Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΚ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΕΡΓ.Α.Κ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΒΕΝΤΕΤΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ.
  Τα γεγονότα της Πέμπτης στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, είναι σε γενικές γραμμές γνωστά και μπορούν να αποτιμηθούν και να αξιολογηθούν απο όλους. Οι παρατηρήσεις που έχει να κάνει και να προσθέσει, στα όσα λέγονται και γράφονται, η ΕΡΓΑΚ, είναι οι παρακάτω.
1) Εκφράζουμε έντονη αποδοκιμασία στην επίθεση απο αστυνομικό, ενάντια στον συνάδελφο - εργαζόμενο, δημοσιογράφο  Γιάννη Ανδριώτη και ζητάμε, όπως και οι δημοσιογραφικές ενώσεις, την άμεση διερεύνηση του περιστατικού.
2) Το κύριο θέμα που πραγματικά ενδιαφέρει και "καίει" τον εργαζόμενο κόσμο, τους άνεργους και τους συνταξιούχους είναι η δραματική και άθλια κατάσταση......που έχει περιέλθει (και) το Νοσοκομείο της Κέρκυρας, με τις μεγάλες ελλείψεις σε όλους τους λειτουργικούς τομείς του (που έχει αναφερθεί συστηματικά η ΕΡΓΑΚ) λόγω των κυβερνητικών πολιτικών υποβάθμισης - διάλυσης - ιδιωτικοποίησης του συστήματος δημόσιας υγείας. Τίποτα και κανένας, ούτε ο πασίγνωστος (υπουργός.. υγείας..τώρα) Άδωνις, ούτε οι ελεγκτές και οι έλεγχοι γενικώς και αορίστως, μπορούν να καταδείξουν την τραγική εικόνα και να αποπροσανατολίσουν απο την ουσία του προβλήματος που ονομάζεται κυβερνητική πολιτική διάλυσης της δημόσιας υγείας.
3) Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, γνωρίζει όλη η Ελλάδα ότι έχει μετατρέψει σε βεντέτα (αντιπαλότητας και διωγμών)  την σχέση του με τους εργαζόμενους στο υπουργείο του, μεταξύ πολλών άλλων και με την επίσημη δημόσια διακήρυξη του "θα δείτε τι εστί βερίκοκο"..Έτσι, οι δημόσιες τηλεοπτικές απειλητικές δηλώσεις του, για απολύσεις, αργίες κλπ εργαζομένων, τον εκθέτουν ακόμα περισσότερο σαν πηγή ανωμαλίας, αχαλίνωτου αυταρχισμού - εξτρεμισμού και υποκινητή φαινομένων διάλυσης στην λειτουργία της διοίκησης, καθώς δεν είναι στον ρόλο του υπουργού αλλά θεσμοθετημένων και αδιάβλητων οργάνων της δημόσιας διοίκησης η εκτίμηση των περιστατικών. Υπουργός που κάνει, εν θερμώ μάλιστα, τέτοιες παρεμβάσεις, δίνοντας "γραμμή" στα όργανα, αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα, τέτοιο που δεν εξαιρεί τον ίδιο απο τις απειλητικές αναφορές του σε "αργίες και απολύσεις"..Ένας τηλε - υπουργός σαν τον κ. Άδωνι αποτελεί σε κάθε περίπτωση πολύ ιδιαίτερο θέμα..
4) Αποτελεί γενική εντύπωση και αίσθηση ανάμεσα στον εργαζόμενο κόσμο της Κέρκυρας ότι ορισμένοι φορτισμένοι χειρισμοί και ενέργειες το βράδυ της Πέμπτης, σχημάτισαν μια εικόνα και έδωσαν κάποια "άλλοθι" που επιχείρησε να αξιοποιήσει ο υπουργός και η "λαϊκιστική" προπαγάνδα.. Είναι για την ΕΡΓΑΚ, αλλά και όλους ξεκάθαρο, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν  απο ελέγχους και άνωθεν επιθεωρήσεις. Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που δουλεύουν - προσφέρουν και χάρη σε αυτούς κάτι ακόμα λειτουργεί σε αυτή την διαλυμένη χώρα της εθνικής εξάρτησης και της λαικής εξαθλίωσης. Εκτός απο τους, κατά υπουργική παραγγελία ελέγχους, υπάρχει και η κρίση του λαού, ο λαϊκός έλεγχος και παρατήρηση, στην άθλια πραγματικότητα που βιώνουμε. Όπως υπάρχει - εξελίσσεται και το αδυσώπητο κυνήγι ενάντια στους εργαζόμενους, κυνήγι ταξικού - ιδεολογικού μίσους και πολέμου ενάντια στην εργατική τάξη της χώρας μας απο το αντιπαραγωγικό κεφάλαιο της αισχροκέρδιας και τους πολιτικούς υπηρέτες του.
5) Η ΕΡΓΑΚ καλεί το συγκροτημένο εργατικό κίνημα του Νοσοκομείου της Κέρκυρας και το Ενιαίο Σωματείο του, να αποκρούσει με όλες τις δέουσες ενέργειες, ενωτικά, ουσιαστικά και αποτελεσματικά τις αντεργατικές επιθέσεις, απειλές και προπαγάνδες. Καλούμε όλα τα Σωματεία - εργαζόμενους - χώρους δουλειάς σε στράτευση και συναντίληψη ενάντια στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.