Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΙΘΑΚΗ: Η (ΔΗΘΕΝ) ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΟΡΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ!

Στις πρόσφατες παραιτήσεις τους οι πρώην συνάδελφοι, Γ. Βερώνης και Γ. Μαρμάρης μεταξύ άλλων λόγων για τους οποίους δηλώνουν ότι  παραιτήθηκαν, επικαλούνται και την αντίθεσή τους στη ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. «Νιώθω προσβολή να με καλεί ο εισαγγελέας για ανάκριση και να με απειλεί με βίαιη προσαγωγή» λέει ο κ. Βερώνης! Περίπου τα ίδια επαναλαμβάνει και ο κ. Μαρμάρης. Και βέβαια αμφότεροι και οι δύο, «ζωγραφίζουν»  συνδυασμούς της αντιπολίτευσης γι αυτό το  προς κολασμό ατόπημα!
Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε κυρίως στο κ. Βερώνη  ως μέλους της συμπολίτευσης με το ερώτημα: «και σεις τι κάνατε για να μη φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο;». Η απάντηση είναι ΤΙΠΟΤΑ ή μάλλον, έκανε και αυτός ότι μπορούσε, για να φτάσει η κατάσταση σε αυτή τη δραματική μα αναμενόμενη κατάληξη. 
Τα γεγονότα που περιληπτικά θα αναφέρουμε είναι από μόνα τους αποκαλυπτικά, για το ρόλο που επιφύλαξαν για τον εαυτό τους ο δυσανασχετών σήμερα κ. Βερώνης  και άλλοι έτοιμοι να δυσανασχετήσουν... προσεχώς , στο θέμα για το οποίο καλούνται σε ανάκριση ως μάρτυρες. Ανάλογη βέβαια ήταν η στάση τους σε όλα τα δραματικά ζητήματα που βίωσε και βιώνει ο Δήμος δύο και πλέον χρόνια τώρα, ως αποτέλεσμα των αυθαίρετων και παράνομων δράσεων του κλειστού κύκλου της δημοτικής αρχής. Αυτά όμως θα τα δούμε στο .........
σύνολό τους στο πλήρωμα του χρόνου. 
Στις 12-02-2013, στη Κεφαλονιά ο Δήμος Ιθάκης θα δικαζόταν σε δίκη με κατήγορο το Ελληνικό Δημόσιο. Η υπόθεση αφορούσε τα χρέη ύψους 8,4 εκατομμυρίων ευρώ του κ. Κασσιανού  προς το δημόσιο και τον τρόπο που τα διαχειρίστηκε ο ίδιος σε σχέση με το Δήμο. Συγκεκριμένα:
-       Το Υπουργείο Οικονομικών διέταξε το Δήμο Ιθάκης ,να παρακρατήσει μέρος του μισθού του δήμαρχου, λόγω  των προαναφερόμενων χρεών του προς το δημόσιο.
-       Το έγγραφο του Υπουργείου δεν έφτασε ποτέ στο Δήμο, αφού ο κ. Κασσιανός το κράτησε για τον... εαυτό του και κάποιους  συμβούλους του συνδυασμού του!
-       Ο ίδιος, παράνομα και καταχρηστικά, απάντησε στο Υπουργείο Οικονομικών για λογαριασμό του Δήμου, ότι ο Κασσιανός  δεν χρωστάει στο δημόσιο, ότι τα χρέη του δεν είναι τόσα αλλά λιγότερα και άλλα απαράδεκτα πράγματα. Κατέστησε έτσι το Δήμο ,μέρος του δικού του προβλήματος και τον ενέπλεξε σε μια απαράδεκτη αντιπαράθεση με το Δημόσιο.
-       Ο ίδιος με τη σφραγίδα του Δήμου, έστειλε τον Δήμο στα δικαστήρια κατά του Ελληνικού δημοσίου, υποβάλλοντας αρνητική δήλωση, καταθέτοντας μάλιστα και προτάσεις του Δήμου προς το δικαστήριο, για ποιους λόγους δεν πρέπει να πληρώσει ο κ. Κασσιανός τα χρέη του!
-       Ο κ. Κασσιανός  με την ιδιότητα του εκπροσώπου του Δήμου, όρισε μόνος του και παρανόμως τον προσωπικό του δικηγόρο, να παραστεί στο δικαστήριο και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ιδίου. Τα οποία είναι αντίθετα με τα συμφέροντα του Δήμου και του Δημοσίου!
Είπαμε και μείς οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, μέσα σε αυτή τη τραγωδία, να  ζητήσουμε από  το Δημοτικό Συμβούλιο ως το μόνο αρμόδιο όργανο, να ορίσει τουλάχιστον ένα δικηγόρο που θα  προστατεύσει τα συμφέροντα του Δήμου. Και έγινε ο κακός χαμός, τον οποίο έχουμε περιγράψει σε αναφορά μας στη Δικαιοσύνη και τη Διοίκηση! Τελικά δικηγόρος του Δήμου δεν ορίστηκε για το  δικαστήριο. Αντ' αυτού παρουσιάστηκε ο προσωπικός δικηγόρος του δήμαρχου με παράνομη εξουσιοδότηση και για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του ίδιου και όχι του Δήμου.
Αυτά τα γεγονότα τα αναφέραμε στη Διοίκηση και στη Δικαιοσύνη. Οι συνάδελφοι τι γνώμη έχουν; Δεν θα έπρεπε να προστατευθεί ο Δήμος; Δεν είναι υποχρέωση των δημοτικών συμβούλων να προστατεύουν το δημοτικό και δημόσιο συμφέρον; Για την υποχρέωσή τους αυτή ,δεν υπέχουν αστική και ποινική ευθύνη για όποια ζημία προκληθεί σε βάρος του Δήμου; Ποιο δημοτικό συμφέρον εξυπηρετούν οι παραπάνω πράξεις του δήμαρχου, στο όνομα του οποίου  δεν πρέπει να τις σταματήσουμε; Είναι άραγε πολιτικές πράξεις  και η δίωξή τους αποτελεί ποινικοποίηση της πολιτικής; Ή μήπως είναι καθαρά παράνομες κατά το ποινικό κώδικα πράξεις και οφείλουμε όλοι να τις σταματήσουμε; Γιατί δε μας λένε τη γνώμη τους σε αυτά τα ερωτήματα, οι παραιτηθέντες σύμβουλοι;   
Γι αυτή τη τραγική κατάσταση έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη ,η οποία καλεί όλους τους συμβούλους για μάρτυρες. Καλεί και το κ. Βερώνη και το κ. Μαρμάρη  οι οποίοι δυσανασχετούν  και παραιτούνται ,δήθεν γιατί τους  προσβάλλουν τέτοιες διαδικασίες!
Πριν  ανακαλύψουν τα συμπτώματα της ... προσβολής, τι έκαναν ο κ. Βερώνης , οι περισσότεροι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αλλά  και όχι μόνον  αυτοί, μπροστά  στη πλημμύρα παρανομιών του κ. Κασσιανού; Τι ενέργειες έκαναν για να σταματήσουν την παράνομη και αυθαίρετη συμπεριφορά του δήμαρχου και του κύκλου του; Τι προσπάθειες έκαναν ,ώστε  στο συγκεκριμένο θέμα να δοθούν ΕΝΤΟΣ του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς τη Δικαιοσύνη, οι σωστές και απαραίτητες  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ λύσεις που θα προστάτευαν τα συμφέροντα του Δήμου; ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΤΙΠΟΤΑ! Αντιθέτως, αντί να βάλουν φρένο στις παράνομες και επικίνδυνες για τα συμφέροντα Δήμου πράξεις του δημάρχου και του στενού του περιβάλλοντος:
1. Συνηγορούσαν στις παρανομίες είτε δια της σιωπής, είτε το χειρότερο δια της επικρότησης  της «μαγκιάς» του Κασσιανού, ο οποίος κατά αυτούς « είναι μάγκας και δε πρόκειται να πληρώσει τίποτα στο Κράτος»! Τέτοιο πνεύμα δημόσιου λειτουργού τους διακατέχει!
2. Πίεζαν υπαλλήλους να παρανομήσουν σε βάρος του Δήμου και να μην υλοποιήσουν τις εντολές του Υπουργείου Οικονομικών.
3. Την απόκρυψη των εγγράφων από το Δ.Σ, τη χαρακτήριζαν σαν...  κακοδιαχείριση εγγράφων! Έτσι ανενδοίαστα και κυνικά με μία ...  κακοδιαχείριση νομίζουν ότι  ξεπλένουν τα ανομήματά τους!
4. Για τη μη χορήγηση των σχετικών εγγράφων στους συμβούλους που τα ζητούσαν,  ΕΛΕΓΑΝ  ΨΕΜΑΤΑ  στο Δ.Σ, ότι δήθεν τα έγγραφα αυτά αφορούν προσωπικά το δήμαρχο και όχι το Δήμο.
5. Στη ψηφοφορία στο Δ.Σ για τον ορισμό δικηγόρου ψήφισαν παρόντες, δηλαδή ΑΡΝΗΤΙΚΑ, δηλαδή να μην ορίσει ο Δήμος δικηγόρο για να προστατεύσει τα δημοτικά συμφέροντα!
6. Όταν ο δήμαρχος πήρε το βιβλίο των πρακτικών του Δ.Σ από τον πρακτικογράφο και δεν άφηνε να γραφεί σε αυτό το όνομα του δικηγόρου που αποφάσισε το Συμβούλιο, κάποιοι από αυτούς, αντί να απαιτήσουν από το δήμαρχο να επιστρέψει το βιβλίο, διακριτικά και λάου- λάου  έφυγαν από τη συνεδρίαση!
7. Η απόφαση του Δ.Σ η οποία ελήφθη μέσα σε ντροπιαστικές σκηνές και  με την οποία ορίστηκε  συγκεκριμένος δικηγόρος να εκπροσωπήσει το Δήμο στο δικαστήριο,  ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ  από τους αρμόδιους του Δήμου, ακριβώς για να μην υλοποιηθεί! Και γι αυτή την απαράδεκτη επιλογή των διοικούντων, οι διαμαρτυρόμενοι σήμερα παραιτημένοι, δεν έβγαλαν  άχνα!
Όταν λοιπόν η δικαιοσύνη  τους καλεί  σαν μάρτυρες, για να καταθέσουν  αν έγιναν έτσι ή αλλιώς αυτά ΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ  που περιγράφουμε, ο κ. Βερώνης και άλλοι, δεν λένε αν διέπραξε  ή όχι τις αναφερόμενες παράνομες πράξεις ο δήμαρχος  και ο κύκλος του, παρά ανακαλύπτουν το βολικό κλισέ «είμαστε εναντίον της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής» και άλλα φληναφήματα! Δηλαδή, αρνούνται  να  διερευνηθεί η αλήθεια και πασχίζουν να τη θάψουν! ΓΙΑΤΙ; Γιατί τη γνωρίζουν καλά όμως  δυστυχώς γι αυτούς, δεν εξυπηρετεί το σκοπό τους ή τα ενδόμυχα απωθημένα τους. Βλέπετε, αυτές οι  πρωτοφανείς αθλιότητες δεν είναι δημιουργήματα του Σκληρού ή του Λιβιτσάνη  για να ανεβούν οι διαμαρτυρόμενοι  στα κεραμίδια και να φωνάζουν «κύριε εισαγγελέα αργείτε»! Αυτές οι αθλιότητες είναι δημιουργήματα του χώρου τους και των κύκλων τους, οπότε για τους όψιμους διαμαρτυρόμενους αποτελούν  πράξεις...  διαφάνειας, .. εντιμότητας και...  ύψιστου πολιτικού ήθους! Και βέβαια, όσοι τις καταγγέλλουν, ποινικοποιούν τη πολιτική ζωή, μας λένε επιτιμητικά!
Είναι άραγε αληθινές και ειλικρινείς αυτές οι κραυγές περί της αποστροφής τους για την δήθεν ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής; Το πρόσφατο παρελθόν αυτών των συμβούλων, επιβεβαιώνει μια τέτοια αρχή τους ή αντιθέτως αποδεικνύει την προκλητική υποκρισία τους περί του θέματος αυτού; Είμαστε βέβαιοι ότι για απόλυτη υποκρισία πρόκειται. Γιατί  αν ο κ. Βερώνης και οι λοιποί όψιμοι ενάντιοι της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής ήταν ειλικρινείς και δεν ήθελαν την εμπλοκή της δικαιοσύνης στα δημοτικά δρώμενα, θα  εξέφραζαν την αντίθεσή και τον ετεροχρονισμένο αποτροπιασμό τους όταν:
-Πρίν καν ορκιστεί δήμαρχος ο κ. Κασσιανός, απειλούσε να καλέσει την Αστυνομία για να βγάλει έξω από την αίθουσα του κινηματογράφου, δημοτικό σύμβουλο που διαφωνούσε με τα ασύλληπτα ψεύδη του κ. Κασσιανού.
-  Πριν καλά -καλά καθίσουν στο τραπέζι του Δ.Σ σαν δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, απειλούσαν τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου  με ορκωτούς λογιστές και δικαστήρια.
-  Στις ιδιωτικές τους ιστοσελίδες, καλούσαν δικαστές, αστυνόμους και ελεγκτές να. αποβιβαστούν στην Ιθάκη και να ...  συλλάβουν τους προηγούμενους αιρετούς, γιατί έτσι ήθελαν αυτοί.
-  Σε κατάπτυστες ανοιχτές επιστολές του προς του δημότες, ο κ. Κασσιανός μεταξύ άλλων αθλιοτήτων, απειλούσε ότι «θα πάει δεμένους στον εισαγγελέα τον Σκληρό, τον Ταφλαμπά και τον Καραβία».
-  Ο ίδιος ο κ. Κασσιανός υπέβαλλε  ΔΥΟ μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου με βάση, δήθεν ευρήματα  ορκωτού λογιστή.
-  Ο ίδιος ο κ. Κασσιανός έφερε θέμα στο Δ.Σ και ψήφισαν όλοι ασμένως, «να έρθουν κατεπειγόντως στην Ιθάκη εισαγγελείς, δικαστές, αστυνόμοι, οικονομικοί επιθεωρητές και όλες οι διωκτικές αρχές της χώρας, για να ...  συλλάβουν επιτέλους τους προηγούμενους αιρετούς».
-  Η αδελφή του αντιδήμαρχος Παναγιωτοπούλου, με  έγγραφό της στον εισαγγελέα, με περιεχόμενο ελεεινό και άθλιο με ψευδείς ισχυρισμούς και έμπλεο λάσπης και συκοφαντίας σε βάρος προηγούμενων αιρετών και υπαλλήλων, ζητούσε τη παρέμβαση της δικαιοσύνης και πλήθους άλλων διωκτικών αρχών.
-  Η  αδελφή του, νυν πρόεδρος του Δ.Σ μήνυε και ζητούσε να εφαρμοστεί η διαδικασία του αυτόφωρου για τον υπογραφόμενο δημοτικό σύμβουλο, γιατί «μιλάει πολύ στα συμβούλια».
-  Ο  ίδιος ο δήμαρχος χαστούκιζε το συνάδελφο Ταφλαμπά παρουσία τους.
Αλήθεια, τα παραπάνω και άλλα πολλά που γνωρίζουν πολύ καλά οι συνάδελφοι, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ; ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙ ΑΥΤΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΈΒΓΑΛΑΝ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΛΙΓΟΛΟΓΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ; Ή επειδή αφορούν άλλους ,τους αντίπαλους, τα βαφτίζουν αλλιώς;  Μήπως γι  αυτά θα πήγαιναν και μάρτυρες, κατηγορίας πάντα , αγογγύστως και υπερηφάνως; Όταν προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ο Σκληρός και ο Λιβιτσάνης, οι παραιτηθέντες και οι λοιποί δε το αντέχουν! Όταν όμως προσφεύγει ο Κασσιανός και η Παναγιωτοπούλου  τότε είναι πρέπον και τους αρέσει ! Μήπως τελικά  η υποκρισία τους ,είναι αδύνατον να κρυφτεί;                                                                                                                                                                                               Πριν οι συνάδελφοι διαμαρτυρηθούν για το κάλεσμα της δικαιοσύνης,  ποιόν πολιτικό λόγο άρθρωσαν για όλα αυτά που κατέστησαν τη παρέμβασή της αναπόφευκτη; Πότε διαμαρτυρήθηκαν; Πότε διαχώρισαν τη θέση τους; Πότε σήκωσαν το  όποιο πολιτικό τους ανάστημα για να σταματήσουν τις άθλιες μεθοδεύσεις του πολιτικού τους χώρου; Πότε διαφώνησαν με τις παράνομες πράξεις των ηγητόρων; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΤΕ!  Σήμερα κάνουν λόγο για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, απλώς για να καλύψουν τις ευθύνες, την λιποψυχία τους  και την πολιτική τους ανεπάρκεια.
Ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής ,για μας σημαίνει να διώκεται κάποιος για τις πολιτικές του θέσεις ή τις πολιτικές του απόψεις. Και αυτό είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο ,χωρίς συζήτηση. Δεν είναι όμως ποινικοποίηση  της πολιτικής ζωής, η καταγγελία και ο κολασμός παράνομων πράξεων μιας πολιτικής αρχής, ιδιαίτερα αν οι πράξεις αυτές έχουν βλαβερές επιπτώσεις στο θεσμό και στους πολίτες. Αντίθετα, είναι δίκαιο και ορθόν  σε ένα κράτος δικαίου, όποιος πολιτικός με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, προκαλεί βλάβη στο ευρύτερο δημόσιο συμφέρον, να οδηγείται στη δικαιοσύνη. Αυτή η ιδιότυπη και αυθαίρετη προστασία των πολιτικών, ευθύνεται κατά ένα μέρος για τη κατάντια του δημόσιου βίου και τη κατρακύλα της χώρας μας. Και βεβαίως, τούτες τις μέρες ηχεί ιδιαίτερα προκλητική!
Το εφεύρημα για τη δήθεν ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, το χρησιμοποιούν ασύδοτα όσοι παρανομούν με ιδιοτελή κριτήρια, προκειμένου να θολώνουν  τα νερά, να καταφρονούν θεμελιώδεις αρχές του δικαίου και της δικαιοσύνης, να εξευτελίζουν το Κράτος και να θωρακίζουν το αδίωκτο, το αδίκαστο και το ατιμώρητο για τις ανομίες που διαπράττουν. Όμως εμείς έχουμε την άποψη ότι ,όταν οι αξιωματούχοι διαπράττουν ποινικά αδικήματα όπως για παράδειγμα αυτά του δημάρχου που αναφέραμε παραπάνω, τότε η δίωξή τους είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον ,δηλαδή το συμφέρον του πολίτη. Τι πρέπει δηλαδή, να παρανομούν και  να βλάπτουν ατιμώρητα το δημόσιο συμφέρον και τη κοινωνία, γιατί δήθεν δεν πρέπει να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή;
Ξαναγυρίζοντας στις ευαισθησίες του κ. Βερώνη και των άλλων συμβούλων και μη, θεωρούμε ότι είναι προκλητικό να μιλάνε για δήθεν ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, την οποία μάλιστα δεν την ... αντέχουν, εκείνοι που:
-Παρουσιάστηκαν στη πολιτική ζωή ως δήθεν  άλλοι ...  ευαγγελιστές της νομιμότητας και της τάξης και από τη πρώτη ώρα της θητείας τους, ως αναμενόταν, παρανομούν ασύστολα σε βάρος του Δήμου και της κοινωνίας!
-  Σε κάθε μας ένσταση στο Δ.Σ , για τις παράνομες διαδικασίες που ακολουθούσαν, αντί συζήτησης και σύνθεσης απόψεων, με περίσσια αλαζονεία μας απαντούσαν « να πάτε στον εισαγγελέα» !
-  Οι ίδιοι σύμπραξαν, ψήφισαν, κάλυψαν και στήριξαν τη διάπραξη πλήθους παράνομων πράξεων της δημοτικής αρχής! Παρανομίες που έχουν διαλύσει το Δήμο και τον  έχουν μπλέξει σε οδυνηρές δικαστικές και οικονομικές  περιπέτειες!
-  Τέλος είναι προκλητικό να μιλούν για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής ,όλοι εκείνοι που  προσπάθησαν να ...  πολιτικοποιήσουν τον ποινικό κώδικα, για να κρύψουν τις άνομες και επικίνδυνες για το Δήμο πράξεις τους!
Κατά τα' άλλα, το γεγονός ότι ο κ. Βερώνης μέσα στις όποιες δικαιολογίες που προέβαλε για τη παραίτησή του, δε βρήκε χώρο  και λόγο για:
-  Να μας πεί, που τον εμπόδισε η αντιπολίτευση να κάνει το έργο του.
-  Να μας αριθμήσει ποια έργα του σταμάτησε η αντιπολίτευση. Έργα βέβαια και όχι καταστροφή περιουσιακών στοιχείων του Δήμου όπως αυτή του κτηρίου του Δημαρχείου!
-  Να ψελλίσει μια έστω αμυδρή συγγνώμη για την αδίστακτη εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και την ολοσχερή διάλυση του Δήμου, που συντελέστηκαν και με τη δική του ... άοκνη συμμετοχή.
Η στάση του  αυτή αποδεικνύει ότι οι συμπατριώτες μας επίδοξοι σωτήρες του τόπου μας, επεφύλασσαν για τον εαυτό τους το ρόλο του καπετάνιου και είχαν προκαταβολικά  και αυθαίρετα απονείμει στους άλλους το ρόλο του μούτσου. Αυτοαναγορεύτηκαν στο ρόλο του Αυτοκράτορα, χαρακτηρίζοντας δημόσια τους άλλους συμβούλους  απαξιωτικά, σαν πραιτωριανούς!  Γι αυτό και η γνωστή  και αγωνιώδης   προτροπή τους,  να το βουλώσουμε και να εξαφανιστούμε. Έμ, εμείς δε το βουλώσαμε γιατί, εκτός της υποχρέωσής μας να ελέγχουμε τη συμπολίτευση και να σταματάμε τις σε βάρος του Δήμου παρανομίες της,  δεν έχουμε βαρίδια στη ζωή μας τέτοια που να μας λυγίζουν τη μέση. Δεν έχουμε κρυμμένους σκελετούς στη ντουλάπα μας! Γι αυτό και  τους είχαμε δηλώσει από την αρχή ότι δε τους φοβόμαστε!  Εξαιτίας της παρουσίας μας και των όσων φέραμε στο φώς, για τη δράση αυτής της παρέας που θέλησε να . αναμορφώσει το Θιάκι και τους Θιακούς  κατά τα δικά της... πρότυπα, αποδείχτηκε ότι οι ...  Αυτοκράτορες είναι παντελώς γυμνοί  ενώ οι ... καπεταναίοι τρέχουν να εγκαταλείψουν πρώτοι -πρώτοι το σαπιοκάραβο ,προτού εξαφανιστεί αύτανδρο. Και επειδή τους είναι αδιανόητο να παραδεχτούν ότι σαν καπετάνιοι έχουν τη κύρια ευθύνη τόσο για την επιλογή του πλοίου που θα μπαρκάρουν όσο και  για τη βύθισή του, ιδιωτικά μιλάνε για σαπιοκάραβο μα δημόσια τους φταίει ο...  καιρός, δηλαδή η... αντιπολίτευση. Οι ίδιοι δε φταίνε πουθενά! Και φεύγουν πανικόβλητοι. Και μείς νομίζαμε ότι οι καπεταναίοι με το αίσθημα της ευθύνης που πρέπει να τους διακατέχει, εγκαταλείπουν τελευταίοι το πλοίο! Κατά συνέπεια οφείλουμε κι εμείς, να είμαστε επιεικείς με αυτούς που θα ακολουθήσουν τους... καπεταναίους  στη φυγή και την εγκατάλειψη του σκάφους. Όταν εγκαταλείπουν οι καπετάνιοι ,βλάκες είναι οι άλλοι να μείνουν στο  ... κουπί;
Όπως και να έχει και ως μια συνοπτική τοποθέτηση στις αιτιάσεις των παραιτημένων, εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι  στη ζωή του ανθρώπου, τη προσωπική ή και τη πολιτική και κυρίως στη δεύτερη, μεγαλύτερη σημασία έχουν τα ΟΧΙ που λέει ο καθένας. Εκεί θα αναμετρηθεί κανείς τόσο με την υστεροφημία του όσο και με τους άλλους, τους «πρόθυμους», τους «άφωνους», τους  «μονόφθαλμους» και τους οσφυοκάμπτες. Η ιστορία στο διάβα της κάνει την αποτίμηση την αξιολόγησή  και τη κατάταξή της. Σε ποιο βιβλίο θα καταγραφεί κανείς, είναι κυρίως  προσωπική του επιλογή! Αλλά και της ... ιστορίας βέβαια!
ΧΡΗΣΤΟΣ  ΣΚΛΗΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.