Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Eγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των Παλικισιάνων καλλιτεχνών


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 1-8-2010 τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των Παλικισιάνων καλλιτεχνών που εκθέτουν τα έργα τους στους χώρους του Μουσείου Ληξουρίου που άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό, καθηλώνοντας όλους τους παρισταμένους από τους εντυπωσιακούς χώρους που διαθέτει. Η παρουσία όλων των τοπικών Αρχών τόσο των σημερινών όσο και αυτών που συνέλαβαν και υλοποίησαν την ιδέα κατασκευής του Μουσείου στο συγκεκριμένο χώρο ήταν καθολική.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, ο Βουλευτής κ. Σπύρος Μοσχόπουλος, ο Νομάρχης κ. Διονύσης Γεωργάτος, ο Πρόεδρος του Ν.Σ. κ. Νικόλαος Βαλλιανάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Γεώργιος Τσιλιμιδός, ο Δήμαρχος Σάμης κ. Μανώλης Βαλέτας, ο Α/Δήμαρχος Αθηναίων κ. Άγγελος Μοσχονάς, οι πρώην Δήμαρχοι Ληξουρίου Μάκης Θεοτοκάτος, Γιώργος Φιλιππάτος και Σπύρος Κατσιβέλης, ο πρώην Υπουργός κ. Νίκος Λιναρδάτος και ο πρώην Α/Νομάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο Νομίατρος κ. Γεώργιος Κουρής και ο Διοικητής του Ματζαβινατείου Νοσοκομείου κ. Διονύσης Μαρκάτος, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι ήταν όλοι παρόντες.
Αλλά και οι καλλιτέχνες που διέθεσαν τα έργα τους ήταν όλοι εκεί: η Κα Ντιάνα Αντωνακάτου, η οποία προλόγισε την έκθεση εκ μέρους των καλλιτεχνών, ο κ. Γαβριελάτος, ο Γεράσιμος Πυλαρινός, η Αθηνά Δεληγιάννη Αραβαντινού, ο Γεράσιμος Λεγάτος, η Μαρία Μαρκαντωνάτου, η Κων/να Μπίστα Δελλαπόρτα, η Μαίρη Παξινού – Μεταξά, ο Μιχαήλ Ρωμανός, η Ευαγγελία Σπυράτου, ο Σπύρος Συνοδινός, η Τιτίκα Φαρακλού, η Σούζυ Φρέντζου.
Την έκθεση πλαισίωσαν και ερασιτέχνες ζωγράφοι από το εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Παλικής που εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους. Σημαντική ήταν η παρουσία ατόμων της τέχνης που βρίσκονται στο νησί μας όπως ο κ. Πέτρος Ζουμπουλάκης, στελέχη του Μουσείου Μπενάκη πολλοί φιλότεχνοι Ληξουριώτες και πλήθος κόσμου.
Ομιλίες έκαναν ο Νομάρχης Κεφ/νίας και Ιθάκης κ. Διονύσης Γεωργάτος μιας και το Μουσείο Ληξουρίου υλοποιήθηκε από την Ν.Α Κεφ/νίας και Ιθάκης ο οποίος τόνισε ότι μετά από δέκα χρόνια παραδίδεται πλέον στον Δήμο Παλικής στους πολίτες και στους επισκέπτες του νησιού ένα κτίριο του οποίου το πολιτιστικό προϊόν πρέπει να φροντίσουμε όλοι ώστε να είναι ελκυστικό και να αναδεικνύει το πρόσωπο της Παλικής.
Ομιλίες επίσης έκαναν ο Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Σπύρος Μοσχόπουλος, ο οποίος συνέβαλλε αποφασιστικά ωα Αντινομάρχης στην υλοποίηση του, ο Σπύρος Κατσιβέλης ο εμπνευστής του συγκεκριμένου Μουσείου όπου επί Δημαρχίας του ανατέθηκε και ολοκληρώθηκε η μελέτη στο Μελετητικό Γραφείο ΧΩΡΟΔΟΜΗ.Η Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους με μεγάλη συγκίνηση παρέλαβε ως Δημοτική Αρχή την ευθύνη λειτουργίας του Μουσείου Ληξουρίου.Έκανε μια μικρή αναδρομή για το χρονικό της ολοκλήρωσης της κατασκευής του παρουσίασε την μελέτη του Αρχιτέκτονα Μουσειολόγου Σταμάτη Χονδρογιάννη σχετικά με την λειτουργία του η οποία βασίζεται σε πρόταση του Μουσείου Μπενάκη.
Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν για την υλοποίηση του Μουσείου αλλά και για τη διοργάνωση της εκδήλωσης κυρίως βέβαια αναφέρθηκε λεπτομερώς ευχαριστώντας τους ζωγράφους – πνευματικούς ανθρώπους της Παλικής οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους σφραγίζοντας την πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου Παλικής η οποία θα συνεχίσει μέσα στο νέο Διοικητικό σχήμα του Καλλικράτη.
Η Δήμαρχος αφιέρωσε την έκθεση της πνευματική δημιουργίας των Παλικισιάνων ζωγράφων στον ιστορικό Δήμο Παλικής και στο μέλλον του.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 1η έως 10η Αυγούστου 2010 από 19:30 έως 21:30

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΙΚΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.