Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Οι Ισραηλινοί χύνουν εκ νέου αίμα στην Γάζα




Eκ νέου, επιθέσεις δέχονται οι Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιών στη Λωρίδα της Γάζας φτάνει τους 1050. Ο ανταποκριτής του BBC μεταδίδει: Πριν ακόμη βγει η ανακοίνωση του στρατού, ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν ανατολικά και βόρεια της πόλης της Γάζας καθώς ξεκίνησαν τα πυρά από τανκ..

Η WSJ σε άρθρο της με τίτλο «Η Χαμάς απορρίπτει την παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα», σημειώνει ότι καθώς πλησίαζε το βράδυ το Ισραήλ αποδέχτηκε την 4ωρη παράταση μέχρι τα μεσάνυχτα, αλλά ότι ο εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε ότι η οργάνωσή του την απορρίπτει και σχολιάζει ότι αυτό περιπλέκει την προσπάθεια επίτευξης πιο μακρόπνοης εκεχειρίας. Στο κομμάτι σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τρεις ρουκέτες και τρεις όλμοι προσγειώθηκαν χωρίς να προκαλέσουν ζημιές στο Ισραήλ μετά τη λήξη της 12ωρης εκεχειρίας. Μετά, αναφέρεται, ακούστηκαν εκρήξεις στην Πόλη της Γάζας.

Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν είπε σε στρατιώτες αργά το βράδυ της Παρασκευής να προετοιμαστούν για «σημαντική επέκταση» της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα «πάρα πολύ σύντομα».

Το Σάββατο Δεκαοκτώ Παλαιστίνιοι από την ίδια οικογένεια σκοτώθηκαν σήμερα στη νότια Λωρίδα της Γάζας από βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού λίγη ώρα προτού τεθεί σε ισχύ η 12ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα (στις 08.00, τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Συνολικά 76 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας.Ξεπέρασε τους 1.000 ο αριθμός των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας που σκοτώθηκαν από την στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ..
Ο ανταποκριτής του BBC μεταδίδει: Πριν ακόμη βγει η ανακοίνωση του στρατού, ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν ανατολικά και βόρεια της πόλης της Γάζας καθώς ξεκίνησαν τα πυρά από τανκ. - See more at: http://left.gr/news/gaza-nea-israilini-epithesi-se-exelixi-xethavoyn-nek...Σάββατο

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Άσραφ αλ Κούντρα δήλωσε ότι 18 μέλη της οικογένειας αλ Νάτζαρ ήταν παγιδευμένα στο σπίτι τους στο χωριό Κούζαα ανατολικά του Χαν Γιουνές από την Πέμπτη και ότι πολλά ακόμη έχουν τραυματιστεί από τον βομβαρδισμό.
Με τα νέα αυτά θύματα ο απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον της Γάζας στις 8 Ιουλίου ανέρχεται σε 881, με τους περισσότερους να είναι πολίτες.

Κινητοποιήσεις στο Τελ Αβίβ το Σάββατο

Όπως αναφέρει η intifadagr.wordpress.com η κινητοποίηση διοργανώθηκε από το αριστερό πολιτικό κόμμα Χαντάς (Hadash) και τις οργανώσεις Μαχητές για την Ειρήνη (Combatants for Peace) και Φόρουμ Οικογενειών του Κύκλου Γονέων (The Parents Circle Families Forum). Αρκετές ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη της διαμαρτυρίας, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ματαιώνεται λόγω φόβου πλήγματος ρουκετών, αλλά όταν ανακοινώθηκαν τα νέα ότι θα παραταθεί η κατάπαυση του πυρός, δόθηκε και πάλι πράσινο φως για τη διενέργεια της κινητοποίησης. Παρούσα ήταν και μια μικρότερη ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι διαδήλωναν υπέρ της επιχείρησης στη Γάζα. Η αστυνομία τοποθέτησε διαχωριστικό ανάμεσα στις δύο ομάδες για να αποφευχθούν οι συγκρούσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.