Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

H επίσκεψη του Γ.Γ. του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας Νικόλαου Αλικάκου στην Κεφαλονιά


Την Παρασκευή 15 Νοε.2013, ο Γ.Γ του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας κ.Νικόλαος Αλικάκος επισκέφθηκε την  Π.Ε Κεφαλληνίας και Ιθάκης όπου ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήριο Κουρή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας και ειδικά μετά την εφαρμογή του ''Καλλικράτη''. 
Ενσωματωμένη εικόνα 1Επίσης ενημερώθηκε για την τοπική παραγωγή στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα,για τον τουρισμό,για την ελαιοπαραγωγή,για το κρασί και κτηνοτροφία καθώς και για τα μεγάλα έργα μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τη  μείωση των Εθνικών χρηματοδοτήσεων ένεκα του μνημονίου.
    Σάββατο 16 Νοε.2013 επισκέφθηκε, την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας όπου συναντήθηκε με τον υποδιευθυντή κ. Χωραϊτη Γεώργιο, το Λιμεναρχείο με τον Λιμενάρχη κ. Καλιτσουνάκη, υπολιμενάρχη κ. Βασιλόπουλο, εκπρόσωπο συνδικαλιστικού οργάνου κ. Βασιλόπουλο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία με τον υποδιοικητή κ.Β. Σολδάτο και  με συνδικαλιστικά όργανα της ΕΛΑΣ κ.Κ. Γρηγορόπουλο. Συζητήθηκαν....
θέματα που αφορούν την οργάνωση, λειτουργία ,αποστολή των και αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω έλλειψης προσωπικού και  πιστώσεων.
Ενσωματωμένη εικόνα 1
    Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κεφαλληνίας όπου ενημερώθηκε από   τον  κ. Δημήτριο Αυγουστάτο, Διοικητή του Νοσοκομείου για τη λειτουργία του και τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν που οφείλονται σε περιορισμένα κονδύλια,έλλειψη σε ειδικευμένους και αγροτικούς ιατρούς καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ενσωματωμένη εικόνα 3
    Όλες οι  συζητήσεις διεξήχθησαν μέσα σε ιδιαίτερο ζεστό και θετικό κλίμα. Ο κ Αλικάκος αναφέρθηκε στο σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούν και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία.
   Το απόγευμα στις 18:30 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισθείσα συγκέντρωση όπου ο κ. Αλικάκος αναφέρθηκε αρχικά  στην ηθική υποχρέωση που είχε να ευχαριστήσει τους Κεφαλονίτες και Θιακούς για το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό που έλαβε ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας στις εκλογές του Μαΐου 2012. 
Ενσωματωμένη εικόνα 5
Επισήμανε την πολιτική παρακμή, ανέφερε ότι τουλάχιστον 3.500.000 συμπατριώτες  βρίσκονται στο όριο της φτώχειας και 500.000  υποσιτίζονται. Το κοινοβούλιο ότι πλέον έχει χάσει πλέον την αξία του, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις  αγνοώντας τον κόσμο που υποφέρει. Αναφέρθηκε στην συμμετοχή του κόμματος στις ευρωεκλογές και στις Δημοτικές εκλογές είτε με δικούς του υποψηφίους αλλά και σε περίπτωση συνεργασίας οι υποψήφιοι πρέπει να διακατέχονται από  με πατριωτικές ιδεολογίες,εντιμότητα  και αγάπη για το τόπο τους.
Ενσωματωμένη εικόνα 1
Την Κυριακή 17 Νοε.2013 μετέβη στην εκκλησία Ταξιαρχών και στη συνέχεια συναντήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας με τον πρωτοσύγκελο π.Γεράσιμο Φωκά όπου  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκκλησία,το δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο μας καθώς και θέματα γενικού ενδιαφέροντος. 
Στη συνέχεια μετέβη στο Ληξούρι και στο Ματζαβινάτειο Νοσοκομείο όπου ενημερώθηκε από το Διοικητή του κ.Μαρκάτο για τη λειτουργία του και το καθεστώς που υφίσταται σήμερα αλλά και τα μελλοντικά σχέδια για τον προσδιορισμό του Νοσοκομείου με επεμβάσεις ημέρας και άλλα που θα συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία των συμπολιτών του.
Παρών ήταν και ο νομίατρος κ. Κουρής Γεώργιος. Και εδώ οι συναντήσεις έγιναν μέσα από ιδιαίτερο και  ζεστό κλίμα όπου ο κ.Αλικάκος εξέφρασε το σεβασμό και την εκτίμηση του στο έργο που επιτελεί ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές μέρες η εκκλησία μας,αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης του Ματζαβινάτειου Νοσοκομείου στο χώρο της Παλικής και τους ευχαρίστησε για τη φιλοξενία.
Τέλος συναντήθηκε με φίλους και μέλη του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας όπου συζητήθηκαν κοινωνικά θέματα αλλά και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Στις 19:45 ανεχώρησε από τον κρατικό αερολίμένα για την Αθήνα.
     Στο διήμερο επίσκεψης του συνοδευονταν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων του  ΣΕΕ κ. Ηλία Παρίση, από τον πρόεδρο τοπικής οργάνωσης κ.Σωτήριο Σάρλο και το μέλος κ. Ευγενία Μπεκατώρου.

        Σωτήριος Διον.Σάρλος
 Πρόεδρος Πoλιτικού Συμβουλίου ΣΕΕ
Περ/κής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.