Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Απέραντη καταστροφή από το Αδράκι μέχρι τον Καραβάδο


Η φωτιά αυτή την ώρα, όπως αγναντεύομαι έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, υπάρχουν όμως δεκάδες εστίες κυρίως σε κορμούς δένδρων. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής κάηκαν 150 στρέμματα δασικής έκτασης και 250 στρέμματα....
γεωργικών καλλιεργειών.
 Στον Καραβάδο το μεσημέρι που ήμασταν εκεί ακούστηκαν παράπονα για "αργοπορία" της Πυροσβεστικής και ανίσχυρα πλέον τα επίγεια μέσα, που διατίθενται από τους τοπικούς και κρατικούς φορείς και τα οποία δεν μπορούν να αναχαιτίσουν αυτής της έκτασης και έντασης των πυρκαγιών. 
Κάτοικοι από τα χαράματα πάλευαν με την πύρινη λαίλαπα, που ο "στρατηγός" άνεμος έμπασε στα σπίτια τους. 
 Σοβαρός παράγοντας της κοινωνικής ζωής του νησιού μας είπε ότι: "ένοιωσε μόνος του όταν έμπαινε η φωτιά στο σπίτι του και με ένα λάστιχο το πάλεψε και οριακά έσωσα το σπίτι του", καθώς το σημείο του χωριού που εφορμούσε η φωτιά, ενώ εάν δεν έπεφταν γρήγορα τα αεροπλάνα θα θρηνούσαμε ακόμα και θύματα! 
 Συνεπώς ας κοπάσουν οι "πανηγυρισμοί κάποιων τοπικών "κρατικών αξιωματούχουν" περί διάταξη μάχης με μία υδροφόρα κ.α., που οι περισσότεροι, ακούγοντας και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς στη ΝΕΤ, αναδεικνύεται έντονα η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού από την μια και τα παρωχημένα μέσα καθώς και οι μνημονιακές περικοπές σε ανθρώπινο προσωπικό και μέσα υποδηλώνουν ότι ήτε δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταστείλουν τη πληγή που μαστίζει το νησί εδώ και 20 χρόνια.  

Η ΦΩΤΟ λήφθηκαν 11 το πρωί από το infokefalonia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.