Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς για το Πορθμείο


Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι διευκολύνσεις για τους σεισμοπαθείς και τη βοήθεια στο πορθμείο είναι δικαίωμα
Διεκδικούνται – δεν παραχωρούνται!!!
Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς χαιρετίζει την μαζική λαϊκή κατακραυγή που εκφράστηκε στην απόφαση να διακοπεί η δωρεάν διέλευση στο πορθμείο Ληξούρι – Αργοστόλι ακόμη και για επιβάτες που προσέτρεχαν σε βοήθεια. Η προτεραιότητα στα οχήματα που μετάφεραν τρόφιμα και υλικά για τους σεισμόπληκτους, επίσης, διακόπηκε (κι αυτά πλήρωναν κανονικά). Κάτω από την αντίδραση του λαού η ιδιοκτήτρια κοινοπραξία των πλοίων ανέστειλε την πληρωμή εισιτηρίου για στρατιώτες και σώματα ασφαλείας, εθελοντές, Ερυθρό Σταυρό, Γιατρούς του Κόσμου, επιβάτες και οχήματα με τρόφιμα - υλικά, καθώς και για τους σεισμοπαθείς που διαμένουν στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος. Επίσης, πλέον το λιμεναρχείο δίνει προτεραιότητα στην επιβίβαση για τα οχήματα που μεταφέρουν βοήθεια.
Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς – Ιθάκης θεωρεί ότι η εξέλιξη αυτή......
δείχνει πως χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δε γίνεται. Ταυτόχρονα, επισημαίνει πως είναι ιδιαίτερα υψηλό το εισιτήριο των 2,5 ευρώ για τους πληγέντες του Ληξουρίου (και για όλους τους επιβάτες). Πόσο μάλλον που η επικινδυνότητα του οδικού δικτύου έχει ενισχύσει σημαντικά τη ροή επιβατών μέσω της πορθμειακής γραμμής. Επιπλέον, η περιοχή της Παλικής βρίσκεται ουσιαστικά σε μερική απομόνωση όταν υπάρχει απαγορευτικό. Για το λόγο αυτό πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και να επικαιροποιηθούν οι διεκδικήσεις που εδώ και χρόνια προβάλει η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής.
Διεκδικούμε:
1.      Δωρεάν διέλευση για όλους τους σεισμόπληκτους με το πορθμείο, με επίταξη των πλοίων της γραμμής και άλλων μεγαλύτερων (και κλειστού τύπου), ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη καθημερινή λειτουργία της γραμμής και η μετακίνηση των σεισμοπλήκτων, μέχρι να επουλωθούν οι πληγές.
2.      Δραστική μείωση κατά 50% του εισιτηρίου για όλους τους επιβάτες.
3.      Χαρακτηρισμός της πορθμειακής γραμμής σαν αστικής συγκοινωνίας και λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν οικονομικά ευπαθείς ομάδες (πχ δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τους σεισμόπληκτους κατοίκους της Παλικής, δωρεάν μεταφορά για φοιτητές – ανέργους κλπ).
4.      Να προχωρήσει με κατεπείγουσες διαδικασίες η θωράκιση του οδικού άξονα Ληξούρι - Αργοστόλι, ώστε να πληρούνται όλοι οι σύγχρονοι κανόνες ασφάλειας για τους οδηγούς.
Ριζική λύση θα υπάρξει με τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν φορέα ακτοπλοϊκών και πορθμειακών συγκοινωνιών, όταν τα μέσα μαζικής μεταφοράς γίνουν λαϊκή ιδιοκτησία.
ΥΓ: Υπενθυμίζουμε ότι από την πρώτη ώρα του σεισμού και μέχρι πρότινος, πάλι μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα, η μετακίνηση από και προς το Ληξούρι γινόταν δωρεάν για όλους τους επιβάτες (με χρήματα από την Περιφέρεια).

Ληξούρι 15/02/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.