Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Θ. Γαλιατσάτος: Θυμίζει Βατοπέδι η αγοραπωλησία στα ορεινά


Τη θέση του για την πολυσυζητημένη υπόθεση της αγοραπωλησίας των 15.000 στρεμμάτων στα ορεινά του νησιού μας διατυπώνει μέσω του –Ε- ο νέος Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος δε διστάζει να θέσει θέμα για τον τρόπο με τον οποία μια τόσο μεγάλη ιδιοκτησία πέρασε στα χέρια ενός και μόνο προσώπου με τίτλους που προέρχονται από την περίοδο της Ενετοκρατίας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ υποστήριξε πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Νιοτόπουλος αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης, από την πρώτη στιγμή εκφράζουν έναν έντονο προβληματισμό του σχετικά με την αγοραπωλησία.... και παρακολουθούν το θέμα με ενδιαφέρον, αφού πρόκειται για μια τεράστια έκταση.

«Σε κάθε περίπτωση η αγοραπωλησία μιας τόσο μεγάλης έκτασης θα επηρεάσει το νησί αν ο νέος αγοραστής επιλέξει να κινηθεί επενδυτικά στην περιοχή» σχολίασε αρχικά ο κ. Γαλιατσάτος, ενώ τόνισε πως υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι οι αγοραπωλησίες έγιναν με βάση συμβολαιογραφικές πράξεις που προέρχονται από μια περίοδο που δημιουργεί …αμφιβολίες.

«Αυτές οι συμβολαιογραφικές κινήσεις προσιδιάζουν με αυτά που συνέβησαν στο Βατοπέδι με τα …χρυσόβουλα της οθωμανικής αυτοκρατορίας! Κανείς οφείλει να είναι προσεκτικός απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις και είμαστε πολύ επιφυλακτικοί γιατί γύρω από αυτή την ιστορία υπάρχει πλήρης αδιαφάνεια σχετικά με την αγοραπωλησία, τους στόχους, τις προθέσεις και τους αγοραστές» τόνισε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτών από τον ίδιο τον συνδυασμό, αν αντληθούν νέες πληροφορίες.

Η παρέμβαση του κ. Γαλιατσάτου για την πολυσυζητημένη υπόθεση της αγοραπωλησίας στα ορεινά, έρχεται να προστεθεί στις επιφυλάξεις που έχουν ήδη διατυπωθεί το προηγούμενο διάστημα από μερίδα της κοινής γνώμης, ενώ ενδεικτική ήταν και η τοποθέτηση για το θέμα από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που αναμένεται, είναι η πραγματοποίηση της σύσκεψης που προγραμματίζει ο πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων, προκειμένου να πέσει περισσότερο φως στην υπόθεση και αν αναδειχθεί αν στην πολυσυζητημένη έκταση των 15.000 στρεμμάτων, συμπεριλαμβάνεται περιουσία του δημοσίου ή άλλων όπως είναι οι μικροιδιοκτήτες ή η Εκκλησία.
http://ermisnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.