Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Γ. ΚΑΛΟΥΔΗΣ: ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

16-8-2013
Με αφορμή την ανακοίνωση του κ. Μπεριάτου "Για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου" και επειδή θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί του ότι «δεν είμαστε χθεσινοί», ας δούμε ποιός μιλάει για.... πολιτική δεοντολογία, δημοκρατία, πολιτικό ήθος και ύφος και να… απειλεί και από πάνω:
Ο εκλεκτός του καθεστώτος των κηπουρών και της αναξιοκρατίας με τις ευλογίες του οποίου και μόνο από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκε υποψήφιος περιφερειάρχης στα Ιόνια Νησιά με το χρίσμα του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ, κάνοντας προεκλογικό αγώνα με τους γνωστούς εκβιασμούς του ΓΑΠ  (ή ψηφίζετε τους δικούς μου ή κάνω εκλογές, θα υπάρξει ακυβερνησία και δεν θάχετε μισθούς και συντάξεις τον Δεκέμβρη (2010) !, που έφθασε στο σημείο να δώσει ακόμη και υποχρεωτική ζωντανή διακαναλική συνέντευξη για να τον στηρίξει (η δεύτερη μετά την εξαγγελία του μνημονίου τον Απρίλιο του 2010 από το Καστελόριζο) !!!
Ο κατεξοχήν επαγγελματίας  της πολιτικής και ίσως ο μοναδικός Έλληνας που από το .... 1986 κατάφερε να διοριστεί σε τόσες κρατικές θέσεις και ποτέ να μην εκλεγεί;;;; Ο διορισμένος Νομάρχης, διορισμένος σύμβουλος Υπουργού, διορισμένος συνεργάτης στην ΚΕΔΚΕ, διορισμένος Γενικός Γραμματέας Δασών, διορισμένος Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος, διορισμένος βουλευτής (επικρατείας) !!!

Ο εκδικητικός πολιτικός που ως Νομάρχης Κεφαλλονιάς απέπεμψε από το δημοτικό συμβούλιο με συνοπτικές διαδικασίες τους πρώην πολιτικούς του συντρόφους και σήμερα ανερυθρίαστα μιλάει για «μισαλλοδοξία» και «θεωρίες συνομωσίας» !!!
Ο άνθρωπος που ξεδιάντροπα καπηλεύεται χρόνια τώρα τον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση και που έχει κάνει προσωπικό του μαγαζί το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης δίχως να δίνει σε κανένα λογαριασμό και σήμερα μιλάει για δημοκρατία στους θεσμούς !!!

Ο πολιτικός που έχει το θράσος να μιλάει σήμερα για «ανορθολογισμό και ανευθυνότητα», ενώ έχει μείνει στην ιστορία σαν αυτός που επί τον ημερών.......
του είτε ως Νομάρχης Κεφαλονιάς κατακάηκε το μισό νησί (με θύματα μάλιστα), είτε ως Γ.Γ. Δασών καταστράφηκε το Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη (γιαυτό και αποπέμφθηκε από Γ.Γ. Δασών) !!!
Ο επικεφαλής της παράταξης στο περιφερειακό συμβούλιο που ..... η παρουσία του στις συνεδριάσεις αποτελεί είδηση, αφού συστηματικά απέχει από αυτές (από τις 18 συνεδριάσεις το 2013 έχει εμφανιστεί μόνο σε …. τρεις) και που σήμερα έχει το θράσος να μιλάει για «κακόβουλες επιθέσεις, ανακρίβειες, διαστρεβλώσεις και ψευδολογίες»  σε βάρος της παράταξής του !!!

Ο περιφερειακός σύμβουλος που έχει την απαίτηση να του επιτραπεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του π.σ. απο.... το γραφείο του και γιατί όχι απο τις παραλίες που κάνει τα μπάνια του και από πάνω μιλάει σήμερα για «θεατρινισμούς» δίνοντας επί πλέον μαθήματα νόμιμης λειτουργίας του π.σ. όταν με βάση το νόμο (3852 άρθρο 171) θα έπρεπε προ πολλού να έχει διαγραφεί λόγω των συνεχών απουσιών του από τις συνεδριάσεις!!!
Αυτός, λοιπόν, ο κύριος πάει πολύ να δίνει μαθήματα, ποιότητας στην πολιτική, δημοκρατίας, πολιτικού ήθους και ύφους !!!
Πάει πολύ, το κομματικό συνεταιράκι της περιφερειακής αρχής που τελεί υπό την σκέπη της μνημονικής δικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ και "ΠΑΣΟΚ", και που σε καμία σημαντική πολιτική απόφαση του περιφερειάρχη Σπύρου δεν έχει εναντιωθεί στα τρία (παρά κάτι)  χρόνια της θητείας του, που δεν έχει εκφράσει την παραμικρή αποδοκιμασία για την εγκατάλειψη του θεσμού και των Επτανήσων από την κυβέρνηση τους, που δεν έχει αντιδράσει ούτε κατ’ελάχιστο για το πλήθος των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησής (συνήθως συμπλέει με την παράταξη Σπύρου).
Πάει πολύ αυτός ο μονίμως απών από τα περιφερειακά πράγματα και «επισκέπτης» περιφερειακός σύμβουλος,  να το παίζει σήμερα... πολιτικό θύμα και θιγμένος απο τις αποκαλυπτικό μας λόγο, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα (δήθεν) για «την αναβάθμιση του κύρους του Περιφερειακού Συμβουλίου» όταν είναι συνυπεύθυνος για την παρωδία του π.σ. και να διαμαρτύρεται (δήθεν) για την μη εκλογή μελών της παράταξής του όταν ο ίδιος ….. απουσιάζει και δεν ψηφίζει τους δικούς του.

Πάει πολύ το γνήσιο τέκνο του σάπιου πολιτικού καθεστώτος που έφερε την Ελλάδα εδώ που την έφερε..... να ζητάει και τα ρέστα και να μιλάει για….. «λαϊκισμό» και (άκουσον – άκουσον) για «παραμύθια της Χαλιμάς»  !!!

Το θράσος του θα μείνει παροιμιώδες στην ιστορία του θεσμού και των Επτανήσων!!!
Υ.Γ. 1. Πάντως την επόμενη φορά που θα κάνει μάθημα πολιτικής δεοντολογίας ο κ. καθηγητής ας μας πει: 
1ον) με πόσα λεφτά χρηματοδοτήθηκε η προεκλογική τους εκστρατεία στις εκλογές του 2010 από το ΠΑΣΟΚ,
2ΟΝ) Εάν και με πόσα χρήματα από το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ και τον ΟΠΑΠ χρηματοδοτήθηκε η προεκλογική τους εκστρατεία το 2010 ! ! ! ως ανθρώπους του Γιώργου Παπανδρέου και του κατεστημένου !
 και 3ον) γιατί …. "έχει καταπιεί τη γλώσσα του" για το πρωτοφανές οικονομικό σκάνδαλο  της  τεράστιας ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ του λαού στην πρώην ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ !
Υ.Γ. 2. Όσον αφορά τη δήλωση του δεύτερου συνεταίρου της περιφερειακής συγκυβέρνησης κ. Σπύρου, τι να απαντήσεις σε κάποιον που ηγείται της Περιφέρειας και τελώντας σε διαρκή σύγχυση φθάνει στο σημείο να απευθύνεται για τα τελευταία γεγονότα στην…«ελάσσονα πλειοψηφία» εννοώντας «την ελάσσονα μειοψηφία»; !!!
Είναι προφανές ότι περιθώρια διαλόγου δεν υπάρχουν πλέον με τον κ. Σπύρου που άρχει ως άλλος «Λουδοβίκος 14ος ελέω Θεάς Μέρκελ» , καθυβρίζοντας τους πάντες και τα πάντα στο δημόσιο διάλογο, αποδίδοντας μονίμως ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός…. της περιφερειακής αρχής για την κατάντια που έχει περιέλθει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο θεσμός και για την πλήρη απαξίωση του περιφερειακού συμβουλίου.
Είναι τέλος φυσική εξέλιξη που ο αυτοαποκαλούμενος «καλλίτερος μαθητής» της κ. Μέρκελ και πειθήνιος συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου, βρίσκει λίγους μήνες πριν τις ερχόμενες εκλογές τον ιδανικό συνεταίρο στη λειτουργία της περιφέρειας στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης φυσικό πολιτικό σύμμαχο στην δικομματική μνημονιακή κυβέρνηση Ν.Δ. και του δήθεν "ΠΑΣΟΚ" !!!

Η σημερινή συμπόρευση των δύο περιφερειακών συνεταίρων είναι πλέον βέβαιο ότι θα εξελιχθεί σε εκλογική σύμπραξη στις επερχόμενος περιφερειακές εκλογές το Μάϊο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.