Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Η "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ!

Φωτογραφία: ionionsportfm.gr
Καιρό είχε να φανεί στην Κεφαλονιά ο επικεφαλής του "Αρχιπελάγους". Συγκεκριμένα είχαμε να τον δούμε στο νησί, όπως και ο ίδιος αποδέχτηκε, πριν από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κλείσαμε δηλαδή ακριβώς τρεις μήνες πλήρους απουσίας.
Ήταν μεγάλη η έλπληξη λοιπόν, σε όσους πολίτες είχαν την τύχη να συναντήσουν τον κύριο Καθηγητή κατά την ολιγοήμερη παραμονή του.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του εδώ, ο επικεφαλής του "Αρχιπελάγους" θέλησε να δώσει συνέντευξη τύπου. Πολυαναμενόμενη προφανώς μια τέτοια συνέντευξη, μόνο που φαίνεται άργησε όχι μια αλλά πολλές μέρες,μήνες.
Λίγο οι χαρακτηρισμοί περί "τσοφλίων δημοσιογράφων" του τ.Νομάρχη Κεφαλονιάς και υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη του Αρχιπελάγους, λίγο οι διαδικασίες συγκρότησης σε σώμα του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς που εξελίσσονταν στο Δημοτικό θέατρο την ίδια μέρα, είχαν σαν αποτέλεσμα μια συνέντευξη παρωδία αν όχι φιάσκο αφού απουσίαζαν σχεδόν στο σύνολο τους τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μέσα σε 30 λεπτά της ώρας, ο κύριος Μπεριάτος έκανε την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος: " Αιτία της Ήττας το Διασπαστικό Ψηφοδέλτιο"


" Πολλοί Κεφαλονίτες έχουν μετανοιώσει αλλά τώρα είναι αργά"

" Με την εκλογή Σπύρου έχασε η Περιφέρεια και προπάντων η Κεφαλονιά"

" Είμασταν οι Καλύτεροι"
Παρότρυνε το νέο Περιφερειάρχη να "συνεργαστεί με την Κυβέρνηση για να βγει η χώρα από αυτή τη δύσκολη περίοδο" (!!!) και στη συνέχεια παρέδωσε την Κεφαλονιά στα άγρυπνα μάτια του περιβάλλοντος της τέως Νομαρχίας το οποίο ως άγρυπνος φρουρός θα παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο Νησί και ανεχώρησε προς άγνωστη Κατεύθυνση.

Η συζήτηση άναψε λίγο για το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος μιας και το θέμα είναι επίκαιρο και πιασάρικο και κατέληξε στο ότι ο νέος Δήμαρχος κάνει "Μπομποφάνιες".

Εμείς θέτουμε μερικά ερωτήματα που δεν τέθηκαν αλλά και δεν απαντήθηκαν!

Την επομένη τον εκλογών ο κύριος Μπεριάτος με γραπτή του δήλωση την οποία πολλοί, μεταξύ αυτών και αντίπαλοι του έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως δείγμα πολιτικής ανδρείας ανέλαβε στο ακέραιο την ευθύνη της Ήττας!

Χρειάστηκαν αλήθεια τρεις μήνες πολιτικής καθοδήγησης και αλήθεια από ποιους; για να πειστεί και να μας ανακοινώσει ο κύριος Καθηγητής ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, οι "Διασπαστές";

Η παραπάνω "παρότρυνση" στον Περιφερειάρχη, περί συνεργασίας με την κυβέρνηση, μήπως είναι λίγο "ασαφής" και επιδέχεται "παρερμηνειών"; Κάποιος κακόπιστος δε θα μπορούσε να της προσδώσει "εκβιαστικό χαρακτήρα';

Θα παραμείνει επικεφαλής του Αρχιπελάγους για αυτά τα 3.5 χρόνια, ναι ή όχι;

Και αν ναι, τι αξία είχαν οι σιβυλλικές του δηλώσεις:

"Τα θέματα των Ιονίων πάντα θα μας απασχολούν απ' όπου κι αν βρισκόμαστε, ανεξάρτητα αν είμαστε Περιφερειακοί Σύμβουλοι" στον "ΕΡΜΗ" Ζακύνθου.

Τέλος, πέρα από την πράσινη ανάπτυξη και τα λοιπά ευχολόγια, δε μας είπε ποια θα είναι η στάση του στο ενδεχόμενο κατάργησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τη λήξη του ΕΣΠΑ ή ποια είναι η θέση του για το ενδεχόμενο "καπέλωμα" της ΠΙΝ από την αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.