Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Το υπουργείο Παιδείας για τη δίωξη μαθητών Γυμνασίου Σάμης Κεφαλονιάς

Με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μαθητών του Λυκείου και του Γυμνασίου Σάμης Κεφαλονιάς, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις στα σχολεία τους, το Υπουργείο Παιδείας, δηλώνει για μια ακόμη φορά την πλήρη αντίθεσή του στην πρακτική να οδηγούνται μαθητές/τριες στα δικαστήρια για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις που αποφασίζει συλλογικά η μαθητική κοινότητα. Αυτή η αντίθεση βασίζεται πρωτίστως σε παιδαγωγικές αρχές, τις οποίες οφείλουν να σέβονται πρώτα και... κύρια οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και είναι ανεξάρτητη από τη συμφωνία ή τη διαφωνία με τον τρόπο που οι μαθητές/τριες διεκδικούν κάθε φορά τα αιτήματά τους.
Εκφράζοντας δε και στην πράξη αυτή του την πολιτική, το Υπουργείο Παιδείας προώθησε πρόσφατα την ψήφιση διάταξης νόμου (αρ. 45 παρ. 2 του ν. 4386/16) με την οποία καταργήθηκε η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999 που κυρώθηκε με το ν.2811/2000, η οποία ποινικοποιούσε τις κινητοποιήσεις των μαθητών/τριών οδηγώντας παράλληλα ανήλικα παιδιά στα περίφημα «μαθητοδικεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.