Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ομόφωνο ψήφισμα στήριξης στους Κεφαλλονίτες από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου


Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, στο οποίο εκφράζεται η αμέριστη και ολόψυχη στήριξη στους σεισμόπληκτους Κεφαλλονίτες.
Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης μίλησε για τις δύσκολες μέρες που περνούν οι πληγέντες και ενημέρωσε για την άμεση κινητοποίηση του Δήμου, ώστε να προσφέρει με κάθε δυνατό τρόπο βοήθεια.
Μετά το χτύπημα του εγκέλαδου, στην Κεφαλονιά ταξίδεψαν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Διονύσιος Κυβετός και μηχανικοί του Δήμου για να.........συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν στην αυτοψία των κτιρίων. Προχθές, μετέβησαν στην Κεφαλονιά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτης Αβράμης με επτά τεχνικούς της επιχείρησης για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.
Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος διάθεσε τις κοινωνικές δομές του για την στέγαση και σίτιση των αστέγων, ενώ ο Σύλλογος Ξενοδόχων διέθεσε ένα 4άστερο ξενοδοχείο για την φιλοξενία 100 ατόμων.
Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, οι μαθητές της Ζακύνθου συγκεντρώνουν τρόφιμα και νερό για τους σεισμοπαθείς, ενώ την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα μεγάλη εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και νερού στην πλατεία Σολωμού.
Τέλος, στο ψήφισμα εκφράζεται η αναγκαιότητα να ληφθούν ειδικά μέτρα προστασίας και οικονομικής ελάφρυνσης των πληγέντων και να δοθεί ιδιαίτερη οικονομική βοήθεια για την τουριστική προβολή της Κεφαλονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.