Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΦΟΡΤΕ ΣΤΟ KEFALOS – NET


Kefalos-net: Γιατί να ψηφίσει κάποιος Μάκη Φόρτε ;

Μάκης Φόρτες: ΓΙΑΤΙ ο Μάκης Φόρτες συμμετέχει σ’ένα συνδυασμό δίχως κομματικές εξαρτήσεις με καθαρά πολιτικά και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

ΓΙΑΤΙ καιρό τώρα έχω διακηρύξει πως αυτές οι πρώτες περιφερειακές εκλογές απαιτούν να μην υπάρχουν κομματικές εξαρτήσεις στους συνδυασμούς.

Σήμερα δικαιώνομαι από τις επιλογές των κομμάτων με κορυφαίο παράδειγμα την στήριξη του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Πέτρου Τατούλη από το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια της Πελοποννήσου.

ΓΙΑΤΙ συμμετέχω σ’ένα συνδυασμό για την ΠΙΝ που άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, αλλά και από όλους τους κοινωνικούς χώρους, απ’όλα τα κόμματα και απ’όλα τα νησιά, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δώσουν αυτόνομο πολιτικό χαρακτήρα στις περιφερειακές εκλογές της 7ης
 (14ης) Νοεμβρίου.

Κόντρα στις κάθε είδους εξαρτήσεις.

Στη λογική ότι η αιρετή περιφέρεια οφείλει να υπηρετήσει το μνημόνιο και τα μέτρα του ΔΝΤ.

Στις επιλογές και τις επιταγές των κομματικών κέντρων της Αθήνας, λες και απευθύνονται σε ιθαγενείς.

Στη λογική των κομματικών μηχανισμών πως το ενδιαφέρον για τις περιφερειακές εκλογές βρίσκεται μόνο στο χρώμα που θα έχουν το βράδυ των εκλογών τα Ιόνια Νησιά.

Και σε τελική ανάλυση σε προσωπικό επίπεδο.

Το Μάκη τον Φόρτε τον ξέρουν στην Κεφαλονιά, αλλά και σε όλα τα άλλα νησιά.

Και στις 7 (14) Νοεμβρίου ψηφίζουμε για την περιφέρεια τους ανθρώπους που ξέρουμε πως οι σχέσεις τους με την πολιτική, την αυτοδιοίκηση, τις μικρές και μεγάλες πατρίδες μας, τα μικρά και μεγάλα νησιά μας, ήταν και είναι πάντα ειλικρινής και ανεπιτήδευτη.


Kefalos-net: Ποιες ενέργειες πρέπει κατά προτεραιότητα να γίνουν στο νησί από την παράταξη σας αν επικρατήσει στις εκλογές ;

Μάκης Φόρτες: Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη όπως και τα’άλλα 11μικρά και μεγάλα κατοικημένα νησιά του Ιονίου περνάνε την πιο βαθιά οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Η ανάπτυξη είναι η κυρίαρχη δράση που μπορεί να βοηθήσει στην έξοδο από την κρίση.

Η περιφέρεια ( ο νέος θεσμός) μπορεί με την ευθύνη για τον προγραμματισμό και τα προγράμματα, να δώσει ανάσες ζωής στις δοκιμαζόμενες τοπικές οικονομίες.

Η πλήρης ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ που βρίσκεται καθηλωμένο, είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Λείπουν από τα νησιά μας δραματικά όχι μόνο οι δημόσιες επενδύσεις, αλλά και οι ιδιωτικές επενδύσεις με τη δημόσια συνδρομή.

Και αυτή είναι η πρώτη και σημαντική προτεραιότητά μας.

Να βοηθήσουμε στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της περιφέρειας στο ξεπέρασμα της κρίσης στην τοπική μας οικονομία.

Να βοηθήσουμε να βγουν από το τέλμα, έργα που έχουν μείνει στις εξαγγελίες, έργα που έχουν βυθιστεί στην απαξίωση των εργολάβων, έργα που έχουν ξεχαστεί.

Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που ούτε ένα ευρώ του ΕΣΠΑ δεν έχει πέσει στην αγορά 4 χρόνια τώρα που λειτουργεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Όμως οι ευθύνες στην πολιτική αποδίδονται στην κάλπη.

Και η κάλπη βρίσκεται μπροστά μας .

Στις 7 Νοεμβρίου πρώτα και στη συνέχεια στις 14 Νοεμβρίου.


Kefalos-net: Τα μαχαιρώματα πάνε και έρχονται πολύ καιρό τώρα. Τι σας κάνει να πιστεύεται ότι το ΠΑΣΟΚ στο οποίο πολιτικά ανήκετε εσείς , θα θέσει υπό την πολιτική προστασία του το ψηφοδέλτιο σας στον δεύτερο γύρο, αφού θεωρείστε ΑΝΤΑΡΤΕΣ ;

Μάκης Φόρτες: Η πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών έχει (περισσότερο) παραταξιακό χαρακτήρα.

Η δεύτερη Κυριακή έχει (καθαρά) πολιτικά χαρακτηριστικά.

Το κάθε κόμμα, η κάθε παράταξη που δεν συμμετέχει στον 2ο γύρο, ο κάθε πολίτης, οφείλουν να πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί την δεύτερη Κυριακή.

Το πλέον σίγουρο πάντως, είναι ότι «γραμμές», «χρίσματα», «πολιτική προστασία», μπορεί τα περασμένα χρόνια να καθόριζαν αποτελέσματα την δεύτερη Κυριακή νοθεύοντας (κάποιες φορές) τη λαϊκή βούληση, όμως σήμερα είναι βέβαιο πως είναι ξεπερασμένα. Ίσως μάλιστα και να προκαλούν ακόμη και την οργή των πολιτών μέσα στο γενικότερο κλίμα της κρίσης της πολιτικής και της απαξίωσης των κομμάτων.

Είμαι βέβαιος ότι η βούληση των πολιτών στις 7 Νοεμβρίου δεν θα ανατραπεί στις 14 Νοεμβρίου!


Kefalos-net: Σε τοπικό επίπεδο το ψηφοδέλτιο σας δεν θεωρείται πολύ ισχυρό εκτός βεβαίως από εσένα και ίσως τον Γασπαρινάτο . Αρκεί η δική σου προσωπικότητα για να φέρει τα πάνω κάτω; Τι νομίζεις;

Μάκης Φόρτες: Τα ψηφοδέλτια της «Επτανησιακής Αναγέννησης» στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη είναι κατά γενική ομολογία τα πιο πλήρη απ’όλες τις απόψεις και τα πιο ισχυρά από συλλεκτικότητα.

Συμπολίτες καταξιωμένοι στην κοινωνία. Έμπειροι και κατ’επανάληψη εκλεγόμενοι στην αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους.

Πετυχημένοι στη δουλειά τους και δίχως κανένα ψεγάδι.

Νέοι άνθρωποι ηλικιακά. Νέοι στην πολιτική.

Απλοί συμπολίτες, που συμμετέχουν σε ένα αγώνα προσωπικής και συλλογικής αξιοπρέπειας, δίχως εξαρτήσεις και σε καμία περίπτωση επιστρατευμένοι από κομματικό καθήκον.

Μπορούν να δώσουν πολλά και στο θεσμό και στην κοινωνία.

Είμαι σίγουρος ότι τόσο η εντεκάδα της Κεφαλονιάς, όσο και το ζευγάρι της Ιθάκης θα είναι ο μεγάλος, ο αδιαμφισβήτητος νικητής τόσο στις 7 όσο και στις 14 Νοεμβρίου.

Αυτοί οι συμπολίτες από την 1η Ιανουαρίου θα γράψουν μια νέα ιστορία στα νησιά μας και θα ξεκινήσουν τη σύγχρονη ιστορία της πολιτείας των Επτανήσων.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα που συμπορεύομαι μαζί τους.

Είναι ύψιστη η τιμή για τους ίδιους που συμμετέχουν στις πρώτες μετά το 1860 εκλογές στα Επτάνησα.
http://kefalos-net.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.