Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση Μανώλη Αγγελάκα με εκπροσώπους των εργαζομένων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα, 19-9-2013
Συνάντηση με αντιπροσωπείες της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ, της ΕΛΜΕ, των Δασκάλων, της ΠΟΕΔΙΝ και των εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού και στους ΟΤΑ είχε, σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας.
Απευθυνόμενοι στο Γενικό Γραμματέα, ως εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στις πολιτικές, που, όπως ανέφεραν, στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα και καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια, ενώ, συγχρόνως, πλήττουν ανεπανόρθωτα τους εργαζόμενους, καταδικάζοντάς τους σε ανεργία. Δήλωσαν, επίσης, ότι οι αγώνες τους για ανατροπή των μνημονιακών επιταγών θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, στο άμεσο μέλλον.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελάκας εξήγησε ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι οι.......
άκριτες απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα, αλλά η περιστολή των εξόδων και η αξιοποίηση όλου του δυναμικού των υπαλλήλων, μέσω της κινητικότητας.

Κανένα νοσοκομείο δεν πρόκειται να κλείσει, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας. Αυτό που πρόκειται να γίνει είναι, σε κάθε περιοχή, να συμπτυχθούν ορθολογικά οι κλινικές, με σκοπό τη μεγαλύτερη λειτουργικότητα και οικονομία, ενώ, συγχρόνως, θα αναβαθμιστούν οι παροχές περίθαλψης στα Κέντρα Υγείας.

Για τον τομέα της Παιδείας ανέφερε ότι τα θέματα λειτουργίας των σχολείων θα πρέπει να εξετάζονται κατά περίπτωση και όχι με οριζόντιες αποφάσεις και ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.


Τέλος, σε ότι αφορά τα θέματα των εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο κ. Αγγελάκας ανέλαβε την υποχρέωση να προωθήσει τα αιτήματά τους στην πολιτική ηγεσία, ενώ στις προθέσεις του, όπως ανέφερε, είναι να μεσολαβήσει για μια συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον Υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.