Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Ταχ.Δ/νση : ΔιοικητήριοΤ.Κ. :28100
Τηλ :2671360530
Fax :2671028462
Πληροφορίες : Παγουλάτου Αν.
Email:antiperifereiarchis@kefalonia.eu 
Αργοστόλι, 30-04-2013
Α.Π: Οικ. 22350/6680
Προς: Πίνακα Αποδεκτών

ΘΕΜΑ.: Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης
             κατά  του ναζισμού και του φασισμού.
 Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους.........
νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
Κατά το φετινό εορτασμό, που θα γίνει την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 16368/23-4-13 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1.    Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, της 9ης Μαΐου.
2.    Τέλεση δοξολογίας στις 11:00 π.μ., στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στα Φάρσα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα. Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.
3.    Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στο χώρο του Ξενία. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης στεφάνι θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων, που έλαβαν μέρος ενεργά στον Αγώνα και την Αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής.
4.    Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων του Νομού, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφ/νίας και τα της τάξεως η Αστυνομική Δ/νση Κεφ/νίας. Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κος Π. Σταθάτος.Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


                                                           
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.