Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ένα γράμμα για το Θεόφιλο

Είμαι γέννημα -θρέμμα του Αργοστολιού και θέλω να γράψω πέντε πράγματα από καρδιάς - κυρίως, στους Αργοστολιώτες - για τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, επειδή πιστεύω ότι πολλοί έχουν εντελώς λανθασμένη εντύπωση γι αυτόν!
Οι Λειβαθηνιοί που τον έχουν Δήμαρχο τέσσερα χρόνια τώρα είναι φανατικά μαζί του γιατί έχουν καταλάβει για τί πρόκειται!
Η αρετή της εντιμότητας ήταν κάποτε αυτονόητη για όσους ασχολιόντουσαν με τα κοινά, αλλά, στις μέρες μας ,είναι, δυστυχώς υπέρτατο προσόν! Και ο Θεόφιλος Μιχαλάτος -τέσσερα χρόνια τώρα Δήμαρχος Λειβαθούς και εννιά χρόνια Πρόεδρος του Επιμελητήριου-έχει αποδείξει ότι την έχει στον υπέρτατο βαθμό!
Αυτό που, επίσης, έχει αποδείξει ότι διαθέτει-πέρα από κάθε αμφιβολία-είναι η ικανότητα να επιλέγει συνεργάτες και να διαχειρίζεται σύνθετα πράγματα. Λέω ότι έχει χωρίς αμφιβολίες τις παραπάνω ικανότητες αναλογιζόμενος πως εδώ και τέσσερα χρόνια είναι ταυτόχρονα Δήμαρχος, επειχειρηματίας που επεκτείνεται πετυχημένα σε νέες δραστηριότητες και Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητήριου του Νομού μας!
Εκεί που θέλω να σταθώ είναι, όμως, στον χαρακτήρα του. Μια γνωστή Λειβαθηνιά μου είχε πει πριν από λίγους μήνες: «Όλοι πια, έχουμε καταλάβει ότι ο Δήμαρχός μας είναι ένας ευγενικός άνθρωπος, χαμηλών τόνων, προσιτός σε όλους, που δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια!»
Γνωρίζω αρκετά χρόνια τον Θεόφιλο Μιχαλάτο και προσυπογράφω και με τα δυο χέρια την παραπάνω εκτίμηση.
Ξέρω ότι αυτά που γράφω τώρα δεν του αρέσουνε, αλλά πρέπει να το κάνω γιατί πολλοί καλοθελητές και από τα δυο φύλα τον παρουσιάζουνε πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι πραγματικά είναι σε αυτούς που δεν τον ξέρουνε-είτε γιατί είναι θύματα προπαγάνδας, είτε γιατί έχουν σκοπιμότητα!
Εγώ σου λέω να μην πιστεύεις κανένα- Ούτε κι εμένα! Κάνε τον κόπο να τον γνωρίσεις αυτοπροσώπως και να σχηματίσεις δική σου άποψη !Κάμε το κι είμαι βέβαιος ότι θα με θυμηθείς!

Ο…Απανώστρατος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.