Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης σχετικά με το ΕΣΠΑ

 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ   ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
Μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς στα νησιά της Κεφαλονιάς και Ιθάκης,  η πραγματοποίηση  εργασιών των επενδυτών που έχουν καταθέσει προτάσεις στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ καθίσταται προβληματική, ειδικά δε για κατασκευές εκ σκυροδέματος απαγορευτική, για σημαντικό χρονικό διάστημα, λόγω των μετασεισμών. Αντίθετα η  οποιασδήποτε οικοδομική εργασία προβαίνει σε  προσωρινή διακοπή, λόγω του φαινομένου των μετασεισμικών δονήσεων.
Ως εκ τούτου οι επενδυτές που κατατάσσονται στα....
Δυνητικά εντασσόμενα έργα του προγράμματος ενίσχυση ΜΜΕ (Μεταποίηση, Τουρισμός, Εμπόριο και Υπηρεσίες), είναι αδύνατον να απορροφήσουν το 30% (τουλάχιστον) του προϋπολογισμού του έργου τους  πριν από την 28η Φεβρουαρίου 2014 και να έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα που θα πιστοποιεί την παραπάνω απορρόφηση.
Στο φορέα μας καθημερινά καταφτάνουν δεκάδες αιτήματα από επενδυτές του νομού Κεφαλονιάς και Ιθάκης που επισημαίνουν την ανάγκη παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτημάτων πιστοποίησης/ένταξης των δυνητικών δικαιούχων, ζητώντας  ένα εύλογο χρονικό διάστημα  έως ότου   επανέλθει το νησί στους φυσιολογικούς του ρυθμούς και  επιτρέψει να τακτοποιηθούν οι οικοδομικές και οι άλλες εργασίες των επενδυτών που απαιτούνται.
Παρακαλούμε  να εξετάσετε το δικαιολογημένο αίτημα των επενδυτών της Κεφαλονιάς και Ιθάκης δεδομένου ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για θέμα ανωτέρας βίας που χρήζει άμεσης απόφασης από την ηγεσία του Υπουργείου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου 
Κεφαλληνίας και Ιθάκης
          
Μιχαλάτος Θεόφιλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.