Το τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Μεσολογγίου (Παράρτημα Ναυπάκτου) διοργανώνει σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας & Ιθάκης στις 5-7 Ιουλίου 2010 στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, το Διεθνές Συνέδριο «ΙΕΕΕ ISVLSI 2010» (IEEE Computer Society Annual Symposium on VLSI - http://www.isvlsi2010.org). Το IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), είναι ο μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στον κόσμο, με 300.000 μέλη, διοργανωτής περίπου 400 συνεδρίων ετησίως, και εκδότης των 17 από τα 20 πλέον έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά των σχετικών κλάδων.
Το ISVLSI είναι ένα συνέδριο υψηλότατου επιστημονικού κύρους και αφορά στις εξελίξεις στον κλάδο της μικροηλεκτρονικής και των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων καθώς και στις εφαρμογές τους στις τηλεπικοινωνίες, στην βιοϊατρική και στα υπολογιστικά συστήματα νέας γενιάς. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν περισσότεροι από 150 σύνεδροι από το εξωτερικό, καθηγητές Πανεπιστημίων, ερευνητές, μηχανικοί και στελέχη βιομηχανιών υψηλής τεχνολογίας.
Οι κύριοι ομιλητές του συνεδρίου είναι οι ακόλουθοι:
• Καθηγητής Krishnendu Chakrabarty, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Duke University, ΗΠΑ
• κ. Marcello Coppola, Διευθυντής Έρευνας και Τεχνολογίας, STMicroelectronics, Ιταλία
• Δρ. Christian Garmat, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης του Εργαστηρίου Ενσωματωμένων και Αλληλεπιδραστικών Συστημάτων, Κέντρο Ατομικής Ενέργειας, Γαλλία
• Δρ. Παναγώτης Τσαρχόπουλος, Υπεύθυνος Τομέα Ενσωματωμένων Συστημάτων, Συστημάτων Ελέγχου και Επικοινωνιών, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Βέλγιο
• Καθηγητής Απόστολος Δόλλας, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κρήτης.
• Δρ. Γεώργιος Κουτσογιαννόπουλος, Ένωση Ελληνικών Εταιριών Ημιαγωγών, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Helic Inc.
Χορηγοί του Συνεδρίου είναι η Νομαρχία Κεφαλονιάς, ο Δήμος Παλικής, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου (τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων), το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Ημιαγωγών καθώς και οι εταιρίες πληροφορικής και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας BeSecure, AΝΚΟ, G-Systems, Vector Technologies, CRC, Info-Istos και ο εκδοτικός οίκος Springer. Τεχνολογικός χορηγός του συνεδρίου είναι το IEEE Computer Society – Τεχνική Επιτροπή για τον σχεδιασμό συστημάτων πολύ μεγάλης κλίμακας ολοκλήρωσης (VLSI).
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες από τους διοργανωτές του συνεδρίου:
Νικόλαος Σπ. Βώρος
Επίκουρος Καθηγητής
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου
Τηλ: 6977433039
e-mail: voros@teimes.gr
Νικόλας Σκλάβος
Επίκουρος Καθηγητής
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πατρών
Τηλ: 6974040625
e-mail: nsklavos@ieee.org
Κωνσταντίνος Μασσέλος
Αναπληρωτής Καθηγητής
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
e-mail: kmas@hwlab.uop.g r
Σύντομα Βιογραφικά Προσκεκλημένων Ομιλητών
Ο Krishnendu Chakrabarty είναι καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Duke των ΗΠΑ. Έχει τιμηθεί επανειλημμένα από διεθνείς οργανισμούς αναγνωρισμένου κύρους, μεταξύ των οποίων το IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) και η ACM (Association for Computing Machinery), για τις καινοτόμες ερευνητικές του δραστηριότητες στους τομείς της σχεδίασης και ελέγχου ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και Συστημάτων, βιο-ολοκληρωμένων μικρορευστών και ασυρμάτων δικτύων.
O κ. Marcello Coppola είναι διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της STMicroelectronics – της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρίας κατασκευής συστημάτων μικροηλεκτρονικής. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων ηλεκτρονικής με χρήση της τεχνολογίας συστημάτων σε ένα τσιπ (Systems on Chip) και διαθέτει περισσότερες από είκοσι πατέντες ευρεσιτεχνίας, πολλές από τις οποίες χρησιμοποιούνται σε συστήματα επικοινωνιών και ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης.
O Δρ. Christian Garmat είναι διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης του εργαστηρίου ενσωματωμένων και αλληλεπιδραστικών συστημάτων του κέντρου ατομικής ενέργειας της Γαλλίας. Οι ερευνητικές τους δραστηριότητες αφορούν στην τεχνολογία της μικροηλεκτρονικής και στις εφαρμογές της στα σύγχρονα ενσωματωμένα συστήματα.
Ο Δρ. Παναγώτης Τσαρχόπουλος είναι επιστημονικός υπεύθυνος του τομέα Ενσωματωμένων Συστημάτων, Συστημάτων Ελέγχου και Επικοινωνιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι συντονιστής των ερευνητικών δραστηριοτήτων που αφορούν στα υπολογιστικά συστήματα και υπεύθυνος για ερευνητικά προγράμματα που συνχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για τις Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
O κ. Απόστολος Δόλλας είναι καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει διατελέσει διευθυντής του εργαστηρίου «Μικροεπεξεργαστών και Υλικού» του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κρήτης και δραστηριοποιείται ερευνητικά στις περιοχές των επαναδιαμοφούμενων συστημάτων υλικού, των ενσωματωμένων συστημάτων και των ηλεκτρονικών συστημάτων υψηλής απόδοσης.
Ο Δρ. Γεώργιος Κουτσογιαννόπουλος, είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Helic, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και εμπορία λογισμικού για τη σχεδίαση ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Πελάτες της εταιρείας είναι ιαπωνικοί κολοσσοί όπως η Fujitsu, η Sony, η Toshiba, η Sharp, η NEC και η Panasonic.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.