Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Παραστάσεις διαμαρτυρίας καθηγητών και άλλων φορέων σε Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Δήμαρχο, Νοσοκομείο και αντιπεριφερειάρχη.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
 e-mail: elme_ki@yahoo.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λαϊκή υπόθεση η παιδεία!!!
Δράση τώρα για το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στην υγεία, στη ζωή!!!
Μαζικές – μαχητικές παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 31 Ιούλη από την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης και τις Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων Αργοστολίου και Λειβαθούς, από κοινού με το τοπικό Εργατικό Κέντρο, εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο, την ΠΑΣΕΒΕ, τη ΔΑΣ ΟΤΑ και την ΠΕΤΕΕΜ ΤΕ. Στις παραστάσεις παραβρέθηκαν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία και ιδιαίτερα απ’ όλα τα ΕΠΑΛ του Νομού (Αργοστολίου – Ληξουρίου και Ιθάκης), καθώς και μαθητές. «Παρών» έδωσαν οι δημοτικοί και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Συναντήσεις έγιναν με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας, το Δήμαρχο, τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη και το Διοικητή του Νοσοκομείου Αργοστολίου. Καταγγέλθηκε η αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβερνήσεων αστικής διαχείρισης – ΕΕ – κεφαλαίου. Καταγγέλθηκε, επίσης, η συνδρομή της τοπικής διοίκησης στην εφαρμογή της πολιτικής αυτής και, μεταξύ των άλλων, απαιτήθηκε:
-     Ανάκληση των απολύσεων καθηγητών, καθαριστριών και...... 
φυλάκων. Λήψη όλων των μέτρων για να ολοκληρώσουν οι μαθητές τις σπουδές που ξεκίνησαν.
-     Καμία κατάργηση τομέων ΕΠΑΛ, τμημάτων και σχολείων.
-     Διασφάλιση 20, το πολύ, μαθητών ανά τμήμα.
-     Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
-     Δωρεάν – ασφαλείς σχολικές μεταφορές.
-     Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για όλους τους μαθητές.
-     Μέτρα ενάντια στον υποσιτισμό των μαθητών.
-     Νέα δημόσια και ασφαλή σχολικά συγκροτήματα στο Νομό.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων υπήρξαν δεσμεύσεις ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα της τοπικής διοίκησης για να καταγγείλουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική, ότι δεν θα μείνει κανείς μαθητής χωρίς δωρεάν μεταφορά (παρότι αναγνωρίσθηκε ότι το 60% των σχολικών μεταφορών θα εκτελεστεί από τα τακτικά δρομολόγια των ΚΤΕΛ) και ότι θα υπάρξει πρόγραμμα σίτισης των μαθητών με τη νέα σχολική χρονιά. Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι υπάρχουν και μπορούν να εκταμιευθούν χρήματα για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων, όμως δεν έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα από το Δήμο Κεφαλονιάς. Υπήρξε έντονη συζήτηση για την κάλυψη των ιατρικών εξετάσεων όλων των μαθητών, εξαιτίας της άρνησης του Διοικητή του Νοσοκομείου να προχωρήσει σε οργανωμένη εξέτασή τους. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της Ιθάκης. Διαπιστώθηκε η απουσία οφθαλμίατρου και η ανεπάρκεια των υπόλοιπων ειδικοτήτων. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανέφερε, τελικά, πως θα εκδώσει Δελτίο Τύπου και θα λάβει μέτρα ώστε, άμεσα, να ξεκινήσουν οι ιατρικές εξετάσεις. Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως, εφόσον υπάρξει πρόβλημα, θα παρέμβει και θα αναλάβει το συντονισμό. Τέλος, στο ζήτημα του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Αργοστόλι δήλωσε ότι προχωρά κανονικά.
Εκ μέρους των φορέων εκφράστηκε έντονη επιφύλαξη για τις διαβεβαιώσεις, από τις οποίες κάποιες έχουν δοθεί κατ’ επανάληψη. Τονίστηκε ότι παραμένουν «με το όπλο παρά πόδα», ενάντια στη λαίλαπα κυβέρνησης – μονοπωλίων αλλά και ενάντια σε όσους τους προσφέρουν παντοιοτρόπως χείρα βοηθείας. Ο αγώνας συνεχίζεται, με οργάνωση και δράση στους χώρους δουλειάς, ενημέρωση του λαού και της νεολαίας, κοινωνική συμμαχία, για την ανατροπή των ταξικών συμφερόντων και των πολιτικών που υπονομεύουν τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα.

Αργοστόλι 31 Ιούλη 2013
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.