Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Μάκης Φόρτες: Σωτήρη ψυχραιμία !!!


Η Κεφαλονιά είναι γνωστή παγκοσμίως ως νησί των «φαινομένων» και ως τέτοια δεν παύει συνεχώς να μας εκπλήσσει.
Παγκόσμια πρώτη η «επανάσταση της παντιέρας».
«Η Κεφαλονιά δε θα γίνει βραχονησίδα», αναφώνησε  ένα πρωινό ο «Αντικαγκελάριος» του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων γνωστού πεφωτισμένου μαθητή της Καγκελαρίου Μέρκελ  και έβαλε μπρος το «σωτήριο» σχέδιο του.
Ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης (εις διπλούν μάλιστα για να ταιριάζει αισθητικά με την πρόσοψη του Νομαρχιακού, συγνώμη Περιφερειακού, Μεγάρου) και ξεχύθηκε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του προτάσσοντας τα στήθη του σε όσους επιβουλεύονται....
την ύπαρξη μας και βάλθηκαν να μας εξοντώσουν.
Η επανάσταση ξεκίνησε! Τα e-mail έφυγαν βροχή!!!
Δεν άφησε  μνημονιακό υπουργό που να μην τον κατατροπώσει.
Τέτοια ηλεκτρονική καταιγίδα  δεν είχε προηγούμενο.
Φήμες που θέλουν ακόμη και τους «anonymous» να αιφνιδιάζονται παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.
Έτσι ξαφνικά μέσα σε ένα πρωινό  ο κατά τους (κακεντρεχείς) άσπονδους φίλους του «Σωτηράκης», χαρακτηρισμός που βεβαίως δεν ενστερνίζομαι , ανδρώθηκε και έγινε Σωτήρης ή «Σωτήρας».
Η επανάσταση ολοκληρώθηκε και η Κεφαλονιά σώθηκε!!!

Και όπως συμβαίνει στη ζωή, δυστυχώς όλα τα παραμύθια τελειώνουν κάποια στιγμή και ενίοτε το τέλος είναι λυπηρό……

ΛΥΠΑΜΑΙ ΣΩΤΗΡΗ !!!
ΛΥΠΑΜΑΙβεβαίως που επιστρατεύτηκε από τα Κερκυραϊκά κέντρα οπαιδικός φίλος ο Σωτήρης ο Κουρής για την «βρώμικη δουλειά» εναντίον του Μάκη Φόρτε. Πολύ περισσότερο που συμπίπτει χρονικά με την εκστρατεία συκοφάντησής μου από επώνυμους – ανώνυμους προβοκάτορες που λασπολογούν ασύστολα τον τελευταίο καιρό.
ΛΥΠΑΜΑΙ ακόμη που ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού μας κάνει μια ανεπιτυχή προσπάθεια αντιπερισπασμού με χιλιοχρησιμοποιημένα υλικά λάσπης, προκειμένου να μην απαντήσει στο αδιαμφισβήτητο γεγονός της εγκατάλειψης της Κεφαλονιάς από την περιφερειακή αρχή του κ. Σπύρου.
Το μόνο που ξέχασε ο αγαπητός Σωτήρης να πει στο πόνημα κατά Φόρτε, είναι την κορυφαία συκοφαντία στο πρόσωπό μου που επιστρατεύεται σε κάθε προεκλογική περίοδο ….. «το ξενοδοχείο στην Κρήτη» !!!
ΛΥΠΑΜΑΙφυσικά που δεν αναφέρεται στην ουσία των όσων απάντησα στον κ. Σπύρου μετά το κρυόπλαστο ανέκδοτο – συνέντευξή του στις 21 Οκτωβρίου: Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη βεβαίως, είναι εγκαταλειμμένες από την Περιφερειακή Αρχή Σπύρου !!!

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΓΙΑΤΙ αγαπητέ Σωτήρη δεν απαντάς αν είναι ψέματα πως η Κεφαλονιά είναι τελευταία στην Περιφέρεια στα έργα του ΕΣΠΑ;
ΓΙΑΤΙ δεν απαντάς αν είναι αλήθεια ή όχι πως η Κυβέρνησή σας έχει υπεξαιρέσει στα χρόνια της θητείας σας 35 εκατομμύρια από την Περιφέρεια, εκ των οποίων τα 8 εκατομμύρια από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και δεν τα διεκδικείται, οπότε και «ίσως υπάρξουν και ποινικές ευθύνες για αιρετούς», όπως σας έχει επισημάνει ο συνάδελφός σου αντιπεριφερειάρχης από την Λευκάδα;
ΓΙΑΤΙ δεν απαντάς για την περιβόητη τουριστική προβολή; Γιατί δεν λες τίποτα για «τα έργα και τις ημέρες» μαζί και την διαχείριση που έχετε κάνει στην ΕΤΙΝ; Γιατί τρία χρόνια τώρα που ο Περιφερειάρχης έχει μοιράσει κοντά στα 300.000 ευρώ σε Κερκυραϊκά σωματεία και στην Κεφαλονιά μόνο…. 970 ευρώ, ο Κεφαλονίτης αντιπεριφερειάρχης δεν έχει βγάλει κιχ; Ή μήπως αυτά αποτελούν δικιά μου επινόηση για «να υπονομεύσω την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να ακυρώσω κάθε προσπάθεια που γίνεται σε τόσο δύσκολους καιρούς» όπως κατ’ εντολή με κατηγορείς;
Για τα σωματεία και τους συλλόγους της Κέρκυρας αν και δύσκολοι οι καιροί υπάρχουν λεφτά και όχι για της Κεφαλονιάς;
ΓΙΑΤΙ δεν ζήτησες να ενταχθεί η α΄ φάση του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου στο ΕΣΠΑ οπότε και θα γλυτώσει το ίδρυμα 5,5 εκατ. ευρώ, όπως με τη σιωπή σου δέχτηκες να γίνει με το αντίστοιχο έργο της Κέρκυρας για το Ψυχιατρείο;Μήπως γιατί το πρότεινε ο Φόρτες που εμμέσως πλην σαφώς λες;
ΓΙΑΤΙ δεν αναφέρεις «ένα νέο «δικό σας» έργο που έχετε ξεκινήσει επί των ημερών σας ή έστω προβλέπεται να ξεκινήσετε» όπως σας προκάλεσα ; Και για να υπάρχει σύγκριση για δώσε στη δημοσιότητα τα έργα στην Κέρκυρα, τη Λευκάδα και στη Ζάκυνθο…..
ΓΙΑΤΙ απαριθμείς ως δικά σας (!!!) 20 έργα που όπως πολύ καλά γνωρίζεις δεν έχετε ουδεμία σχέση (έργα του Δήμου, του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΟΣΚ κ.λ.π.), φθάνοντας στην γελοιότητα να απαριθμείς και έργα που έχουν τελειώσει πολύ πριν από την έναρξη της θητείας σας (π.χ. δρόμος Ρουπάκι – Διγαλέτο);

Ο ΕΓΚΑΤΑΛΗΜΕΝΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΩΤΗΡΗ σήμερα 30 Οκτωβρίου 2013 «Ειλικρινά θα ήθελες ο κ. Γ. Φόρτες να μας ενημερώσει πώς διαχειρίσθηκε τον “πλούτο του” την περίοδο 1994-2006 που ήταν Δήμαρχος της πόλης του Αργοστολίου»; Ισάριθμα χρόνια αντινομάρχης, νομαρχιακός σύμβουλος και αντιπεριφερειάρχης, δεν έχεις ενημερωθεί και αν δεν ήξερες γιατί δεν ρώταγες; Σήμερα σε έπιασε «το κόψιμο» βρε Σωτήρη που κάποια από αυτά όπως τα Λυκιαρδοπουλάτα, το ΚΤΕΛ, οι πεζόδρομοι (Λιθόστρωτο και κάθετοι), ο Κούταβος, το Νάπιερ, ο Παιδικός Κήπος, ο Βιολογικός Καθαρισμός, η αποχέτευση της Λάσσης, ο ΧΥΤΑ στην Παλοστή, το Κολυμβητήριο, το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, η επέκταση της πόλης (στο 25% της σημερινής πόλης αντιστοιχεί για να μην ξεχνιόμαστε), ο περιφερειακός δρόμος, ο συνθετικός χλοοτάπητας και τα ανοιχτά γήπεδα και ένα σωρό άλλα ρημάζουν εγκαταλειμμένα και από την δική σου συνευθύνη;
Αχ βρε Σωτήρη, τόσες μελέτες παραλάβατε και μόνο δύο (της ύδρευσης και του γηροκομείου) προχωρήσατε και κοκορεύεσαι κιόλας! Και με την ευκαιρία το ανοιχτό θέατρο στο ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Άλσος Λαυράγκα στα Ραζάτα με πλήρη μελέτη, γιατί το έχετε ξεχασμένο στα ράφια σας ;   

Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ
Μόνο που πρέπει να κόψεις κάτι φίλε Σωτήρη από τους πομπώδεις τίτλους που μου αποδίδεις έστω και μέσα στον έκδηλο εκνευρισμό σου.
Ποιος μπορεί αλήθεια (για το καλό σου το λέω….) να σε πάρει σοβαρά όταν με αποκαλείς «“ αρχιερέα”  της μνημονιακής πολιτικής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ».
Φιρί – φιρί το πας να φας το κεφάλι σου,όταν στερείς τέτοιους τιμητικούς τίτλους από τον κολλητό της Μέρκελ και πιστό οπαδό όλων των μνημονιακών μέτρων ΣΤΑ Ιόνια Περιφερειάρχη Σπύρου, που αγώνα κάνει ο άνθρωπος να εξασφαλίσει το χρίσμα και από τον δεύτερο μνημονιακό εταίρο.

«Ο,ΤΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ»
Ας δούμε λοιπόν τι θυμήθηκε και τι ξέχασε (;) ο Σωτήρης Κουρής στο πόνημα (του) κατά Φόρτε, ένα πρωί με 40 πυρετό (όπως γράφτηκε) 10 ημέρες μετά την απάντησή μου στη συνέντευξη του Περιφερειάρχη, ως αντιπερισπασμό προς την εγκατάλειψη της Κεφαλονιάς από την Περιφερειακή αρχή Σπύρου – Κουρή.
Αν και περίπου τα ίδια είπε για μένα στην περιβόητη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ ….προ 10ημέρου ενώπιον του Σπύρου.
ΘΥΜΗΘΗΚΕλοιπόν το γηροκομείο και τα περί χρηματιστηρίου, αλλά ΞΕΧΑΣΕ(;) ότι η υπόθεση ελέγχτηκε από το ΣΔΟΕ και η αξιοπιστία της συκοφαντίας κρίθηκε στα δικαστήρια προ 13 χρόνων (!) με βαριά καταδίκη αυτού που τα διακινούσε στο έντυπό του.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ
ΘΥΜΗΘΗΚΕ την απομάκρυνση των Ρομά από τα Λυκιαρδοπουλάτα και το συσχετίζει με το κλείσιμο των σφαγείων χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα (αν και αρμόδιος ….. για να μην ξεχνιόμαστε) για «την κτηνοτροφία μας και την  Δημόσια Υγεία», αλλά ΞΕΧΑΣΕ (;) τη θεαματική ανάπλαση της περιοχής και τίνος η οικογενειακή περιουσία ωφελήθηκε από αυτό που σήμερα μετά από 15 χρόνια (!!!) ανακαλύπτει.
Όπως ΞΕΧΝΑ (;) ότι για την στέγαση των πλανόδιων ΡΟΜΑ αρμόδια και υπεύθυνη ήταν η πρώην Νομαρχία που για 4 χρόνια ήταν αντινομάρχης και τα υπόλοιπα νομαρχιακός σύμβουλος !!!
Όπως ξεχνά (;) ότι με δική τους υπογραφή (της περιφερειακής αρχής) τα σφαγεία είναι κλειστά σήμερα (!!!) γιατί δεν εκσυγχρονίζονται σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες που καθορίζονται στο ΠΔ 79/07 που εκδόθηκε μετά την αποχώρησή μου από το Δήμο!!!
Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. αντιπεριφερειάρχης ότι σε καμία περίπτωση το κλείσιμο των σφαγείων σήμερα δεν συσχετίζεται με δικιές μου ευθύνες, όπως επίσης των Ρομά πολύ περισσότερο με την εγκατάστασή τους προ 15ετίας στο διπλανό οικόπεδο, γιαυτό και ψεύδεται ασύστολα στα όσα ισχυρίζεται.
Απόδειξη περί αυτού; Οι απαντήσεις των αρμοδίων υπουργών σε πρόσφατη ερώτηση βουλευτή της ΔΗΜΑΡ που τον διαψεύδουν ολοκληρωτικά !!!
Και φυσικά γνωρίζει ότι με την υπ’αριθμό 108/2009 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κεφαλληνίας «κηρύχθηκε αθώος όλων των πράξεων» για τις οποίες είχε κατηγορηθεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αργοστολίου για τα σφαγεία μετά από καταγγελία της αρμόδιας υπηρεσίας της Νομαρχίας Κεφαλληνίας το 2004 όταν αντινομάρχης ήταν….ο κ. Σωτήριος Κουρής!!!
Του εύχομαι μόνο τα όσα αποδίδει σήμερα στους Ρομά για «τις λεηλασίες αλλά και την υποβάθμιση του χώρου» και την ευθύνη τους για το ότι είναι κλειστά τα σφαγεία, να τα έχει καταγγείλει στην αστυνομία και να μπορεί να τα αποδείξει αν μηνυθεί για διάδοση ρατσιστικών απόψεων.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ
«Ό,ΤΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ»για τη Μαρίναο αγαπητός Σωτήρης όταν δείχνει να έχει επιλεκτική μνήμη όταν αποδίδει την χωροθέτηση της Μαρίνας Αργοστολίου στα Ταμπάκικα σε εμένα και «τους συντρόφους μου, του ΠΑΣΟΚ κυβερνητικούς και μή της τότε εποχής».
ΑΣΦΑΛΩΣ ΞΕΧΝΑ (;) ότι η χωροθέτηση της Μαρίνας Αργοστολίου έγινε με την γνωστή μελέτη ΣΕΣΥΛΑ (Σχέδιο Εθνικού Συστήματος Λιμένων Αναψυχής) για την ανάπτυξη μαρίνων σε όλη την Ελλάδα που ανατέθηκε από τον ΕΟΤ το 1981 επί Ν.Δ. και εκπονήθηκε από την «Έδρα Λιμενικών Έργων» του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Η θεσμοθέτηση της Μαρίνας έγινε στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Αργοστολίου το 1986 !!!
Τώρα πως γίνεται αυτό το έργο να είναι «έργο Φόρτε» έστω και με ειρωνική διάθεση, μόνο ο Σωτήρης ο Κουρής το γνωρίζει όταν Δήμαρχος ανέλαβα μετά από 7 χρόνια το 1995 !!
Αν από το 2002 που κατασκευάστηκαν τα λιμενικά έργα δεν δημοπρατήθηκε ποτέ (και το τονίζω το ποτέ) η εξέρευση του ιδιώτη επενδυτή για την κατασκευή των χερσαίων εγκαταστάσεων και την εκμετάλλευση της, προφανώς και δεν ευθύνεται ….ο Φόρτες.
Άλλωστε από τότε μέχρι σήμερα εγώ ήμουν 4 χρόνια Δήμαρχος κι ο Σωτήρης 7 χρόνια αντινομάρχης και αντιπεριφερειάρχης !!!
Και επειδή αποκαλεί τη Μαρίνα με ένα ακατανόητο φθόνο «έργο “φάντασμα”» δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν έχει ακούσει για τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη για δημιουργία των Μαρινών Μυκόνου και Αργοστολίου που θα υποστηρίζουν μεγάλα πολυτελή σκάφη (mega-yachts) !!!
Ειλικρινά του εύχομαι να του δοθεί η ευκαιρία ως αντιπεριφερειάρχης μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2014 που θα παραδώσει να χαιρετήσει την ευτυχή κατάληξη του διαγωνισμού.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
Πολύ ευτελής ομολογώ η προσπάθεια σου φίλε Σωτήρη να με ταυτίσεις με το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ το σημερινό συνεταίρο του κόμματος σας της ΝΔ στη μνημονιακή κυβέρνηση ….. για να μην ξεχνιόμαστε.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ Σωτήρη μου είναι ολόδικο σου και δικό σας και αν πρέπει κάποιος να ταυτιστεί μαζί του είσαι εσύ και ο Σπύρου που κάνετε κρα για να εξασφαλίσετε την στήριξή του, όπως έχει γραφτεί και δεν έχετε διαψεύσει !!!
Δυστυχώς αγαπητέ Σωτήρη στα γραφόμενά σου βρίσκω κοινό τόπο με τις τελευταίες προβοκατόρικες επιχειρήσεις εναντίον μου.
Είναι προφανές βέβαια ότι έχετε διαφορετική στόχευση. Εσύ για παράδειγμα θέλεις να δώσεις εξετάσεις στον κόσμο της ΝΔ και το Δημαρχιακό Μέγαρο, ότι είσαι ο μοναδικός που….. αντιπολιτεύεται το Φόρτε !!!
Σκοπός σου να μαζέψεις κάπως τα πράγματα για τον περιφερειακό συνδυασμό σας του Σπύρου, που διαφαίνονται μαύρα και άραχνα.
Οι ομόφρονες σου επώνυμοι – ανώνυμοι προβοκάτορες στοχεύουν στο να κάψουν με τη λάσπη μια…. υποψηφιότητά μου στο Δήμο.
Τουλάχιστον εσύ, πρέπει να ομολογήσω, έχεις το θάρρος και υπογράφεις αυτά που λες.
Και μπράβο σου !!!

Καταλήγοντας :
Όπως είναι παγκοίνως γνωστό διαφώνησα από την πρώτη στιγμή και διαφωνώ με τη ιστορική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ στις μνημονιακές του επιλογές και στην απεμπόληση των αρχών του.
Το Μάρτιο του 2012 την ώρα που πολλοί λούφαζαν ή μετανάστευαν για «άλλους τόπους», έδωσα μια ευκαιρία …όπως οφείλει να δίνει ο καθένας που σέβεται τον εαυτό του, την ιστορία και την διαδρομή του «στους δοκιμασμένους φίλους μιας ζωής και στους ονειροπόλους συντρόφους των νεανικών χρόνων, που ζήσαμε και κατακτήσαμε πολλά μαζί».

Γι’αυτή την επιλογή μου νοιώθω εντάξει με τη συνείδησή μου, έστω και αν… πήγε στον βρόντο.
Και αυτό γιατί πολιτικός σαλταδόρος δεν ήμουν ποτέ, ούτε και πρόκειται να γίνω.
Στην ιστορία μου δεν θα φτύσω ποτέ !!!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Χαίρομαι ειλικρινά που ο αγαπητός Σωτήρης και παιδικός φίλος ανακάλυψε (;) και το δηλώνει έστω και με τόση καθυστέρηση ότι ζει σε μια πόλη που εν ολίγοις ντρέπεται να ζει, μετά από 32 χρόνια στην τοπική πολιτική σκηνή και τρία χρόνια επικεφαλής της περιφερειακής αρχής στην Κεφαλονιά – αν δεν κάνω λάθος είναι ο παλαιότερος εν ενεργεία συμπολίτης που ασχολείται με τα τοπικά πολιτικά πράγματα.

Σωτήρη ψυχραιμία !!!
Πάντα φίλος ….. ακόμα και όταν οι εφήμεροι φίλοι σου θα σε έχουν ξεχάσει.
Μάκης Φόρτες

Υ.Γ. Για να ικανοποιήσω την προτροπή σου Σωτήρη «έλεος κ. Φόρτε!» θα ήθελα να δεσμευτείς δημοσίως σε ένα πράγμα: Να πεις και κανά όχι στον Κερκυραίο Περιφερειάρχη, έτσι για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη ρε γαμώτο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.