Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Οι κάτοικοι των Βλαχάτων απαιτούν την ακύρωση τοποθέτησης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα στο χωριό

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Βλαχάτων της τοπικής Κοινότητας Λειβαθούς του Δήμου Κεφαλονιάς απο την έγκριση τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο του οικισμού! Σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 1 Απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Βλαχάτων, οι κάτοικοι του χωριού απαιτούν την ακύρωση τοποθέτησης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας cosmote μέσα στο κέντρο του χωριού.

Το τοπικό συμβούλιο σε συνεδρίασή του, ύστερα και απο τις διαμαρτυρίες των γονέων, έλαβε την εξής απόφαση:
Το κτίριο πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί η κεραία είναι απέναντι απο το Κοινοτικό κατάστημα, το αγροτικό ιατρείο και ΚΥΡΙΩΣ είναι πολύ κοντά (100 μέτρα) από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο.

Από όσα μας είπε π. δημοτικός σύμβουλος απο τα Βλαχάτα, η Νομαρχία είχε αποφασίσει την εγκατάσταση της κεραίας χωρίς καν να ρωτήσει ούτε το τοπικό Συμβούλιο  Βλαχάτων, ούτε τον πρ. Δήμο Λειβαθούς (τα ακούς Νικόλα μου) δείτε εδώ.

Οι κάτοικοι απαιτούν την ακύρωση της απόφασης εγκατάστασης της κεραίας για να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων και των παιδιών από την ακτινοβολία της. Επισημαίνουν ότι Αποφάσεις Δικαστηρίων τοποθετούν παρόμοιες κεραίες 500 μέτρα από κατοικημένη περιοχή.
Πόσο μάλιστα όταν δίπλα υπάρχουν σχολεία!!
Με πληροφορίες http://kefaloniapress.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.