Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Kυκλοφόρησε το 22ο τεύχος του «Kefalonitis Magazine»


Bρισκόμαστε ήδη στο μέσο ενός ιδιαίτερα καυτού καλοκαιριού και ακόμα ένα καλοκαιρινό τεύχος του «Kefalonitis Magazine» βρίσκεται εδώ για να σας κρατήσει συντροφιά με τα θέματά του.

Η διάσημη mezzo – soprano Mari - Hellen Nesi είναι Κεφαλονίτισσα και μιλάει για την πορεία της στο χώρο, αλλά και για τον τόπο καταγωγής της. Ο Ν.Ο.Α. πλέον βρίσκεται στην Α2 εθνική κατηγορία υδατοσφαίρισης και ένα μικρό αφιέρωμα είναι επιβεβλημένο στην πορεία της ομάδας μας, που από τη νέα χρονιά θα φέρει μεγάλες ομάδες στο κολυμβητήριο Αργοστολίου, σε διπλούς αγώνες και με όνειρο την καταξίωση...

Η πλατιά άμμος είναι από τις πιο όμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς και ένα μικρό οδοιπορικό θα ταξιδέψει τον αναγνώστη σε μια παραλία ελάχιστα γνωστή, από τα πιο όμορφα ωστόσο αξιοθέατα της περιοχής. Το καθιερωμένο καλοκαιρινό φωτογραφικό αφιέρωμα από τους κεφαλονίτες καραβολάτρες μας φέρνει σε κάθε σημείο του νησιού και μας θυμίζει ότι η θάλασσα είναι σημείο της καλοκαιρινής μας αναζήτησης, πηγή δροσιάς, αλλά και έμπνευσης και αναζωογόνησης!

Από αυτό το τεύχος δε θα μπορούσε να λείπει και αναφορά στα έθιμα της περιόδου, αυτή τη φορά αφιερωμένο στα Φιδάκια της Παναγίας στο Μαρκόπουλο. Και φυσικά αρκετά ιστορικά θέματα, όπως το γιατί το Ληξούρι τελικά δεν έγινε τελικά πρωτεύουσα της νήσου...

Το καλοκαίρι προσφέρεται για χαλάρωση και είναι η ιδανική περίοδος να το κάνουμε στο πανέμορφο νησί μας. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία αφήνοντας την καθημερινότητα στην άκρη, έστω και για λίγες ημέρες, για να χαρείτε τον ήλιο, τη θάλασσα και τις ομορφιές του τόπου μας. Ζήστε αυτές τις λίγες όμορφες στιγμές, σε μια περίοδο πιο ελαστική και γεμίστε τις μπαταρίες σας!!!

Ολοκληρώνοντας, σας καλούμε στο μεγάλο καλοκαιρινό beach πάρτυ του kefalonitis magazine σε συνεργασία με το KISS FM, στις 8 Αυγούστου στο COSTA COSTA στο Μακρύ γυαλό και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβρη.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

8. Τα εν νήσω

14. Προβληματισμοί

26. Κεφαλονίτικες εικόνες

92. Ήξερες ότι...

96. Κεφαλονίτικο λεξικό

98. Βιβλιοπαρουσίαση

100. Μουσική

104. Facebook

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

16. 22ο «Διεθνές Φεστιβάλ γενικής γυμναστικής για όλους»: Κεφαλονιά 2010

20. Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αργοστολίου

22. MICHAEL GRIGG: «Goal»

24. Η άνοδος του Ν.Ο.Α. στην Α2


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


28. Μαίρη Έλεν Νέζη: Μια διάσημη κεφαλονίτισσα Mezzo - soprano


ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ



36. Πλατιά Άμμος: Η παραλία των τολμηρών



40. Παναγία η Φιδούσα: Η ιστορία του μύθου



46. Καλοκαιρινές αποδράσεις



56. Οι επισκέψεις του ΠΟΚ στο νησί



58. Τόποι και ιστορία: Το χωριό της Αγίας Θέκλης



60. Θύελλα Αργοστολίου



62. Ο Βαρύτονος, το βασταούρι & το ρεβυθάκι



66. Πως έγινε το Ληξούρι Πρωτεύουσα



80. Παραδοσιακά Κεφαλονίτικα προϊόντα



84. Κούρος γιδιών & προβάτων


ΑΡΘΡΑ

106. Συναρμολογώντας το παζλ της ψύχωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.