικού Πολιτισμού, τον Κεφαλονίτη Σπύρο Ευαγγελάτο.
Την ίδια ΣΥΓΝΩΜΗ στον αείμνηστο πατέρα του Αντίοχο, που όπως σωστά γράφει το KefaloniaPress η μεγάλη αίθουσα του ΚΕΦΑΛΟΥ φέρει το όνομα του και φυσικά στην αείμνηστη σύζυγο του Σπύρου ,τη μεγάλη ηθοποιό Λήδα Τασοπούλου.
Και η ΣΥΓΝΩΜΗ προς όλους αυτούς που τιμάνε (και τίμησαν) το θέατρο και την Κεφαλλονιά είναι γιατί αισθανόμαστε ΝΤΡΟΠΗ που ο Υπουργός Πολιτισμού είναι Κεφαλλονίτης και ο αχρείος ούτε που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Σπύρου Ευαγγελάτου να συναντηθούν.

Θα ήταν κακία αν λέγαμε πως αντί για το Αμφι – Θέατρο έκλεινε …το Περοκέ θα υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση;

Μήπως είναι περιττό να καλέσουμε το Βουλευτή Κεφαλλονιάς Σπύρο Μοσχόπουλο να πάρει αυτός την πρωτοβουλία για να συναντηθεί ο Σπύρος Ευαγγελάτος με τον απαράδεκτο Υπουργό που ντροπιάζει με αυτή του τη στάση την Κεφαλλονιά και τον Πολιτισμό και να απαιτήσει τη σωτηρία του Αμφι – Θεάτρου ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.