Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Για το νέο Κρατικό Προϋπολογισμό


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)e-mail: elme_ki@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Νέος Κρατικός Προϋπολογισμός: Μας ρημάζουν τη ζωή
Απαντάμε με Γενικές Συνελεύσεις και Γενική Προειδοποιητική Απεργία στις 23 Οκτώβρη
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι ο νέος Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2014 οδηγεί σε καταστροφή εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και κλιμακώνει την επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση – μονοπώλια και ΕΕ σε βάρος του λαού.
Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού εντάσσεται στους στόχους και τη γενικότερη στρατηγική που υλοποιείται σε όλους τους τομείς, για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία. Ενσωματώνει το σύνολο των μέτρων της οικονομικής.........
πολιτικής, προβλέπει μεγαλύτερη αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων και ενισχύει διάφορες μερίδες του κεφαλαίου. Με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο υλοποιείται μια νέα βίαιη ανακατανομή σε βάρος όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Η νέα επίθεση αφορά:
α) την παραπέρα μείωση των μισθών και των συντάξεων
β) τη νέα αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης
γ) το συνεχιζόμενο σφαγιασμό των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, όπου έχουν διασωθεί, ειδικά στους τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αντίθετα, το κεφάλαιο αποκτά νέα «κίνητρα» στο όνομα των επενδύσεων, νέες φοροαπαλλαγές και μειώσεις στις εισφορές, νέα επέκταση των συστημάτων μερικής απασχόλησης - μερικής αμοιβής. Οι ιδιωτικοποιήσεις διευρύνονται, προκειμένου να εξασφαλιστούν νέοι τομείς επενδύσεων με εξασφαλισμένα κέρδη.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η φιλολογία περί «πρωτογενών πλεονασμάτων» και «αύξησης του ΑΕΠ», δεν αφορά τα λαϊκά συμφέροντα. Είναι το πρόσχημα για τα μέτρα.
Ο Κρατικός Προϋπολογισμός θα επιταχύνει τις αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο. Οι σχολικές μονάδες θα υποστούν τις συνέπειες, με αξιολογήσεις δομών, δηλαδή με νέο γύρο καταργήσεων – συγχωνεύσεων σχολείων και τμημάτων, με πιο βαθιά διείσδυση των επιχειρηματιών. Γονείς και μαθητές θα ζήσουν τραγικές στιγμές για τις μεταφορές, τις λειτουργικές δαπάνες κλπ Τα προγράμματα ΕΣΠΑ, η διείσδυση των ΜΚΟ, η μερική απασχόληση, θα αγκαλιάσουν και τον κεντρικό κορμό του αναλυτικού προγράμματος. Οι εκπαιδευτικοί θα νοιώσουν το πετσί τους πολύπλευρα τις συνέπειες. Με νέα επίθεση στα εισοδήματά τους, με περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με νέες διαθεσιμότητες αλλά και απολύσεις.
Είναι φανερό ότι την ώρα της νέας επίθεσης το συνδικαλιστικό κίνημα δε μπορεί να είναι σιωπηλός παρατηρητής των εξελίξεων. Γίνεται ολοένα και περισσότερο επείγουσα ανάγκη
η υπόθεση της Γενικής Προειδοποιητικής Απεργίας,
στις 23 Οκτώβρη,
να αγκαλιαστεί από όλους τους εργαζόμενους.
Πρέπει να αποτελέσει σταθμό για την ανασύνταξη του κινήματος. Δημόσιος – ιδιωτικός τομέας στο δρόμο. Όλα τα σχολεία στο δρόμο. Να μην πέφτει καρφίτσα από τη συμμετοχή στην Απεργία.
Μαζικά να οργανώσουμε την παρουσία
στη Γενική μας Συνέλευση
Δευτέρα 14 Οκτώβρη, 6.30 μμ, αμφ. 2ου – 3ου Γυμνασίου.

Αργοστόλι 10 Οκτώβρη 2013
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Μαντζουράτος Δημήτρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.