Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


ΟΧΙ στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα σε δημόσια δωρεάν παιδεία
Η Ένωση Γονέων Λειβαθούς ομόφωνα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών από την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ). Η προληπτική επιστράτευση γίνεται για να αποτραπεί ο αγώνας των εκπαιδευτικών και να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο της, όπως και εκείνο των προκατόχων της και της ΕΕ. Έργο που δεν είναι άλλο από το χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών του λαού. Οι........
καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, ο υποσιτισμός, η μετατροπή της μεταφοράς των μαθητών σε προσωπική ευθύνη των γονιών, το στράγγισμα των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, η όξυνση των προβλημάτων στην καθαριότητα και την ασφάλεια των κτιρίων, η εισβολή των επιχειρηματιών και των ΜΚΟ, είναι εκφράσεις της λαίλαπας που χτυπά το δικαίωμα σε ενιαία δημόσια και δωρεάν παιδεία. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εξαθλιώνει οικονομικά τους εκπαιδευτικούς και ετοιμάζεται για χιλιάδες απολύσεις.

Είναι πρόκληση αυτή η κυβέρνηση, να καμώνεται ότι νοιάζεται για το «πρώτα ο μαθητής» που πρέπει να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις! Η επιλογή της να προχωρήσει σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών δείχνει την ουσία της πρόθεσης που είχε από την αρχή. Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και να πάρει ΤΩΡΑ πίσω τα χαρτιά της επιστράτευσης και το προεδρικό διάταγμα. Θα βρει απέναντί της όλο το οργανωμένο κίνημα, μαζί και τις λαϊκές οικογένειες. Χθες ήταν οι Ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αύριο κάποιος άλλος από εμάς. 

Ταξική αλληλεγγύη.

Να μην περάσει η επιστράτευση και η τρομοκρατία.

Καλούμε όλους τους γονείς να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΕΛΜΕ-ΚΙ ενάντια στην επιστράτευση. 

Δευτέρα 13 Μάη 7.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο.

Εδώ και τώρα με αγώνες συντονισμένους, σωστά προσανατολισμένους, με κοινωνική συμμαχία, να απαιτήσουμε μια παιδεία για το λαό και το δάσκαλο με ψηλά το κεφάλι.

Κεραμειές 12/5/2013

Για το ΔΣ της ΄Ενωσης

Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας 

Γρηγορόπουλος Σταύρος            Μιχαλάτου Μαίρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.