Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Διήμερη επίσκεψη εργασίας Μανώλη Αγγελάκα στην Κεφαλονιά


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάτρα    τηλ.: 2610-490335-6
 fax: 2610-490359
Τρίπολη  τηλ.:2713-601007
 fax: 2710-232383
Κέρκυρα τηλ.:26613-61597
 fax: 26610-44424                               Πάτρα, 13-9-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διήμερη επίσκεψη εργασίας Μανώλη Αγγελάκα στην Κεφαλονιά
 Διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κεφαλλονιά πραγματοποίησε χθες και σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας 
Χθες, το απόγευμα, ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας – Ιθάκης Ευστάθιο – Σωτήριο Κουρή, με τον οποίο είχαν εκτενή συνεργασία για τα έργα της Περιφέρειας Ιονίου που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στο επίκεντρο της συνεργασίας βρέθηκαν τα έργα του ΕΣΠΑ, όπως το Λιμάνι Πισαετού, στην Ιθάκη, προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων, το αλιευτικό καταφύγιο Κατελιού προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων και η γέφυρα........
Χάρακα 7 εκατομμυρίων ευρώ.
Στην συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε το Δημαρχείο Αργοστολίου  όπου συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Κυριακή Νικολαίδου και τους Αντιδημάρχους Στέλιο Παυλάτο και Σάββα Σαββαόγλου. Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της συνεργασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου Κεφαλλονιάς.

Σήμερα το πρωί ο κ. Αγγελάκας επισκέφτηκε τις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο νησί, ενώ αργότερα, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, με τον οποίο συζήτησαν για τα έργα του Δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη, επικεντρώνοντας, κυρίως, στο Οδικό Δίκτυο της Λιβαθούς, στην Ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων Σκάλας, στην Αναπαλαίωση του Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου, στην Ύδρευση του Αργοστολίου και στο Αποχετευτικό Δίκτυο του Πόρου.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε, τέλος, το Γενικό Γραμματέα για τη φετινή τουριστική κίνηση, στο νησί, που ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, τόσο σε πτήσεις τσάρτερ και δρομολογίων αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, όσο και σε αφίξεις κρουαζιεροπλοίων.
Από την πλευρά του, κ. Αγγελάκας επεσήμανε ότι επειδή για τον επόμενο χρόνο αναμένεται και περεταίρω αύξηση της τουριστικής κίνησης, θα πρέπει να υπάρξει, άμεσα, βελτίωση των υποδομών, με την ταχεία και χωρίς καμιά καθυστέρηση υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.