Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ!


Τ.Ε.Ι ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΡ. ΑΡΣΕΝΗ. ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ!

"Διοικητικές εμπειρίες και πειραματισμοί. Από την Αθήνα με το κινητό τηλέφωνο και το ipad "
Παραφράζοντας λίγο τον τίτλο της εκδήλωσης που φιλοξενεί σήμερα το Τ.Ε.Ι διερωτάται κανείς για το αν έχει προχωρήσει σήμερα τόσο πολύ η τεχνολογία ώστε ένα ολόκληρο ίδρυμα να μπορεί να διοικηθεί εξ αποστάσεως.

Με πόσα click στο ipad λύνονται τα χρόνια προβλήματα κύριε Μαραβέγια;

Μόλις ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που με ανακούφιση μάθαμε ότι ένας Κεφαλονίτης Καθηγητής Πανεπιστημίου, προσωπικός φίλος του Βουλευτή Κεφαλονιάς και επιλογή του; επιτέλους αν και καθυστερημένα διορίστηκε από την Υπουργό Παιδείας ως Πρόεδρος του Α.Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων.

Η ανακούφιση δεν είχε να κάνει με τοπικιστικούς ανούσιους ιδεολογισμούς αλλά ήταν συνυφασμένη με τη λογική ότι ένας άνθρωπος προερχόμενος από τα Ιόνια, θα έσκυβε με περισσό ενδιαφέρον πάνω στα προβλήματα του Τ.Ε.Ι.

Κυρίως όμως η προσμονή μας αυτή, είχε να κάνει με το πάγιο αίτημα της μόνιμης παραμονής της Διοικούσας Επιτροπής στην έδρα του Τ.Ε.Ι την Κεφαλονιά.

Είναι κοινή παραδοχή από όλους τους εκάστοτε τοπικούς μας άρχοντες πως για να μπορέσει να ορθοποδήσει το Τ.Ε.Ι πρέπει η Διοικούσα Επιτροπή να εγκατασταθεί μόνιμα στην έδρα του και σίγουρα αυτή δεν είναι η Αθήνα.

Το κακό ή το αφελές αν θέλετε, είναι ότι εμείς οι απλοί πολίτες πιστέψαμε πως με την αλλαγή διοίκησης κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό.

Τι και αν φώναζε ο υποψιασμένος τ. Δήμαρχος Παλλικής κύριος Ρουχωτάς πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί , εμείς οι καλοπροαίρετοι που είχαμε στραμμένα...
 τα ώτα μας , Νομαρχία μεριά και αφού ως Κεφαλονίτες κατακλύσαμε τους Υπουργικούς θώκους με Υπουργούς και Υφυπουργούς πιστέψαμε ότι επιτέλους το ίδρυμα θα πάψει να λειτουργεί ως σαν τις γκαραζόπορτες, με τηλεχειρισμό, και θα αποκτήσει επιτέλους πραγματική υπόσταση με την παρουσία των διοικούντων στο κτήριο Μεταξά, του οποίου το παχυλό ενοίκιο επιβαρύνει μηνιαίως τον Έλληνα φορολογούμενο για να στεγάζει μόλις και με τα βίας δυο διοικητικούς υπαλλήλους. Α ξέχασα λειτουργεί και ως καλαίσθητο φόντο στις σπάνιες επισκέψεις του Προέδρου και των συν αυτώ.

Βλέπετε το ταπεινό κτήριο (πρώην ΠΙΚΠΑ) που είχε παραχωρήσει ο τότε Δήμαρχος Αργοστολίου κύριος Φόρτες δεν ήταν αντάξιο της εκάστοτε Διοίκησης του Τ.Ε.Ι.

Δεν έκανε για φόντο βρε αδερφέ. Οι Διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται μα οι φωτογραφίες μένουν και συνοδεύουν τις όποιες φιλόδοξες προσπάθειες μετέπειτα ανέλιξης των εικονιζόμενων.

Τον πρόεδρο κύριο Μαραβέγια ως καθηγητή, πολλοί από μας, μη έχοντες άμεση σχέση με τα πανεπιστημιακά πράγματα, τον γνωρίσαμε από τις επιτυχημένες ομολογουμένως εμφανίσεις του στην κρατική τηλεόραση ως υπερασπιστής της οικονομικής πολιτική της κυβέρνησης.

Τι και αν η Υπουργός Παιδείας, κυρία Διαμαντοπoύλου μιλά για

«ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ”

Ο υφιστάμενος της, Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων, διορισμένος από την ίδια , μάλλον έχει(;) διαφορετική άποψη.
Ένα χρόνο μετά το διορισμό της η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
μετασχηματίστηκε σε ένα ισχυρότατο κέντρο εξουσίας εξ Αθηνών.
Απέκτησε ισχυρό Αντιπρόεδρο, τον κύριο Σούλη, εκ δεξιών καθήμενο του τέως προέδρου Καλκάνη. (ποιος είπε ότι στο «κράτος» δεν υπάρχει συνέχεια;)
Απέκτησε και νομική σύμβουλο και πλέον ασκεί απερίσπαστη το έργο της.
η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΤΕΙ:
Ανακαίνισε τα γραφεία, στη Συγγρού και αύξησε το προσωπικό μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αρνήθηκε μετατάξεις γιατί είχαν να βολέψουν τα δικά τους παιδιά μέσω φωτογραφικού ΑΣΕΠ ( η αιώνια υπηρεσία στην υπηρεσία όλων των υπηρεσιών).
Διατήρησε τις προκλητικές αποσπάσεις που κυριολεκτικά στο παρά πέντε επέβαλε η προηγούμενη Προεδρία Καλκάνη, με αποτέλεσμα το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ληξούρι να στερείται τρεις μόνιμους καθηγητές.

Π.Αρσένος, (ανιψιός του Παυλόπουλου), Π.Μπουφούνου, (σκάνδαλο ΕΤΒΑ συνεργάτης Λ.Κατσέλη) και Αστάρα, όλοι βρίσκονται αποσπασμένοι στη Λευκάδα

όπως επίσης συνεχίζει να διατηρεί σε απόσπαση και έναν υπάλληλο Ε.Τ.Π. Μαλισιώβα στη Αθήνα ως υπεύθυνο στον Ειδικό Λογαριασμό.

Στα τμήματα Λευκάδας και Ζακύνθου αλωνίζουν οι τέως ...
Εξακολουθεί να προσλαμβάνει ωρομίσθιους εργαστηριακούς και επιστημονικούς συνεργάτες, πολυθεσίτες οι περισσότεροι, στους οποίους, μετά από «αξιολόγηση» αποδίδονται πλήρη προσόντα προκειμένου να απολαμβάνουν μηνιαία αντιμισθία και σε αντάλλαγμα να προσφέρουν υπηρεσίες σε γραμματείες και αλλού ακόμη και να διοργανώνουν θλιβερές παρελάσεις των 6-8 σπουδαστών...που με θλίψη μας χειροκρότησε και ο νυν πρόεδρος καμαρωτός στο πάρκο.
Δεν έθιξε τα κακώς κείμενα κάνοντας «άσκοπους διαχειριστικούς ελέγχους» όπως είχε πει, ούτε «άσκοπες αντικαταστάσεις προϊσταμένων» εκτός μιας κραυγαλέας περίπτωσης. Για τον οικονομικό διαχειριστικό έλεγχο περιμένει την ΕΕ μια και το 80% της χρηματοδότησης του ΤΕΙ προέρχεται από εκεί.
Για πρώτη φορά καθάρισε και νοικοκύρεψε το αποκτηθέν οικόπεδο του ΤΕΙ και οριοθέτησε και περίφραξε το άσυλο (κάγκελα παντού όπως λέει και ο Πανούσης ).
Φύτεψε και δενδράκια και λουλουδάκια. Καλό αυτό.
Αποδεκάτισε τα αδέσποτα και όσα επέζησαν σε συνεννόηση με τη Βαλ. Γεωργική Σχολή και την ανοχή του συλλόγου αδέσποτων ζώων αφέθηκαν στη μοίρα τους.
Εγκατέλειψε με απαράμιλλη ένδειξη ανθρωπιάς , τον κ. Βροχόπουλο στην ησυχία του προστατευόμενο από το Πανεπιστημιακό Άσυλο! Ποιος τα βάζει με το κλάμα της Ρούλας;
Παραχώρησε χώρο του οικοπέδου του ΤΕΙ για επέκταση του γηπέδου τένις για να μη μπει στον κόπο και στα έξοδα να φτιάξει γήπεδο τένις και μπάσκετ για τους σπουδαστές.

Οι γυμναστές πληρώνονται βρέξει χιονίσει ,πολυθεσίτες μερικοί από αυτούς, αδυνατούν να τα προλάβουν όλα. Φαντάσου να υπήρχαν και αθλητικές εγκαταστάσεις...

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ το χάνουμε το ΤΕΙ!

Καλλικράτης και στην παιδεία, σας κοίμισαν, ξυπνήστε!

Σύλλογοι σπουδαστών σε βαθύ ύπνο….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.