Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση Μάκη Φόρτε σε Περιφερειάρχη




Μια φωτογραφία ….. «όλα τα λεφτά», για την αποτελεσματικότητα Κυβέρνησης, Περιφέρειας, Δήμου !!!
(απάντηση στην «απάντηση» του κ. Σπύρου για τα ξεχασμένα χωριά)

του Μάκη Φόρτε
  
Δεν ξέρω που βρίσκεται ο κ. Σπύρου.
Στην Κέρκυρα ή στον δρόμο προς την Κέρκυρα.  
Πάντως όχι στην Κεφαλονιά, που οφείλει να βρίσκεται ως συντονιστής της έκτακτης ανάγκης και που εμφανίζεται μόνο για να φωτογραφηθεί με τον Πρωθυπουργό ή κάποιο Υπουργό, ή ακόμα «στα αξιοθέατα» του σεισμού.
Δεν ξέρω αν τον βρίσκω ξύπνιο ή κοιμώμενο, όπως στο δεύτερο σεισμό.
Πάντως αυτή την ώρα το να γράφονται τέτοιες απαντήσεις, όπως αυτή…..
υποτίθεται για τα ξεχασμένα χωριά της ανατολικής πλευράς του κόλπου του Αργοστολίου, από τον ανώτερο αιρετό της Περιφέρειας προσβάλλουν το θεσμό και τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν πληγεί από τους σεισμούς.
Ο λαός λέει «πως όποιος έχει μύγες μυγιάζεται» και πάει γάντι στον κ. Σπύρου που μου απαντάει σε εντελώς προσωπικό επίπεδο, όταν σε …. κανένα σημείο της δημοσιοποίησης του προβλήματος των ξεχασμένων χωριών δεν του αποδίδω προσωπική ευθύνη αυτού, του αντιπεριφερειάρχη ή έστω της Περιφέρειας.
Απλά επιβεβαιώνει ο κ. Σπύρου γι’άλλη μία φορά την προσωπική του εμπάθεια στο πρόσωπό μου και μάλιστα αυτή τη φορά δυστυχώς με κάδρο τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά.
Είναι κρίμα για το θεσμό που υπηρετεί. 
Βέβαια ο κ. Σπύρου είναι γνωστό ότι δεν αντέχει το διάλογο και μονίμως βρίζει όποιον (σύμβουλο ή δημοσιογράφο) του ασκεί κριτική, αλλά σήμερα υπερέβει τα εσκαμμένα.
Φυσικά και αυτή τη φορά δεν θα παρακολουθήσω τον κ. Σπύρου στον ολισθηρό δρόμο της απρέπειας και της ευτέλειας που επιλέγει αντί του διαλόγου με πολιτικά επιχειρήματα.

ΕΠΙ  ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
500 λέξεις «απάντηση» και ούτε μία λέξη από τον κ. Σπύρου για τα ξεχασμένα Φάρσα, Κουρουκλάτα, Κοντογουράτα, Καρδακάτα, Πετρικάτα,
Νύφι, Αγκώνα και Ζόλα.
Ποιος κ. Σπύρου ασχολείται με τις 70 και παραπάνω ξεσπιτωμένες οικογένειες των παραπάνω χωριών;
Συγκεκριμένα και όχι γενικόλογα ποιος, ποια υπηρεσία, ασχολείται με αυτά τα χωριά; Ποιος έχει ασχοληθεί 17 ημέρες τώρα με το ενδεχόμενο αποκλεισμού των Κουρουκλάτων και τα βράχια που κρέμονται στα χωριά της Θηνιάς;
Ή μήπως είναι ψέματα ότι οι αρμόδιοι για τη διανομή της βοήθειας, τους την αρνούνται γιατί λέει …. δεν τους έχουν χαρακτηρίσει σεισμόπληκτους; 
Αντί λοιπόν να απαντήσει για όλα αυτά ο κ. Σπύρου, καταφεύγει στην προσφιλή του τακτική.
Ασκεί προσωπική επίθεση και εξαπολύει συκοφαντίες, προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τις προσωπικές του ευθύνες για την εγκατάλειψη όχι μόνο των συγκεκριμένων χωριών, αλλά και ολόκληρης της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς και φυσικά της εγκατάλειψης της θέσης του ως συντονιστής κατ’εξακολούθηση (αυτό αλήθεια μήπως αποτελεί παράβαση καθήκοντος κ. εισαγγελέα;).
Να αποπροσανατολίσει από το μείζον πολιτικό ζήτημα που καθημερινά αποκαλύπτεται ολοένα και εντονότερο, ότι με επικοινωνιακά κόλπα Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος, πάνε να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει από τους σεισμούς.
Και σίγουρα χρειάζεται πολύ θράσος για να δημιουργεί κάποιος ξαφνικά τεχνική όξυνση και σκηνικό «άγριου καυγά Σπύρου με Φόρτε» και φόντο τα προβλήματα από τους σεισμούς, προκειμένου να μετατοπιστεί το πρόβλημα από το σκηνικό της έλλειψης συντονισμού, της τσαπατσουλιάς και της προχειροδουλειάς, που ο ίδιος ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης χθες αναγκάστηκε να διαπιστώσει δημοσίως !
Εκτός και αν «ο άγριος καυγάς Σπύρου – Φόρτε » στήνεται για να περισωθεί η υποψηφιότητά Σπύρου «καθώς τον επικρίνουν για ελλιπή προετοιμασία και σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών» από τη Ν.Δ. όπως γράφτηκε σε Κυριακάτικη αθηναϊκή εφημερίδα.
Χρειάζεται να είναι φτηνός προβοκάτορας αυτός που ισχυρίζεται ότι «ο Φόρτες απέχει στην πράξη από όλες τις διαδικασίες αντιμετώπισης των συνεπειών του σεισμού» όταν δεν έχω καμία θεσμική αρμοδιότητα…. γι’αυτό, όπως και δεν έχω κληθεί πουθενά, ποτέ και για τίποτα (και όχι μόνο εγώ αλλά και οι άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης) !!!
Είναι σίγουρα τυφλωμένος από πολιτικό μίσος και εκτός πραγματικότητας κάποιος που έστω και εν βρασμώ ψυχικής ορμής κατηγορεί έναν πρώην Δήμαρχο που για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης του έχει εκλεγεί για τρεις συνεχόμενες φορές για….. «το δήθεν ενδιαφέρον του για τον τόπο του» !!!
Και δεν είναι παρά κοινός συκοφάντης αυτός που ισχυρίζεται ότι «δεν έκανε (ο Φόρτες) καν ούτε ένα τηλεφώνημα για να μάθει τι ακριβώς γίνεται» όταν αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στον αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρή έχουν γίνει και είτε δεν απαντά (όπως στις 4 Φεβρουαρίου), είτε στέλνει μήνυμα πως «θα σου τηλεφωνήσω αργότερα» (όπως στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου) και ….ποτέ δεν τηλεφωνεί, είτε απαντά πως «έχει δουλειά και θα σε πάρω αργότερα» και ποτέ δεν παίρνει…. όπως χθες βράδυ στις 9.57 που του τηλεφώνησα για να τον ρωτήσω για ό,τι αναγκάστηκα στη συνέχεια δημοσίως να πω!!!
Φυσικά στο Ληξούρι και τα χωριά πήγα κατ’επανάληψη, δίχως βεβαίως την άδεια του κ. Σπύρου (αλλοίμονο !!!) και όχι βέβαια για να φωτογραφηθώ.
Και κάτι τελευταίο σε εντελώς προσωπικό τόνο:
Ένα άλλοθι μόνο έχεις  κ. Σπύρου και την απαράδεκτη και ανεκδιήγητη «απάντησή» σου. Ασφαλώς δεν γνωρίζεις πως σ’ένα Κεφαλονίτη ποτέ δεν απαντάς υβριστικά και χλευαστικά για την στάση του σε σεισμούς (ακόμα και δίκιο να’χεις που στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο δεν έχεις) αν δεν γνωρίζεις την προσωπική ιστορία του ίδιου και της οικογένειάς του με τον εγκέλαδο.

Υ.Γ. 1. Αν θέλει να ασχοληθεί ο κ. Σπύρου σοβαρά με τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά δεν έχει παρά να έλθει και να μείνει μόνιμα στο νησί όπως καθορίζεται από τη θέση του ως συντονιστής της έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχτεί από την Κυβέρνηση το νησί και όπως οφείλει από το θεσμικό του ρόλο.
2. Σε κάθε περίπτωση: Εντάξει τα προβλήματα των Φάρσων, Κουρουκλάτων, Κοντογουράτων, Καρδακάτων, Πετρικάτων, Νυφίου, Αγκώνα και Ζόλων, τα ξέχασε στην ανεκδιήγητη «απάντησή» του ο κ. Σπύρου. Μπορεί όμως να μας πει πότε θα ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα ξεχασμένα χωριά;
3. Για το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης του Ληξουρίου που με ήσσονος σημασίας αιτίες απέρριψε πριν τα Χριστούγεννα ο κ. Σπύρου, μήπως μπορεί να δώσει ψύχραιμα και άνευ ύβρεων απάντηση;  
4. Μήπως ο κ. Σπύρου ψύχραιμα και άνευ ύβρεων μπορεί να πει έστω και τώρα που η Κεφαλονιά δίχως σχέδιο αντιμετωπίζει την κρίση που δημιουργήθηκε  από τους σεισμούς, αν θα επαναφέρει την εκπόνηση της μελέτης που προσωπικά έκοψε από το ΕΣΠΑ «Μελέτη για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κρίσεων στον τουρισμό στα Ιόνια Νησιά» ;
5. Η φωτογραφία του κ. Σπύρου που καμαρώνει (!) αμέριμνα σαν…. καθηγητής στην πενταήμερη των μαθητών του μπροστά από τον Θνήσκοντα Αχιλλέα του Χέρτερ στο Αχίλλειο, κάτω από το κεκλιμένο από το σεισμό καμπαναριό της Παναγίας της Δαμασκηνής στα Κουρουκλάτα …. είναι «όλα τα λεφτά» – επιβεβαίωση όλων των παραπάνω ιλαροτραγικών καταστάσεων και κυρίως ότι ο άνθρωπος …. είναι «εκτός τόπου και χρόνου» !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.